Η πρώτη γεύση από τον Βινίσιους

Ο Βινίσιους Φρέιτας προπονήθηκε για πρώτη φορά με την υπόλοιπη ομάδα της ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων. Τι έδειξε ο Βραζιλιάνος αριστερός μπακ στην… πρεμιέρα του στο αθλητικό κέντρο της «Ένωσης» και μέσα στο γήπεδο, αλλά κι έξω από αυτό με τη συμπεριφορά του. Γράφει ο Άκης Γεωργίου.

Ο ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΦΡΕΙΤΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
Ο ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΦΡΕΙΤΑΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Βινίσιους Φρέιτας ήταν το τελευταίο απόκτημα της ΑΕΚ στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο που εξέπνευσε. Ο Βραζιλιάνος μετά από τον αγώνα με τον Λεβαδειακό για το Κύπελλο τέθηκε στη διάθεση του Μανόλο Χιμένεθ και προπονήθηκε με την ομάδα την Παρασκευή δείχνοντας να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Παρότι του λείπει ο αγωνιστικός ρυθμός γιατί στο πρώτο εξάμηνο της φετινής σεζόν δεν έχει κάνει συμμετοχή με τη φανέλα της Λάτσιο, ο 23χρονος προπονούνταν κανονικά με την ιταλική ομάδα και δεν φαίνεται ότι θα αργήσει η στιγμή που ο Χιμένεθ θα του δώσει χρόνο συμμετοχής προκειμένου να πάρει μια… πολυπόθητη ανάσα ο Ντίντακ.

ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΓΕΝΗΣ

Το πρώτο -πρώιμο- δείγμα, πάντως, του Βινίσιους στα Σπάτα ήταν θετικό και όχι μακρινό από αυτό που περίμεναν να δουν οι ποδοσφαιριστές και οι άνθρωποι της ομάδας που ήταν στην προπόνηση. Πολύ καλή τεχνική κατάρτιση, καλό αριστερό πόδι και δυνατότητες… εξτρέμ. Ότι ακριβώς ανέφεραν οι συστάσεις από τη Ζυρίχη, η οποία ήταν η τελευταία ομάδα που ο Βραζιλιάνος είχε ενεργό ρόλο (την περασμένη σεζόν) με 20 συμμετοχές και 1467 αγωνιστικά λεπτά.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΠΑΚ

Είναι σαφές πως οποιοδήποτε συμπέρασμα είναι κάτι παραπάνω από επικίνδυνο με μία μόλις προπόνηση, όμως τα χαρακτηριστικά του είναι δεδομένα τα παραπάνω, κάτι που κάνει… μπαμ. Το πώς αντεπεξέρχεται στα αμυντικά του καθήκοντα είναι κάτι που πρέπει να περιμένουμε για να το δούμε, όμως σε κάθε περίπτωση το θετικό για την ΑΕΚ είναι ότι στη διάθεση του προπονητή τίθεται ένα μπακ διαφορετικών προδιαγραφών από αυτόν που υπάρχει -τουλάχιστον για την ώρα- ως πρώτη επιλογή. Ο Ντίντακ δείχνει πιο… μπακ σε σχέση με τον Βινίσιους, όμως ο Βραζιλιάνος έχει στοιχεία που δεν υπάρχουν στον Ισπανό και που μπορούν να αποδειχθούν χρήσιμα για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ, η οποία στη συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος έχει την πρωτοβουλία και προσπαθεί να δημιουργήσει.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΟΣ ΚΑΙ… ΚΟΝΤΡΟΛΑΡΙΣΜΕΝΟΣ

Σε ότι έχει να κάνει με το πώς φάνηκε… εξωαγωνιστικά ο Βινίσιους στο ποδοσφαιρικό τμήμα, τα πράγματα -τουλάχιστον σε πρώτη φάση- δείχνουν ακόμα καλύτερα, αφού πρόκειται για ένα παιδί που δεν αποχωρίζεται ποτέ το χαμόγελο, με αποτέλεσμα να κάνει καλή εντύπωση σε όλους στα Σπάτα. Η αλήθεια είναι πως η προσέγγιση του πρώην άσου της Λάτσιο ήταν εμφανής και κατά την παρουσίασή του στα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ την περασμένη Τρίτη, αφού έδειχνε να είναι ο πιο… ενθουσιασμένος από τους καινούργιους: Έκανε γκριμάτσες στη φωτογράφισή του με το κασκόλ, χαμογελούσε σε όλους, είπε ότι είναι έτοιμος από… χθες να τεθεί στη διάθεση του Μανόλο και εγκαταλείποντας το κτίριο αγκάλιασε τον Μαϊστόροβιτς βγάζοντας μια ανακούφιση που όλα πήγαν καλά.

Βέβαια, η πρώτη εικόνα είναι πάντα… πρώτη εικόνα. Ορισμένες φορές είναι ακριβής, κάποιες άλλες παραπλανητική. Σε κάθε περίπτωση, όμως, στο ποδόσφαιρο ο καθρέφτης είναι πράσινος, είσαι ότι δείχνει και -φυσικά- ο Βινίσιους -όπως και κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν αποτελεί εξαίρεση. Συνεπώς τα υπόλοιπα επί… χόρτου!

News 24/7

24MEDIA NETWORK