Κίκε Σετιέν για Λιβάγια, Έλντερ Λόπες και… Ολυμπιακό

Ο προπονητής της Μπέτις, Κίκε Σετιέν, φιλοξενήθηκε στον Sport24 Radio 103,3 και την εκπομπή "Για μια μπάλα ζούμε", με τους Αλέξη Βιρβίλη, Δημήτρη Σαμόλη και Βασίλη Τεμπέλη. Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Inter Milan forward Marko Livaja, of Croatia, controls the ball during a UEFA Europa League, Group H, soccer match between Inter Milan and Neftci at the San Siro stadium in Milan, Italy, Thursday, Dec. 6, 2012. (AP Photo/Antonio Calanni)
Inter Milan forward Marko Livaja, of Croatia, controls the ball during a UEFA Europa League, Group H, soccer match between Inter Milan and Neftci at the San Siro stadium in Milan, Italy, Thursday, Dec. 6, 2012. (AP Photo/Antonio Calanni) AP

Για τον Μάρκο Λιβάγια, με τον οποίον συνεργάστηκαν πέρσι στη Λας Πάλμας:« Είναι ένας πάρα πολύ καλός επιθετικός, με πολλά θετικά στοιχεία. Έχει πολύ καλά τελειώματα στα τετ α τετ. Αυτό που του λείπει είναι οι σωστές αποφάσεις στο παιχνίδι του και πρέπει να ελέγξει το ταμπεραμέντο του. Είναι νέος σε ηλικία και έχει βαλκανικό ταμπεραμέντο».

Για το αν μπορεί να παίξει μοναδικός προωθημένος ή και με άλλον επιθετικό:« Στη Λας Πάλμας τον χρησιμοποιούσα μόνο του στην κορυφή, διότι παίζαμε με δύο παίκτες πίσω από τον φορ. Πάντως μπορεί να παίξει και με άλλον επιθετικό δίπλα του».

Για το αν ο Λιβάγια έχει θέση στην εθνική Κροατίας:« Φυσικά και έχει θέση. Μπορεί να το κάνει και το έχει αποδείξει με το ταλέντο του και τις συμμετοχές στο ισπανικό πρωτάθλημα».

Για το λόγο που δεν έπιασε ο Λιβάγια στην Λας Πάλμας:« Βελτιώθηκε αρκετά σε εμάς. Είναι ένας παίκτης δεκτικός, δηλαδή μπορείς να του εξηγήσεις τα λάθη του και να τα βελτιώσει. Αυτό που χρειάζεται βελτίωσης είναι η ωριμότητά του, οι αποφάσεις του στο παιχνίδι και το ταμπεραμέντο του. Το τελευταίο είναι αυτό που πρέπει να ελέγξει».

Για τον Έλντερ Λόπες, με τον οποίον, επίσης, συνεργάστηκαν πέρσι στη Λας Πάλμας:« Στη Λας Πάλμας δεν έπαιζε πολύ διότι είχαμε στην ίδια θέση έναν εξαιρετικό ποδοσφαιριστή, τον Μπεν Καστεγιάννο. Ο Λόπες είναι πολύ καλός παίκτης, με ποιότητα και δίνει βάθος στην άμυνα. Κάνει καλές σέντρες κάτι που είναι απαραίτητο για αυτή τη θέση. Επίσης, είναι θετικό ότι παίζει όλη την πλευρά».

Για το αν υπήρχε επαφή το καλοκαίρι για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού:« Υπήρχε επαφή και το σκέφτηκα αρκετά. Ωστόσο, είχα προτάσεις από την Ισπανία και ήθελα να μείνω στη χώρα μου. Ήθελα να ήμουν ειλικρινής με το σύλλογο και για αυτό δεν μπήκαμε καν σε συζητήσεις».

News 24/7

24MEDIA NETWORK