Η επόμενη μέρα και το καρέ που "καίει" άμεσα την πρωταθλήτρια ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ όσο δίκαια κέρδισε το πρωτάθλημα, άλλο τόσο δίκαια έχασε το Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ. Καθήκον της από εδώ και πέρα είναι να κλείσει τ' ανοιχτά και δύσκολα μέτωπα, ν' ανασυνταχθεί και να είναι έτοιμη να παίξει σε Ελλάδα και Ευρώπη ως πρωταθλήτρια! Το Contra.gr αναλύει την επόμενη μέρα της Ένωσης...

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) ΕUROKINISSI

Στην κούρσα προς την κατάκτηση του πρωταθλήματος οι παίκτες της ΑΕΚ, η διοίκησή της και ο κόσμος της άντεξαν στην πίεση και έφτασαν στο ζητούμενο δίκαια, έπειτα από 24 ολόκληρα χρόνια.

Αντίθετα, ο οργανισμός ΠΑΟΚ “λύγισε” στον... μαραθώνιο προς την κορυφή, αυτοκτονώντας σε κάποια καίρια σημεία που απαιτούταν σωστή διαχείριση, ηρεμία και πρωταθληματική στόφα.

Πάμε στην ουσία των πραγμάτων τώρα που αφορούν την επόμενη μέρα στην Ένωση. Ο Ολυμπιακός θα κάνει restart τη νέα σεζόν, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει αυτό που είχε η ΑΕΚ και υπερτέρησε εφέτος.

Θα είναι πιο δεμένος, θα είναι πιο ομάδα και θα “χτυπήσει” το πρωτάθλημα, ξεκάθαρα πράγματα. Παράλληλα οι “ασπρόμαυροι” δεν έχουν να κλείσουν τόσα μέτωπα όσα η πρωταθλήτρια ομάδα της χώρας.

Τώρα χρειάζονται σωστά ρεφλέξ, χειρουργικές κινήσεις για να διατηρηθεί όσο είναι δυνατό ο κορμός της ομάδας του Χιμένεθ που και καλό ποδόσφαιρο έπαιξε, και ψυχή έβγαλε και στην Ευρώπη έδειξε... δόντια.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αποδείξει στην πετυχημένη παραγοντική του καριέρα ότι όταν θέλει κάτι πολύ το πετυχαίνει και χωρίς ν' ακολουθεί την τακτική του “δώσε χρήμα στο λαό...”

ΛΑΖΑΡΟΣ: Ο μεγαλύτερος “πονοκέφαλος” για το... αύριο της ΑΕΚ είναι ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος για πολλούς λόγους, εκτός από το αγωνιστικό. Ο MVP της εφετινής ομάδας μένει σε λίγο καιρό ελεύθερος, υπάρχει ένα... μπέρδεμα με το +1 του, ενώ παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που συνδέουν το μέλλον του με τον Ολυμπιακό. Προσφάτως έγινε γνωστό ότι ο Μελισσανίδης έχει πει ότι αν ο 31χρονος τιμήσει την αρχική τους συμφωνία, τότε κι εκείνος θα τον ανταμείψει ανάλογα. Τα περιθώρια στενεύουν όσο περνάει ο καιρός και πρέπει να δοθεί λύση, σε διαφορετική περίπτωση για να βρεις παίκτη τύπου Λάζαρου έτσι όπως έχει γίνει η αγορά ή τρομερό τμήμα σκάουτινγκ πρέπει να διαθέτεις (που θα κάνει μαγικά) ή να ρίξεις μπόλικο χρήμα.

ΑΡΑΟΥΧΟ: Ο Αργεντινός θα ήθελε να μείνει στην ΑΕΚ, αλλά στην προκειμένη περίπτωση θα φανεί πόσο θέλει η Ένωση να τον κρατήσει (κάτι ανάλογο με τα περσινά με διαφορετικούς όρους βεβαίως). Για να γίνει οριστικά “κιτρινόμαυρος” ο Κινέζος θα χρειαστεί υπέρβαση. Η Λας Πάλμας διαρρέει στον Τύπο ότι έχει πρόταση 10.000.000 δολαρίων για τον χαρισματικό φορ, αλλά η αλήθεια είναι ότι η Λος Άντζελες FC έστειλε στα Κανάρια που υποβιβάστηκαν μία πρόταση γύρω στα 4.000.000 δολάρια. Όσα δηλαδή θέλει η Λας Πάλμας πραγματικά για ν' αφήσει τον Αραούχο να φύγει...

ΛΙΒΑΓΙΑ: Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά. Στη Λας Πάλμας δεν τα υπολόγισαν σωστά με τον Κροάτη και έβαλαν ρήτρα αγοράς των δικαιωμάτων του στην ΑΕΚ ύψους 1,8 εκατ. ευρώ. Η ποιότητα του Μάρκο Λιβάγια την εφετινή σεζόν έδειξε ότι τ' αξίζει τα λεφτά του και επειδή είναι και 24 ετών το 1.800.000 με μια καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς θα στο φέρει πίσω. Ακούγεται πως η Ένωση διαπραγματεύεται τη ρήτρα, θέλοντας να τη ρίξει στο 1,2 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή φυσικά που τον “Λα Μπόμπα” τον έχει ήδη “δεμένο”. Άρα δίνει το 1,8 και τον κρατάει για τα επόμενα χρόνια. Για τον Κροάτη, πάντως, υπάρχουν ήδη κλαμπ που έχουν ενθουσιαστεί με την αναγέννησή του, αλλά το πάνω χέρι δεν παύει να το έχει η ΑΕΚ και στις δικές του προτιμήσεις.

ΚΟΝΕ: Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής άργησε να μπει στην ομάδα, όμως όταν το έκανε έδειξε ότι έχει ποιότητα. Θέλει να μείνει στην ΑΕΚ, ωστόσο στην Ιταλία έχει ένα παχυλό συμβόλαιο ενός ακόμη έτους να τον δεσμεύει με την Ουντινέζε. Γίνονται προσπάθειες για να “κλείσει” το θέμα, αφού και το ιταλικό κλαμπ δεν λέει “όχι” ν' απαλλαγεί από το συμβόλαιο του 30χρονου μέσου με το αζημίωτο φυσικά. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ένωση φέτος έδωσε 250.000 ευρώ για τον Κονέ, ενώ το μεγαλύτερο ποσό του συμβολαίου του κάλυψαν οι Ιταλοί.

Αυτά είναι τα τέσσερα ζητήματα που “καίνε” άμεσα στην ΑΕΚ και απαιτούν λύση.

Εννοείται πως δεν ξεχνάμε και τις περιπτώσεις των Βράνιες, Σιμόες οι οποίοι ναι μεν έχουν συμβόλαιο μέχρι το 2019, αλλά αξιώνουν αναπροσαρμογές, ν'ακριβύνουν τα συμβόλαιά τους όντας πρωταθλητές τη νέα σεζόν!

Παράλληλα, σημαντικός παράγοντας θα είναι και η ανανέωση της συνεργασίας ΑΕΚ-Χιμένεθ. Ο πρώτος προπονητής που “διαδέχθηκε” τον Μπάγεβιτς στην κατάκτηση πρωταθλημάτων έχει ως βασική του προτεραιότητα την παραμονή, ωστόσο θα παίξει ρόλο, όχι μόνο το συμβόλαιο που θα του προσφερθεί, αλλά και το πλάνο της νέας σεζόν και οι μεταγραφές που θα γίνουν. Ο Ισπανός, πάντως ήδη μιλάει με την ΑΕΚ για την επόμενη μέρα και το πάνε καλά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK