Ιστορίες ΑΕΚτζήδικης τρέλας!

Ο Άκης Γεωργίου θυμάται τη στιγμή που ο Μακόλεϊ Κρισάντους ήρθε στην Ελλάδα, αναλύει τη μέχρι τώρα πορεία του στην ΑΕΚ και με αφορμή το νικητήριο γκολ του στο ματς με τον Ατρόμητο, του αναγνωρίζει ότι τουλάχιστον προσπαθεί.

Ιστορίες ΑΕΚτζήδικης τρέλας!
INTIME SPORTS

Ο Μακόλεϊ Κρισάντους ξελάσπωσε την ΑΕΚ στον αγώνα με τον Ατρόμητο στο ΟΑΚΑ την Κυριακή, το κλίμα για τον ίδιο δύσκολα θα γυρίσει αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί ο Νιγηριανός να βοηθήσει την "Ένωση" σκοράροντας με κάθε μέρος του σώματός του!

Ιστορίες ΑΕΚτζήδικης τρέλας!

Ο Μακόλεϊ Κρισάντους από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ έφαγε -αδίκως- αρκετή... λέζα η οποία οφειλόταν σε έναν λόγο: Ότι ο τελευταίος Αφρικανός ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα της ΑΕΚ ήταν ο Εμίλιο Φουρτάδο. Λάθος προσέγγιση, κανένας δεν αξίζει αυτή τη συμπεριφορά και δεν τίθεται κανένα απολύτως θέμα επ' αυτού.

Από εκεί και πέρα, όταν ο Κρισάντους μπήκε πια στον αγωνιστικό χώρο ως ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ έδωσε έναν επιπλέον λόγο σε όσους (δυστυχώς πολλούς) έσπευσαν να καταθέσουν μια ειρωνεία στον κυκεώνα της κοινωνικής δικτύωσης: Ήταν εμφανώς ανέτοιμος, αρκετά πιο πίσω από την υπόλοιπη ομάδα και είχε κάποια κακά τελειώματα.

Καμιά φορά παίζει καθοριστικό ρόλο η πρώτη εντύπωση και η ΑΕΚτζήδικη μοίρα του "Χρύσανθου" δεν ήταν ιδανικές οι συνθήκες της εποχής της πρώτης εντύπωσης. Λογικό γιατί προσπαθούσε να μπει σε μία έτοιμη ομάδα ενώ ο ίδιος ήταν ανέτοιμος και προερχόμενος από ένα κακό φεγγάρι στην καριέρα του. Το συγκεκριμένο φεγγάρι το περιγράφει και ο ίδιος ο Κρισάντους σε κάθε ευκαιρία. Ακόμα και όταν πρόκειται να μιλήσει για τον Τάιβο Αβονίγι.

"Ο Αβονίγι μου θυμίζει τον εαυτό μου το 2007. Ήμουν πρώτος σκόρερ στο Αφρικανικό και το Παγκόσμιο Κύπελλο Νέων. Είχα αναδειχτεί 2 καλύτερος παίκτης της διοργάνωσης πίσω από τον Τόνι Κροος, με ήθελαν πολλές ομάδες και είχα δεκάδες προτάσεις. Ωστόσο η επιλογή του Αμβούργου εκείνη τη στιγμή δεν ήταν καλή για μένα", είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του για τον συμπατριώτη του με εμφανή συνειδητοποίηση του σημείου που πήρε την κάτω βόλτα. Αμβούργο, Λας Πάλμας και Τουρκία εντελώς στα χαμένα. Και μετά η ΑΕΚ με την ελπίδα να...

Τουλάχιστον προσπαθεί

Εν πάση περιπτώσει ο Μακόλεϊ Κρισάντους κάποια στιγμή στη Football League βρήκε το δρόμο προς το τέρμα. Στο γήπεδο του Ταύρου στις 29 Μαρτίου σε ένα συννεφιασμένο και μουντό Καλλιθέα-ΑΕΚ 0-2, καμιά 300αριά οπαδοί της "Ένωσης" τον είδαν για πρώτη φορά να σκοράρει και να ανοίγει λογαριασμό. Την ιστορική για την ΑΕΚ -λόγω μπάσκετ- 4η Απριλίου, καμιά 100αριά δημοσιογράφοι, παλαίμαχοι, διοικητικοί, συγγενείς και φίλοι τον είδαν να σκοράρει δύο φορές σε ένα ματς: Στο κεκλεισμένων των θυρών τελευταίο της κανονικής διάρκειας της Football League (3-0). Σκοράροντας σε Κόρινθο με Παναχαϊκή και Ριζούπολη με Απόλλωνα, ο "Χρύσανθος" έκλεισε τη χρονιά πιάνοντας τον συνολικό αριθμό των 6 γκολ σε 16 ματς.

Γενικότερα, η αλήθεια είναι ότι υπάρχει μία έφεση του Κρισάντους στα ματς που δεν έχουν τηλεοπτική μετάδοση ωστόσο όταν μιλάμε για την ΑΕΚ η παρουσία της έννοιας "φυσιολογικό" δεν είναι -βάσει Ιστορίας- ούτε απαραίτητη, ούτε επιθυμητή. Σε πιο ουσιαστικό επίπεδο σημασία έχει ότι ο Κρισάντους έδωσε το φιλί της ζωής στην ΑΕΚ βάζοντας ακόμα τρεις βαθμούς στο σακούλι, γιατί ποτέ δεν ξέρεις πώς θα εξελισσόταν η κατάσταση αν η "Ένωση" δεν κέρδιζε την Κυριακή.

Και μόνο το γεγονός ότι ήταν μέσα στη φάση του γκολ και πήδηξε σωστά, δείχνει ένα καλό στοιχείο που όμως θα χαθεί στην επόμενη μέτρια εμφάνιση.

Λίγα λεπτά αργότερα μετά από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ, ο Κρισάντους είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά του σε μια ωραία κόντρα επίθεση της ΑΕΚ αλλά αστόχησε, προλαβαίνοντας να ζωγραφίσει μια μικρογραφία του εαυτού του στα περίπου 15 λεπτά που έπαιξε (μαζί με τις καθυστερήσεις).

Αυτό που δεν μπορεί να χρεώσει ποτέ κανείς στον "Χρύσανθο" είναι ότι δεν προσπαθεί. Και το καλοκαίρι την εποχή που ο Τζιμπούρ κλωτσούσε τους αντιπάλους και ξέχναγε να πάει στην προπόνηση, ο ίδιος το πάλευε πάντα στο μέτρο του δυνατού για να γίνει όσο το δυνατό πιο αξιοπρεπής και να ανταπεξέλθει όσο μπορεί. Τώρα το αν καταφέρει Νιγηριανός να βοηθήσει περισσότερο σε ουσιαστικό επίπεδο, είναι κάτι που θα δείξει η ιστορία. Μέχρι τότε, χαμόγελο στα χείλη, ελπίδα, πίστη και γκολ με κάθε μέρος του σώματος. Η αρχή έγινε με την περίεργη κεφαλιά.

Διαβάστε ακόμη

Άκης Γεωργίου: Φασούλι, φασούλι και Καραϊσκάκη!

Αποστόλης Χορτάτος: Μια ΑΕΚ με επίκεντρο τον Μάνταλο

News 24/7

24MEDIA NETWORK