Η... ιδιόμορφη πορεία της ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια

H ιδιόμορφη πορεία της ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ, το πρόβλημα στην αποτελεσματικότητα, οι λίγοι σκόρερ και η -θετική- εκμετάλλευση του ΟΑΚΑ.

Η... ιδιόμορφη πορεία της ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε στη Λιβαδειά με άσχημο τρόπο τις υποχρεώσεις της για την κανονική διάρκεια της Σούπερ Λιγκ, λίγο πριν μπει στην πιο κρίσιμη για αυτή, χρονική καμπή της σεζόν. Η σούμα της κανονικής διάρκειας για την "Ένωση" είναι πάνω-κάτω η παρακάτω με μία γενική προσέγγιση η οποία αφορά ορισμένες κατηγορίες.

ΤΟ... ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΥ

O Λεβαδειακός ήταν η μοναδική ομάδα στο πρωτάθλημα, η οποία κατάφερε να νικήσει και στις δύο αναμετρήσεις την ΑΕΚ. Όχι μόνο αυτό, αλλά οι Βοιωτοί σκόραραν πέντε φορές στην εστία της "Ένωσης". Τρεις στου Μπαρόχα και δύο στου Ανέστη. Επίσης χαρακτηριστικό είναι πως και τα πέντε γκολ του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα επί της "Ένωσης" προήλθαν κυριολεκτικά από δώρα.

ΤΟ ΑΗΤΤΗΤΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Μέσα σε όλα στο φετινό πρωτάθλημα η ΑΕΚ κατάφερε να γίνει η μοναδική ομάδα που κέρδισε τον Ολυμπιακό. Αυτή, δηλαδή, που του έσπασε το αήττητο στο Ολυμπιακό Στάδιο με το γκολ του ανθρώπου των ντέρμπι: Του Ρόναλντ Βάργκας. Η νίκη απέναντι στους "ερυθρόλευκους" ήταν η πρώτη για την "Ένωση" περίπου έξι χρόνια μετά την τελευταία φορά, σε ένα ματς το 2010 που κρίθηκε στο γκολ του Ίσμαελ Μπλάνκο στο τέλος.

ΟΙ ΝΙΚΕΣ ΣΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΤΕΡΜΠΙ

Κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου δημιουργήθηκε γκρίνια για την αδυναμία της ΑΕΚ να κερδίσει αγώνες απέναντι σε ομάδες της πρώτης πεντάδας. Η συγκεκριμένη αδυναμία της "Ένωσης" στο δεύτερο γύρο, όταν τα ματς ήρθαν στο ΟΑΚΑ, έγινε το πλεονέκτημά της. Οι "κιτρινόμαυροι" νίκησαν Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ μέσα στην έδρα τους μετά από πολλά χρόνια, εξασφαλίζοντας ουσιαστικό -βαθμολογικό- αποτέλεσμα και παίρνοντας πόντους και στο κομμάτι της αυτοπεποίθησης.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΡΙ

Όλα στη φετινή ΑΕΚ έγιναν σε ρυθμό… σερί. Το νικηφόρο σερί του Ιανουαρίου, το αρνητικό σερί στα εκτός έδρας ματς στα οποία η ομάδα αναζητά το διπλό από τις 17 Γενάρη στα Γιάννενα. Ακόμα και η αφλογιστία στο σκοράρισμα στα ματς μακριά από το ΟΑΚΑ. Το γκολ του Τόμας Πέκχαρτ τον περασμένο Φλεβάρη στο Καυτατζόγλειο (το πρώτο του Τσέχου στην Ελλάδα) ήταν το τελευταίο της "Ένωσης" μακριά από την έδρα της στο πρωτάθλημα.

ΚΑΝΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΕΝΤΟΣ, ΑΣΧΗΜΑ ΕΚΤΟΣ

Κι αν οι -μόλις- τέσσερις εκτός έδρας νίκες είναι υπερβολικά λίγες, οι 13 νίκες στα 15 ματς μέσα στο ΟΑΚΑ είναι ένας συμπαθητικός αριθμός και καλύτερος από τις περισσότερες χρονιές της ΑΕΚ στη σύγχρονη ιστορία της. Οι "κιτρινόμαυροι" εκμεταλλεύτηκαν σε μεγάλο βαθμό την έδρα τους και σκόρπισαν μόνο σε δύο περιπτώσεις βαθμούς, κατά τις οποίες δεν κατάφεραν να σώσουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

ΜΕΤΡΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ

Η ΑΕΚ έχει μέτρια νούμερα σε ότι έχει να κάνει με την παραγωγικότητα γκολ. Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν σκοράρει 43 φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Λιγότερες σε σχέση με τους Ολυμπιακό (81), Παναθηναϊκό (52), ΠΑΟΚ (45). Υπήρξε σοβαρό πρόβλημα στην ΑΕΚ σε αυτό το κομμάτι, γεγονός λογικό αφού η ομάδα πήρε μόνο συγκεκριμένες βοήθειες στο σκοράρισμα. Μπαρμπόσα (7), Αραβίδης (9), Βάργκας (9), και Μπουονανότε (6) είναι οι μόνοι ποδοσφαιριστές του ρόστερ που ξεπέρασαν το φράγμα των 5 γκολ. Για την ιστορία, 11 ήταν συνολικά οι σκόρερ της ΑΕΚ στην κανονική διάρκεια, και οι "κιτρινόμαυροι" είχαν μέσο όρο 1,4 γκολ ανά αγώνα. Για ΑΕΚ, αρκετά χαμηλό.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ

Ο Ροντρίγκο Γκάλο είναι ο ποδοσφαιριστής με τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής. Ο Βραζιλιάνος έχει παίξει 2528 λεπτά (27 συμμετοχές) και βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με τους πιο μπαρουτοκαπνισμένους "κιτρινόμαυρους". Τον ακολουθεί ο Γιάκομπ Γιόχανσον με 2433 λεπτά. Ο Σουηδός το τελευταίο διάστημα δεν διανύει την καλύτερη περίοδό του από τότε που ήρθε στην ΑΕΚ, ωστόσο τα αρχικά πλάνα του Πογέτ που προέβλεπαν ανάσες στον Γιόχανσον (μέσω Ζουκουλίνι), ναυάγησαν μια… Δευτέρα σε μια προαιρετική προπόνηση στην οποία τραυματίστηκε ο τελευταίος.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο μήνας που κρίνει τη συνέχεια με Πογέτ
O Ριβάλντο που γνώρισα: Άγνωστες ιστορίες του μεγάλου Βραζιλιάνου

News 24/7

24MEDIA NETWORK