Η δική του, σφιχτή αλλά ουσιαστική, ΑΕΚ

Η ΑΕΚ του Πογέτ έχει πιο συγκεκριμένο αμυντικό προσανατολισμό και πάνω σε αυτό χτίζει τη λογική της, ενώ παράλληλα μετράει και κάποια επιπλέον επιθετικά όπλα όπως το δίδυμο Αραβίδη-Τζεμπούρ. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Η δική του, σφιχτή αλλά ουσιαστική, ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Με την πάροδο του χρόνου και με την επιστροφή των τραυματιών οι δυνατότητες του ρόστερ της ΑΕΚ αυξάνονται, όπως και οι επιλογές του Γκουστάβο Πογέτ.

Στον αγώνα της Κυριακής με την Καλλονή, ο Ουρουγουανός τεχνικός ήθελε να δει σε ένα ακόμα ματς την πιθανότητα της συνύπαρξης των Τζεμπούρ-Αραβίδη στην επίθεση και στο τέλος έτριβε τα χέρια του αφού το… κόνσεπτ στέφθηκε με επιτυχία και δημιουργεί αισιοδοξία για τη συνέχεια.

Τζεμπούρ και Αραβίδης συνυπήρξαν με θετικότατο για την ΑΕΚ, τρόπο, στην αρχική ενδεκάδα. Η ποιότητα και η εμπειρία του Τζεμπούρ μέσα στην περιοχή σε συνδυασμό με τις βοήθειες που δίνει ο Αραβίδης και τους χώρους που ελευθερώνονται για τον τελευταίο, μπορούν να συνεισφέρουν σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα της «Ένωσης» στο σκοράρισμα.

Σημαντικό για τον Αλγερινό ότι… ξεμπούκωσε και σκόραρε το πρώτο του γκολ με τα «κιτρινόμαυρα» περίπου πέντε χρόνια μετά το τελευταίο. Έχει διάθεση να βοηθήσει την ΑΕΚ και όσο περνάει ο καιρός και αποκτά αγωνιστικό ρυθμό θα γίνει ακόμα πιο χρήσιμος, κάτι που περιμένει και ο Πογέτ ο οποίος σε κάθε ευκαιρία κάνει ξεχωριστή αναφορά στον Τζεμπούρ.

Σε ότι έχει να κάνει με τον Αραβίδη που έπιασε τα 5 γκολ (6 με το Κύπελλο) σε κάθε αγώνα, του βγαίνει-δεν του βγαίνει, τρέχει 90 λεπτά, βοηθάει στο ανασταλτικό κομμάτι, γυρίζει πίσω για να πάρει μπάλα. Στο ματς με την Καλλονή βρήκε και χώρους και σκόραρε δύο φορές. Μαζί με τον Τζιμπούρ, φαίνεται πως θα είναι ένα καθοριστικό δίδυμο σε αυτό που πάει να κάνει ο Πογέτ.

Από εκεί και πέρα, ακόμα πιο σημαντικό για την ΑΕΚ το γεγονός ότι πήρε τρία γκολ από τους επιθετικούς της, γεγονός που είχε να συμβεί αρκετό καιρό. Με δεδομένο πως η «Ένωση» παίρνει γκολ από τους περιφερειακούς, η άνοδος των φορ μπορεί να δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα στην παραγωγικότητα.

Η δική του, σφιχτή αλλά ουσιαστική, ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Aνασταλτική λειτουργία… γρανίτης

Η συμπαγής ανασταλτική λειτουργία είναι ένα στοιχείο το οποίο θέλει να δώσει στην ΑΕΚ ο Γκουστάβο Πογέτ. Επενδύει πάνω σε αυτό σχεδόν σε όλες τις προπονήσεις βλέποντας τους ποδοσφαιριστές του πώς αντιδρούν σε συνθήκες «δεν θα φάμε γκολ». Με τη συγκεκριμένη τακτική ο Ουρουγουανός τεχνικός επενδύει στο να παίρνει η ΑΕΚ τα αποτελέσματα, αφού αν το «μηδέν» πίσω διατηρηθεί, μπροστά υπάρχει η ποιότητα και ο τρόπος να επιτευχθεί γκολ. Ειδικά στην έδρα της, μέσα στην οποία έχει σκοράρει 17 φορές σε 7 ματς και δεν κατάφερε να βρει δίχτυα μόνο στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης όταν έπαιζε με παίκτη λιγότερο.

Βέβαια για να γίνει περισσότερο ουσιαστική η ΑΕΚ θα πρέπει να γίνει αυτόματα λιγότερο θεαματική αφήνοντας πίσω κάποια παλαιότερα χαρακτηριστικά της (π.χ. η κατοχή της μπάλας) ωστόσο αυτό που μετράει είναι το αποτέλεσμα. Κανένας δεν θα πει μπράβο στην ΑΕΚ γιατί έπαιξε καλή μπάλα αν τερματίσει κάτω από τη δεύτερη θέση, όλοι θα παραδεχτούν ότι η χρονιά της πέτυχε -σε πρώτη φάση- αν περάσει Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, ακολουθώντας μία τακτική μηδαμινού ρίσκου.

Μόνο από στημένα κινδυνεύει

Στο ματς με την Καλλονή η ΑΕΚ δεν απειλήθηκε σε κανονική ροή αγώνα, αφού όποια σοβαρή φάση δημιουργήθηκε μπροστά στην εστία του Μπαρόχα προήλθε από στημένη μπάλα. Οι παίκτες της «Ένωσης» ήταν πιστοί στο ανασταλτικό πλάνο του προπονητή τους, έκλειναν σωστά τους χώρους και δεν υπήρχε περιθώριο εύκολης πάσας, παρότι η Καλλονή είχε πάρει περισσότερη κατοχή από πολλούς αντιπάλους της ΑΕΚ μέσα στο ΟΑΚΑ.

Για την ώρα το εγχείρημα της… σφιχτής ΑΕΚ τα πηγαίνει αρκετά καλά αφού η ομάδα διανύει το μεταβατικό αυτό στάδιο χωρίς να χάνει βαθμούς και μονιμοποιείται σιγά-σιγά στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ο Πογέτ ποντάρει στους καλούς ανασταλτικούς παίκτες του ρόστερ και δικαιώνεται.

Μεγάλες βοήθειες από τα ακραία μπακ, φοβερός Ντίντακ

Η δική του, σφιχτή αλλά ουσιαστική, ΑΕΚ
INTIME SPORTS

Όπως συμβαίνει σε κάθε ματς, έτσι και σε αυτό της περασμένης Κυριακής, ο Ντίντακ αποδεικνύει ότι αποτελεί μια κολόνα της ενδεκάδας της ΑΕΚ όσο είναι καλά σε φυσική κατάσταση. Ο Ισπανός απέναντι στην Καλλονή έκανε σχεδόν τα… πάντα. Κατ’ αρχήν σχεδόν… καθόρισε την τύχη του ματς λίγο πριν το 60 λεπτό. Αφού (στο 2-0) σώζει την ΑΕΚ πάνω στη γραμμή, στην εξέλιξη της φάσης κάνει την κούρσα από την οποία προέρχεται το γκολ του Αραβίδη. Σε αυτή τη φάση μάλιστα συγκλίνει προς τα μέσα αφού βρήκε χώρο και συμμετείχε στο γύρισμα της μπάλας πριν αυτή φτάσει στον Γκάλο που έδωσε την ασίστ.

Από εκεί και πέρα ο Ντίντακ έδωσε και την ασίστ στο πρώτο γκολ του Αραβίδη σε ένα από τα πολλά ανεβάσματά του τα οποία ήταν… ένα και ένα. Τόσο ο Ντίντακ όσο και ο Γκάλο αποτελούν όπλα… διπλής όψεως για την ΑΕΚ αφού είναι σημαντικότατοι για την «Ένωση» τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και στο δημιουργικό. Με αρκετοί συχνότητα οι δύο ποδοσφαιριστές δίνουν… μισό ή ένα γκολ ανά αγώνα στην ομάδα τους, γεγονός που αποδεικνύεται πανεύκολα και στατιστικά.

Το θέμα στην περίπτωση του Ντίντακ είναι η διάρκεια (δεδομένου ότι και στην Ισπανία και στην ΑΕΚ έχει βγάλει προβλήματα τραυματισμών) ωστόσο δείχνει να πιάνει πλέον ρυθμό… καθημερινότητας και να παίρνει σπίτι του τη φανέλα βασικού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Γεμάτες τουρμπίνες και -σχεδόν- το απόλυτο σε λεπτά

Στο χαλαρό χωρίς... πέναλτι

News 24/7

24MEDIA NETWORK