"Κιτρινόμαυρος" μεταγραφικός πυρετός!

Η ΑΕΚ αν μη τι άλλο είναι η ομάδα που δείχνει να πήρε πιο… ζεστά σε σχέση με τις υπόλοιπες -τουλάχιστον για την ώρα- τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο και το Contra.gr βάζει κάτω τα δεδομένα για τους παίκτες που βρίσκονται ψηλά στην «κιτρινόμαυρη» ατζέντα.

"Κιτρινόμαυρος" μεταγραφικός πυρετός!
jorge pereyra diaz

Τα μεταγραφικά της ΑΕΚ έχουν πάρει φωτιά τις τελευταίες μέρες αφού η «Ένωση» θέλει να πατήσει γκάζι για να κλείσει και την τρίτη (άμεση) προσθήκη της για τη μεταγραφική περίοδο του χειμώνα. Όλα δείχνουν ότι η επόμενη κίνηση που θα γίνει θα είναι αυτή του επιθετικού, όμως σοβαρή πιθανότητα συγκεντρώνει και το ενδεχόμενο να προχωρήσει η υπόθεση του Φρεντερίκο Μπράβο. Ας τα πάρουμε όμως λίγο με τη σειρά.

ΧΟΡΧΕ ΠΕΡΕΪΡΑ ΝΤΙΑΣ

Στην ΑΕΚ εντείνουν τις επαφές για την απόκτηση του Αργεντίνου, o οποίος όπως υποστηρίζει ο ίδιος και ο ατζέντης του μένει ελεύθερος από την Τζοχόρ της Μαλαισίας. Οι «κιτρινόμαυροι» δεν έχουν έρθει σε επαφή με την Τζοχόρ και βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με την πλευρά του ποδοσφαιριστή ο οποίος δείχνει κάτι παραπάνω από θετικός για να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Το μπέρδεμα με το ιδιοκτησιακό του καθεστώς παραμένει ένα εμπόδιο στην όλη ιστορία αφού δημιουργεί μια αβεβαιότητα, όμως σε κάθε περίπτωση ο 26χρονος επιθετικός είναι -τουλάχιστον αυτή τη στιγμή- η πρώτη περίπτωση στη μεταγραφική ατζέντα της «Ένωσης» σε ότι έχει να κάνει με την επίθεση. Πρόκειται για περιφερειακό επιθετικό που έχει «ψήσει» τους ανθρώπους της ΑΕΚ, με το… κουσούρι του να εντοπίζεται στο γεγονός ότι έχει σχετικά λίγες συμμετοχές για την ηλικία του στο πρωτάθλημα Αργεντινής.

Από την άλλη, στη Μαλαισία με τη φανέλα της Τζοχόρ έκανε… παπάδες και πιστεύεται ότι -δεδομένου και του επιπέδου του ελληνικού πρωταθλήματος- παρότι οι παραστάσεις που έχει δεν είναι και οι μεγαλύτερες δυνατές, έχει πράγματα να δώσει στην ΑΕΚ που αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν. Αν σκεφτεί κανείς απλώς ότι είναι ποδοσφαιριστής που προέρχεται από γεμάτη σεζόν από άποψη γκολ, θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει μεγάλη… παραγωγική διαφορά σε σχέση με τους επιθετικούς που απέκτησε η «Ένωση» τα τελευταία χρόνια.

Βέβαια το κατά πόσο ο Ντίας θα είναι σε θέση να ενισχύσει άμεσα την ΑΕΚ σε περίπτωση που τελικά αποκτηθεί θα το δείξει η πορεία, αφού βρίσκεται εκτός αγωνιστικής δράσης από την αρχή του περασμένου Νοεμβρίου, κάτι που σημαίνει ότι θα θέλει τον χρόνο του μέχρι να μπει, αλλά είναι κάτι φυσιολογικό.

ΝΑΜΠΙΛ ΜΠΑΧΟΥΪ

Η καψούρα του Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς είναι ο Σουηδός εξτρέμ του Αμβούργου. Ο τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ πιστεύει πολύ τον συμπατριώτη του και καταβάλλει σοβαρή προσπάθεια για να τον ντύσει στα «κιτρινόμαυρα». Η περίπτωσή του δεν είναι τόσο απλή γιατί τα πάντα είναι στο χέρι του Αμβούργου με το οποίο ο παίκτης έχει συμβόλαιο μέχρι το 2018. Σύμμαχος της «Ένωσης» στη συγκεκριμένη ιστορία είναι η καλή σχέση του Μπαχούι με τον Μαϊστόροβιτς αλλά και το γεγονός ότι ο παίκτης δεν υπολογίζεται από τη γερμανική ομάδα. Αντίπαλος των «κιτρινόμαυρων» είναι το ενδιαφέρον για τον διεθνή Σουηδό μαροκινής καταγωγής από διάφορες ομάδες του εξωτερικού (Λας Πάλμας, Σάντερλαντ και κάποιες ομάδες από την Τουρκία). Εξέλιξη και σε αυτή την περίπτωση αναμένεται να υπάρξει πολύ σύντομα, θετικά ή αρνητικά.

ΦΡΕΝΤΕΡΙΚΟ ΜΠΡΑΒΟ

Ο 23χρονος αμυντικός χαφ που είχε παραχωρηθεί ως δανεικός από την Μπόκα Τζούνιορς στη Νέα Υόρκη αλλά δεν ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς από την ομάδα του MLS, βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της «Ένωσης». Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει και το κάπως… οξύμωρο του πράγματος ότι το περασμένο καλοκαίρι επιλέχθηκε να μην αποκτηθεί κανένας χαφ και στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο υπάρχει -τουλάχιστον- η σκέψη να αποκτηθούν δύο, δεδομένης και της προσθήκης του Αϊντάρεβιτς. Ο Αργεντίνος, βέβαια, δεν έχει κάποια σχέση με τον πολιτογραφημένο Σουηδό, αφού πρόκειται για ένα καθαρά αμυντικογενές χαφ (6άρι δηλαδή) η απόκτηση του οποίου σύμφωνα με τους ανθρώπους της ΑΕΚ χαρακτηρίζεται ευκαιριακής σημασίας.

Οι συνειρμοί που γίνονται λόγω της συγκεκριμένης βλέψης της «Ένωσης» μοιραία έχουν να κάνουν με την παραχώρηση κάποιου ποδοσφαιριστή από τους υπάρχοντες, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει κάποια απόλυτη αρνητικότητα από πλευράς του κλαμπ. Αντίθετα, η ΑΕΚ έχει τη λογική ότι «όλοι έχουν μια τιμή», όμως για να μπει σε μια τέτοια διαδικασία πρέπει να θεωρήσει ότι αξίζει και τον κόπο. Για την ώρα κάτι πιο χειροπιαστό πάντως σε ότι έχει να κάνει με τις αποχωρήσεις κάποιων εκ των υπάρχοντων χαφ δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση και η περίπτωση του Μπράβο προκρίνεται στο πλαίσιο των κινήσεων με πιο μακροπρόθεσμο ορίζοντα.

ΚΑΡΙΜ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ

Μοιραία η περίπτωση του Καρίμ Ανσαριφάρτ έμεινε πίσω σε ότι αφορά το μεταγραφικό προσκήνιο της ΑΕΚ καθώς παρότι είναι δεδομένη η συγκατάθεση του παίκτη να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα», η κατάσταση είναι στα χέρια του Πανιωνίου ο οποίος αξιώνει ένα ποσό αρκετά μεγαλύτερο από αυτό που προτίθεται να δώσει η «Ένωση», με αποτέλεσμα η τελευταία να αφήσει πίσω το θέμα του Ιρανού και να κοιτάξει αλλού. Από τη στιγμή που υπάρχει το δεδικασμένο με την υπόθεση του Τάσου Μπακασέτα το περασμένο καλοκαίρι καλό είναι να υπάρχει μικρό καλάθι στη συγκεκριμένη ιστορία. Οτιδήποτε όμως συμβεί, αν συμβεί, τότε θα γίνει κόντρα στη ροή αφού στο προσκήνιο της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή υπάρχουν άλλες περιπτώσεις.

ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΜΠΑΚ

Από εκεί και πέρα σκανάρισμα γίνεται και για τη θέση του αριστερού μπακ. Ο Ντίντακ με τα καλά του και τα κακά του έδειξε ότι είναι λύση μέχρι ενός σημείου που αν μη τι άλλο θέλει τις ανάσες του μέσα στη σεζόν. Ο Ντίας δεν κατάφερε να πείσει κανέναν προπονητή που έκατσε στον πάγκο της ομάδας από το καλοκαίρι μέχρι σήμερα ενώ ο Κώστας Μανωλάς στην ουσία είναι σαν να… μην ήρθε ποτέ. Στην ΑΕΚ εξετάζουν κάποιες περιπτώσεις για το αριστερό άκρο της άμυνας όμως τουλάχιστον τη δεδομένη στιγμή το βάρος πέφτει στις προαναφερθείσες περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση πάντως, αναμένεται να υπάρξουν εξελίξεις και σε αυτό το κομμάτι μετά την Πρωτοχρονιά, όταν θα επιστρέψει από τη Σουηδία και ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

News 24/7

24MEDIA NETWORK