Η διακοπή... αλλάζει την ΑΕΚ

Η διακοπή εξυπηρετεί την ΑΕΚ τόσο σε ότι αφορά τους τραυματίες, όσο και με τους νεοαποκτηθέντες, αφού αναμένεται να αλλάξει η τριπλέτα πίσω από τον φορ.

Η διακοπή... αλλάζει την ΑΕΚ

Το ξεκίνημα του τρέχοντος πρωταθλήματος δεν βρήκε την ΑΕΚ απολύτως έτοιμη, αφού υπήρχαν τόσο αναγκαστικές όσο και… πρακτικές απουσίες κυρίως στις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Τραυματισμοί και ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν την τελευταία στιγμή έπαιξαν το ρόλο τους σε αυτό, ωστόσο σημασία για την "Ένωση" έχει ότι μπαίνει σε διαδικασία μονιμοποίησης του σταθερού κορμού.

Στον αγώνα της πρεμιέρας κόντρα στον Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο ο Δέλλας έβαλε πίσω από τον προωθημένο Τζεμπούρ την τριπλέτα Αραβίδη-Βάργκας-Πλατέλλα. Στο ματς της 2ης αγωνιστικής η προώθηση του Αραβίδη στην κορυφή για να καλυφθεί το κενό του τραυματία Αλγερινού έφερε ανακατατάξεις στην τριπλέτα. Στα Πηγάδια ο Δέλλας επέλεξε τους Μπαρμπόσα - Βάργκας - Πλατέλλα, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τα πράγματα δεν πήγαν ανάλογα καλά με το ματς της πρεμιέρας.

Όπως και να 'χει, η διακοπή ευνοεί την ενσωμάτωση ενός τραυματία και ενός καινούργιου. Ο Πέτρος Μάνταλος στον αγώνα απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ αναμένεται να επιστρέψει στη δράση μετά από την πολύμηνη απουσία του, ενώ ακόμα περισσότερο θα μπει και στο κλίμα της ομάδας ο Ντιέγκο Μπουονανότε.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Μάνταλος απουσιάζει από τις επίσημες υποχρεώσεις του με την ΑΕΚ από την 11η Μαρτίου, όταν και υπέστη ρήξη χιαστών στη ρεβάνς του προημιτελικού Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Στην Ξάνθη ο Έλληνας μέσος συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στην αποστολή της ΑΕΚ και με τα Γιάννινα εκτιμάται ότι θα είναι απολύτως έτοιμος για να βοηθήσει μετά τον τραυματισμό.

Τότε ο Δέλλας θα έχει διαθέσιμη όλη την ποιοτική τριπλέτα (Μάνταλος, Μπουονανότε, Βάργκας) η οποία πιθανολογείται ότι θ' ανεβάσει επίπεδο την ΑΕΚ και θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνουν πιο απειλητικοί οι σέντερ φορ του υπάρχοντος ρόστερ (όποιοι και αν είναι αυτοί).

Από την άλλη υπάρχει και η σκέψη να μετατραπεί κάποιος από τους υπάρχοντες μεσοεπιθετικούς σε 9άρι και να αγωνίζεται η ομάδα χωρίς καθαρόαιμο σέντερ φορ σε κάποιες περιπτώσεις, ωστόσο αυτό είναι κάτι που θα φανεί περισσότερο στο προσεχές διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η ΑΕΚ διαθέτει ποδοσφαιριστές με ποιότητα που μπορούν να ανταπεξέλθουν σε περισσότερους από έναν ρόλους, κάτι που λύνει τα χέρια του προπονητή σε ορισμένες περιπτώσεις.

News 24/7

24MEDIA NETWORK