ΑΕΚ θυμάμαι τι έκανες πριν από τέσσερα χρόνια; Έχανες από τον Ιωνικό...

Ανήμερα της μεγάλης νίκης στην Κροατία συμπληρώθηκαν τέσσερα χρόνια από την επεισοδιακή, γεμάτη ξύλο, ήττα που είχε υποστεί η Ένωση από τον Ιωνικό (2-1). Η Ένωση έχει απαλλαγεί πλέον από το... σταυρό της 14ης Σεπτεμβρίου.

ΑΕΚ θυμάμαι τι έκανες πριν από τέσσερα χρόνια; Έχανες από τον Ιωνικό...

Το ημερολόγιο έγραφε 14 Σεπτεμβρίου 2013 και η ΑΕΚ έχανε από τον Ιωνικό με 2-1 σ' ένα φιλικό που είχε σημαδευτεί από άγρια επεισόδια εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Έκτοτε μεσολάβησαν τέσσερα χρόνια και τίποτα δεν θυμίζει το σκοτεινό παρελθόν. Πλέον η σημερινή Ένωση δεν έχει σχέση με την ομάδα εκείνης της "μαύρης" εποχής. Πρόκειται για ένα άλλο σύνολο, μια φρέσκια ομάδα με οράματα, που έχει πετύχει να παίξει διαδοχικά σε δύο τελικούς Κυπέλλου, να κατακτήσει ένα τρόπαιο, να φτάσει στα προκριματικά για το Champions League, ανεξαρτήτως αποτελέσματος, και να παίξει στους ομίλους του Europa League.

Στις 14 Σεπτεμβρίου του 2017, τέσσερα χρόνια ύστερα απ' όσα θλιβερά είχαν διαδραματιστεί στη Νεάπολη, η ΑΕΚ κατάφερε να πανηγυρίσει και το πρώτο της "διπλό" στην Ευρώπη, χάρη στο άνετο 2-1 επί της Ριέκα, μετά τον Δεκέμβριο του 2011 που ήταν το τελευταίο. Στο Γκρατς τότε.

Το μόνο πράγμα που θυμίζει πια την Ένωση του 2013 κι εκείνη την ήττα από τον Ιωνικό είναι αφενός ο Άνταμ Τζανετόπουλος (που δεν παίζει) αφετέρου ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ο οποίος ήταν και τότε τεχνικός διευθυντής των "κιτρινόμαυρων".

Ποια, αλήθεια, ήταν η ενδεκάδα εκείνης της ΑΕΚ στο φιλικό;

Θυμηθείτε: Βούρας, Τσουκαλάς, Πεταυράκης (69' Τσουμάγκας), Τζανετόπουλος, Σταθάκης (61' Τσιρίλο), Κορδέρο (70' Ρόβας), Πόποβιτς (61' Γεωργέας), Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (61’ Ράμα), Ανάκογλου (80 Γροντής), Πλατέλλας (84' Καζβιρόπουλος).

Η διαφορά με το σήμερα είναι χαώδης...

News 24/7

24MEDIA NETWORK