H μάσκα... τρώει τον Μάνταλο

Η 11άδα της ΑΕΚ για το Καραϊσκάκη δείχνει για την ώρα να είναι ρευστή αφού ο Κετσπάγια δεν έχει ακόμα πάρει την τελική απόφαση. Το επικρατέστερο σενάριο αυτής της στιγμής θέλει τον Μάνταλο στον πάγκο με σοβαρές, όμως, πιθανότητες να αγωνιστεί.

H μάσκα... τρώει τον Μάνταλο
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Πέτρος Μάνταλος συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή της ΑΕΚ για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη αλλά η συμμετοχή του στο ματς και ιδιαίτερα στο αρχικό σχήμα εξακολουθεί να αποτελεί ερωτηματικό. Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, ο «Πετράν» δείχνει να είναι πίσω σε πιθανότητες για την 11άδα, αφού ο Κετσπάγια σκοπεύει να βάλει και τον Χριστοδουλόπουλο από την αρχή, και το σκέφτεται για να έχει ταυτόχρονο έναν ανέτοιμο και έναν τραυματία στο αρχικό σχήμα. Ο προπονητής της «Ένωσης» δείχνει μια προτίμηση στο 4-3-3 με τον Λαμπρόπουλο «σκούπα» μπροστά από τα στόπερ και με τους Σιμόες-Γιόχανσον μπροστά του. Σε αυτή την περίπτωση η τριάδα της επίθεσης θα αποτελείται από τους Πατίτο (αριστερά), Μπακασέτα (φορ) και Χριστοδουλόπουλο (δεξιά).

Για την ώρα πάντως η κατάσταση δείχνει να είναι λίγο ρευστή αφού ο Κετσπάγια δεν έχει πάρει την οριστική του απόφαση. Αν αλλάξει, πάντως, κάτι ως προς τη συμμετοχή του Μάνταλου και αποφασιστεί να ξεκινήσει από την αρχή, τότε κατά πάσα πιθανότητα το 4-3-3 παραμένει, απλά γυρνάει… τούμπα το τρίγωνο της μεσαίας γραμμής. Σιμόες και Γιόχανσον θα παίξουν στην ευθεία (με πιο 6άρι τον Πορτογάλο και πιο 8άρι τον Σουηδό), ο Μάνταλος θα παίξει μπροστά τους και η τριπλέτα θα είναι ίδια μπροστά, εκτός αν ο Κετσπάγια αν αλλάξει κάτι ως προς τον Χριστοδουλόπουλο.

Τι λέει ο Μάνταλος

Ο Μάνταλος σε κάθε ευκαιρία, πότε απευθυνόμενος προς τους συμπαίκτες του και πότε προς τον προπονητή του, δηλώνει έτοιμος να μπει και να παίξει στο Καραϊσκάκη με τον Ολυμπιακό. Δεν τίθεται κάποιο θέμα ετοιμότητας του παίκτη ο οποίος προπονείται κανονικά από την Τρίτη και το μόνο ζήτημα που υπάρχει είναι ο φόβος. Από τη στιγμή που ο ίδιος ο παίκτης δεν φοβάται να παίξει (αν και ούτε αυτός δεν ξέρει πώς μπορεί να του βγει μέσα στο ματς, γιατί δεν έχει ξαναπαίξει με σπασμένη μύτη) πιθανότητες πάντα υπάρχουν, αν όχι βασικός, έστω και ενισχύοντας την ΑΕΚ στη διάρκεια του ματς ως αλλαγή.

Τι φόβοι υπάρχουν γενικά

Ένα ματς ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό είναι πάντα ντέρμπι, έχει ένταση και χαρακτηρίζεται κυρίως από τη δύναμη. Αυτό σημαίνει ότι η σωματική επαφή είναι ιδιαίτερα αισθητή. Κανείς δεν ξέρει πώς μπορεί να λειτουργήσει ο παίκτης εκείνη τη στιγμή πριν μπει σε μια μονομαχία. Είναι κάτι που θα διαπιστωθεί εκείνη τη στιγμή. Παράλληλα υπάρχει και το θέμα της μάσκας, η οποία είναι ειδική παραγγελία και καλής ποιότητας αλλά δεν παύει να είναι… μάσκα. Εμποδίζει έστω και κάπως την ορατότητα. Αρνητικά σε κάθε περίπτωση υπάρχουν, ωστόσο τα πάντα κρίνονται από την απόφαση του Κετσπάγια, από τη στιγμή που και ο παίκτης θέλει να αγωνιστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Πιστεύει στη νίκη στο Φάληρο ο Κετσπάγια
Το επικό σχόλιο-απάντηση του Αλμέιδα σε φίλο της ΑΕΚ
Η ένεση - "αντίδοτο" που θα κάνει καλά τον Αλμέιδα

News 24/7

24MEDIA NETWORK