Η καταραμένη μέρα και η καταραμένη φανέλα

Συμπληρώθηκαν 21 χρόνια σήμερα από εκείνο το καταραμένο Άρης-ΑΕΚ στο οποίο ο Νίκος Ξηροκώστας άφησε στα σκαλοπάτια του Χαριλάου την αρτιμέλειά του, με ξεκάθαρη ευθύνη της αστυνομίας και όσων έλαβαν μέρος στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας.

Η καταραμένη μέρα και η καταραμένη φανέλα

Σαν σήμερα πριν από 21 (πια) χρόνια, διαδραματίστηκε στο Χαριλάου ένα ακόμα πολύ άσχημο απόγευμα για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Άρης υποδεχόταν την ΑΕΚ σε ένα ματς με μεγάλο ενδιαφέρον που γέμισε με κόσμο τις εξέδρες. Των γηπεδούχων, αλλά και των εκδρομέων φίλων της «Ένωσης» που ταξίδεψαν από όλη την Ελλάδα.

Η ιδιομορφία έγινε στα μέτρα ασφαλείας και στις αποφάσεις των υπευθύνων ενόψει του αγώνα εκείνης της μέρας, καθώς αποφάσισαν να μαντρώσουν περίπου 2.500 κόσμο σε ένα μέρος της εξέδρας που χωρούσε πολύ λιγότερους ανθρώπους. Η εγκληματική αμέλεια της αστυνομίας σε εκείνο το Άρης-ΑΕΚ δεν πέρασε -όπως άλλες τόσες και τόσες φορές- στο ντούκου αφού υπήρξε τραυματισμός και μάλιστα πολύ σοβαρός: Εξαιτίας της πολυκοσμίας σε μικρό χώρο, το ένα από τα κάγκελα υποχώρησε και οι οπαδοί της ΑΕΚ από το πάνω μέρος, έπεσαν -μαζί με το κάγκελο- πάνω στους οπαδούς της «Ένωσης» στο κάτω μέρος.

Ο νεαρός φοιτητής, τότε, Νίκος Ξηροκώστας από τη Λαμπρινή βρισκόταν στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, αφού το βάρος που έπεσε πάνω του ήταν πολύ μεγάλο και αρκετό για να του δημιουργήσει σοβαρή ζημιά στη σπονδυλική στήλη. Από το μαύρο εκείνο απόγευμα για όλη την οικογένεια της ΑΕΚ, ο Νικόλας βρίσκεται καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και πλήρωσε με την αρτιμέλειά του την ανευθυνότητα όσων πληρώνονται για να φέρουν εις πέρας τη διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα. Παρόλα αυτά δεν έπαψε ποτέ να ταξιδεύει και να ακολουθεί την αγαπημένη του ομάδα στα χρόνια που μεσολάβησαν μέχρι σήμερα, δίνοντας ένα μάθημα ζωής και δείχνοντας ένα είδος ανθρώπου που δεν παραδίνεται ποτέ, όπως κι αν τα φέρει η μοίρα.

Για την ιστορία η ΑΕΚ είχε χάσει με 2-1, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο πράγμα που ενδιαφέρει από εκείνη τη μέρα.

Η καταραμένη φανέλα

Εκείνο το απόγευμα η ΑΕΚ φόρεσε μια φανέλα μιας χρήσης γιατί το ματς έπεσε σε μια μεταβατική περίοδο διαφορών με την εταιρεία που είχε αναλάβει την προμήθεια του αθλητικού υλικού της «Ένωσης».

Η καταραμένη μέρα και η καταραμένη φανέλα
Η καταραμένη μέρα και η καταραμένη φανέλα

Έτσι, ενώ η φανέλα της ΑΕΚ εκείνη την περίοδο ήταν η γνωστή Robe di Kappa με τον μεγάλο Δικέφαλο στο αριστερό μέρος, στο Χαριλάου με τον Άρη έπαιξε με μία κίτρινη Diadora η οποία φορέθηκε μόνο για εκείνη τη μέρα. Φυσικά δεν ξαναβγήκε από τις ντουλάπες ποτέ και μένει στην ιστορία ως καταραμένη αφού συνδυάστηκε με ένα ματς το οποίο δεν θέλει να θυμάται κανείς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK