H τυφλή πίστη (τριών) στον Μπακασέτα

Ο Τάσος Μπακασέτας έδειξε να υπολογίζεται για ένα ακόμα ματς στο αρχικό σχήμα. Παρότι ο 23χρονος άσος της ΑΕΚ ψάχνει ακόμα τα πατήματά του στη σεζόν, κανένας από τους τρεις προπονητές που τον διαχειρίστηκαν από την αρχή δεν τον βγάζει από την 11άδα.

H τυφλή πίστη (τριών) στον Μπακασέτα
bakasetas ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο τρόπος αξιοποίησης του Τάσου Μπακασέτα είναι ένα ζήτημα που σηκώνει αρκετή συζήτηση γύρω από τη φετινή ΑΕΚ. Η αλήθεια είναι πως ο Μπακασέτας δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμα τη φόρμουλα προκειμένου να βοηθήσει ουσιαστικά τη νέα του ομάδα, ωστόσο ίσως και να λέει κάτι το γεγονός πως ο Μοράις γίνεται ο τρίτος προπονητής που έχει στη διάθεσή του τον 23χρονο επιθετικό και δεν μπαίνει στη διαδικασία σκέψης να τον αφήσει εκτός 11άδας. Την ίδια προσέγγιση είχε και ο Κετσπάγια στην ΑΕΚ, την ίδια και ο Σκίμπε στην Εθνική.

ΟΙ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΘΕΣΗΣ

Ο Μπακασέτας έχει παίξει μέχρι στιγμής στην κορυφή της επίθεσης, στο φτερό, πίσω από τον επιθετικό και ως εσωτερικός χαφ, ψάχνοντας τα πατήματά του και τον τρόπο που μπορεί να γίνει πιο αποδοτικός για την ομάδα, αυξάνοντας τη βοήθειά του προς αυτή. Το σίγουρο είναι ότι στα φτερά δεν μπορεί να ανταπεξέλθει, ως φορ του λείπουν κάποια σημαντικά στοιχεία και η τελευταία ένδειξη του Μοράις έχει να κάνει με τη μεταφορά του στη θέση που έπαιζε στον Πανιώνιο. Πίσω από τον επιθετικό δηλαδή προκειμένου να βρει χώρους έξω από την περιοχή του αντιπάλου για να αξιοποιήσει το πολύ καλό του αριστερό.

Η ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ

Βέβαια στην ΑΕΚ αυτό δημιουργεί ένα ζήτημα, αφού για να γίνει εφικτή η συγκεκριμένη προσέγγιση, μετακινείται στο πλάι ο Πέτρος Μάνταλος: Ο ποδοσφαιριστής που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη σταθερότητα και αποτελεί τον κεντρικό άξονα του κορμού της ομάδας των προηγούμενων ετών. Η συγκεκριμένη σκέψη του Μοράις καθιστά ένα ρίσκο αν βέβαια τελικά υλοποιηθεί και στην πράξη, αφενός ως προς την ανασταλτική λειτουργία της δεξιάς πλευράς (με Μάνταλο και Γκάλο) και αφετέρου λόγω της μετακίνησης του «Πετράν» από τον παραδοσιακό χώρο δράσης του.

Από την άλλη ο Πορτογάλος τεχνικός, θεωρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο θα παίξει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας ευνοεί την παρουσία του Μπακασέτα έξω από την περιοχή του αντιπάλου γιατί μπορεί να βρεθεί χώρος για να δημιουργηθεί περιθώριο… βολής, προκειμένου να βρει η ΑΕΚ τελικές. Ένα κομμάτι στο οποίο η «Ένωση» δυσκολεύεται από την αρχή της σεζόν.

ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΜΥΑΛΟΥ ΤΟ 4-4-2 ΜΕ "ΑΡΑΒΑ"

Ο Μοράις δεν έχει απορρίψει το 4-4-2 το οποίο δεν απέχει και πολύ από τη διάταξη με την οποία θα παρατάξει την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας. Η πρώτη σκέψη του Πορτογάλου δείχνει ότι το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να αφήσει εκτός 11άδας τον Χρήστο Αραβίδη ο οποίος προέρχεται από δύο θετικές παρουσίες σε Λάρισα και ΟΑΚΑ με Πανιώνιο.

News 24/7

24MEDIA NETWORK