Κολοβέτσιος: "Η ΑΕΚ είναι τεράστια ομάδα και πρέπει να κοιτά ψηλά"

Ο αμυντικός της ΑΕΚ, Δημήτρης Κολοβέτσιος αναφέρθηκε στους στόχους της "Ένωσης" ενόψει της νέας σεζόν, τόνισε πως οι δύο χρονιές στις μικρότερες κατηγορίες αποτέλεσαν μάθημα, ενώ σχολίασε και το νέο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Θέσαρ Άρθο.

Κολοβέτσιος: "Η ΑΕΚ είναι τεράστια ομάδα και πρέπει να κοιτά ψηλά"
INTIME SPORTS

Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου που βρίσκονται στην Πολωνία για το μάθημα που πήρε η ΑΕΚ από την περιπέτεια που πέρασε στις μικρότερες κατηγορίες, για τον νέο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας, Θέσαρ Άρθο, ενώ τόνισε πως η "Ένωση" έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει τη νέα σεζόν.

Δεύτερη χρονιά στην ομάδα. Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

"Ο στόχος για εμένα είναι η συνεχής βελτίωση για να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της ομάδας. Για την ομάδα, πρέπει να βλέπουμε κάθε Κυριακή κάθε ματς ξεχωριστά και να το κερδίσουμε. Αν δεν κερδίσεις τα παιχνίδια δεν μπορείς να κοιτάς ψηλά. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμένα. Αν κερδίζουμε τα ματς οι στόχοι πολύ υψηλοί. Δεν θα έρθει από τη μία μέρα στην άλλη, πρέπει να προηγηθεί πολλή δουλειά και αυτό κάνουμε εδώ. Πρέπει να αλλάξουμε πολλά γιατί η κατηγορία είναι δύσκολη".

Πόσο έχει αλλάξει η ομάδα από πέρυσι;

"Η ομάδα έχει αλλάξει. Εχουν έρθει νέοι ποδοσφαιριστές, το επίπεδο ανεβαίνει. Η Α’ Εθνική δεν είναι σαν τη Β΄ Εθνική, είναι κατηγορία με ομάδες υψηλού επιπέδου. Για τον εαυτό μου, μέσα από τον ανταγωνισμό κοιτάζω να γίνομαι καλύτερος. Ολοι έτσι πρέπει να το βλέπουμε, να έχουμε υγιή ανταγωνισμό μεταξύ μας, ώστε να γινόμαστε καλύτεροι για να είμαστε στη διάθεση του προπονητή".

Το γεγονός πως έχεις εμπειρία με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Super League, θεωρείς πως είναι στα δυνατά σου σημεία;

"Υπάρχει μια σχετική εμπειρία στην κατηγορία, αλλά δεν νομίζω πως έχουν καμία σχέση οι χρονιές με τα Γιάννινα. Οι απαιτήσεις με την ΑΕΚ υψηλές. Θα πρέπει κάθε Κυριακή θα πρέπει να παίζουμε ποδόσφαιρο κυριαρχίας που παίζουμε και ασφαλώς και να κερδίζουμε. Αυτό δεν υπήρχε με τα Γιάννινα".

Ποια είναι τα στοιχεία που πρέπει να κρατήσει η ΑΕΚ από την περυσινή αγωνιστική της φιλοσοφία και ποια εκείνα που θα πρέπει να πετάξει;

"Πρέπει να κρατήσουμε ότι κανένα παιχνίδι πέρυσι δεν το παρατήσαμε. Οσα παιχνίδια βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, καταφέραμε και το γυρίσαμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο και σίγουρα θα έρθουν στραβές μέρες. Θεωρώ πως θα πρέπει να πετάξουμε πολύ λίγα, γιατί η περυσινή χρονιά πήγαμε καλά ως ομάδα. Ανταποκριθήκαμε στους στόχους που είχαμε από την αρχή. Προς το τέλος υπήρξε μια καμπή, αλλά είναι περυσινή χρονιά πλέον και πρέπει να το αφήσουμε πίσω"

Αυτή η περυσινή χρονιά στη Β’ Εθνική είναι μάθημα για όλους στην ομάδα;

"Βεβαίως και είναι. Όχι μόνο η Β’, αλλά και η περιπέτεια της Γ. Είδατε που παίζαμε, ποιες ομάδες αντιμετωπίζαμε. Το νιώσαμε καλά. Τα αφήνουμε πίσω. Η ΑΕΚ είναι τεράστια ομάδα και πρέπει να τα κοιτά πλέον αυτά, αλλά να κοιτά πολύ ψηλά"

Πόσο εύκολο θα είναι για την ΑΕΚ με ένα παιχνίδι την εβδομάδα να διεκδικήσει τίτλους σε σχέση με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ;

"Θα είναι στοίχημα για εμάς. Θα πρέπει πολύ γρήγορα να δέσουμε και να παρουσιάσουμε καλό σύνολο. Θεωρώ πως αυτό ξεκινά από την προετοιμασία. Αυτό κάνουμε τώρα. Υπάρχει πολύ διάθεση και όρεξη από όλα τα παιδιά. Πιστεύω πως έχουμε όλα τα φόντα και με τις οδηγίες του προπονητή μας, να σμίξουμε ως ομάδα και να χτυπήσουμε κάτι καλό".

Σε σχέση με πέρυσι στη θέση σου έχει έρθει ο Αρθο. Ποια στοιχεία βλέπεις σε αυτόν;

"Ο Θέσαρ είναι έμπειρος ποδοσφαιριστής, έχει αρκετές παραστάσεις από ευρωπαϊκά γήπεδα. Χαίρομαι που τον έχω συμπαίκτη. Και στην προπόνηση δεν τον βλέπω ανταγωνιστικά, γιατί όλοι έχουμε ως στόχο το καλό της ομάδας. Δεν έχουμε ανταγωνισμό, αλλά συναγωνισμό. Όλα τα παιδιά δουλεύουμε για έναν κοινό σκοπό. Μαθαίνω από τον Θέσαρ, εκείνος από εμένα. Θα πρέπει να το απολαμβάνουμε"

Κατά κοινή ομολογία είσαι από τους διακριθέντες στα πρώτα φιλικά. Νιώθεις να πατάς καλύτερα;

"Ναι, είναι αλήθεια πως νιώθω πιο άνετα από πέρυσι. Ξεκίνησα καλά, αλλά είχα ατυχία με τον τραυματισμό. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Το μυστικό είναι να δουλεύεις και να κάνεις υπομονή. Εχω γυρίσει δυνατός, συνεχίζω καλά και ελπίζω να πάω έτσι μέσα στη χρονιά".

Υπάρχει πίεση για να πετύχετε τους στόχους την επόμενη σεζόν; Θα μπορέσετε να τη διαχειριστείτε;

"Ξέραμε ότι θα υπάρχει πίεση. Το είδαμε πέρυσι, αλλά και φέτος. Είναι απολύτως λογικό για την ΑΕΚ. Η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει κάθε παιχνίδι, αλλά και να παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είναι στοίχημα για τα παιδιά πως θα διαχειριστούμε την πίεση. Δεν ξέρω πως θα το διαχειριστεί ο καθένας. Δεν νομίζω πως θα πρέπει να τον πάρει από κάτω σε μία στραβή και να λειτουργήσει εγωιστικά. Θα πρέπει να καθαρίσει το μυαλό του. Το γήπεδο είναι ο καθρέπτης όλων μας και εκεί μέσα θα φανούν πολλά".

News 24/7

24MEDIA NETWORK