Κρατάει το δεύτερο ημίχρονο και πάει για ΤΣΣΚΑ η ΑΕΚ

Ισόπαλη με σκορ 1-1 αναδείχθηκε η ΑΕΚ με την Γάνδη στο ΟΑΚΑ. Η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ δεν έβγαλε την ίδια φρεσκάδα με τα ματς στην Πολωνία, πλην του τελευταίου τέταρτου στο δεύτερο ημίχρονο που προσπάθησε να απειλήσει και να βγάλει γκολ.

Κρατάει το δεύτερο ημίχρονο και πάει για ΤΣΣΚΑ η ΑΕΚ

Στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο της φιλικής αναμέτρησης της ΑΕΚ με την Γάνδη στο ΟΑΚΑ, η ελληνική ομάδα απείχε βάσει απόδοσης από τα ματς που έδωσε στην Πολωνία κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της. Η πιο οργανωμένη Γάνδη και με σαφώς ποιοτικότερους παίκτες, από τους τελευταίους αντιπάλους του "δικέφαλου", δεν επέτρεψε στην Ένωση να κρατήσει την κατοχή της μπάλας και να κάνει το... κουμάντο στον αγωνιστικό χώρο.

Λιβάγια και Κλωναρίδης δεν βοήθησαν ιδιαίτερα, αλλά και ο Μάνταλος που στα... φτερά παρότι προσπάθησε να βγάλει “ομορφιές” δυσκολεύτηκε και μόνο όταν βγήκε ο “Κλωνα” (σ.σ τραυματίστηκε) και πέρασε στον άξονα έδειξε πιο άνετος και βοήθησε περισσότερο.

Η επιθετική γραμμή της ΑΕΚ δεν μπορούσε να παράξει ευκαιρίες και προσπάθησε περισσότερο από τα πλάγια να απειλήσει. Πράγματι, από τον Μπακάκη που ήταν και πάλι εξαιρετικός, όσο αγωνίστηκε, ήρθε η πρώτη ευκαιρία της Ένωσης, αλλά το σουτ του Έλληνα μπακ βρήκε στο δοκάρι.

Από την πλευρά της η Γάνδη που είχε την κατοχή και δεν πιέστηκε σωστά από την Ένωση, ψηλά όπως θέλει ο Χιμένεθ, βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα εξαιτίας ενός τραγικού λάθους του Τσιγκρίνσκι στο 37'. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε ο Αντριάσεβιτς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Λιβάγια πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου και τη θέση του πήρε ο Γιακουμάκης. Η ΑΕΚ έγινε πιο επιθετική, ενώ παράλληλα και ο Τροΐστανσον που πήρε τη θέση του Κλωναρίδη βοήθησε πολύ από τα αριστερά. Τελικά, το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τον Πέτρο Μάνταλο. Ο δραστήριος Αϊντάρεβιτς σούταρε η μπάλα κόντραρε και ο αρχηγός της Ένωσης εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα και σκόραρε στο 74'.

Όταν ο Χιμένεθ αποφάσισε να περάσει και τον Αλμέιδα στο γήπεδο, τότε ήταν που η ΑΕΚ είχε το καλύτερό της διάστημα στο φιλικό με τους Βέλγους. Ο Πορτογάλος και ο Γιακουμάκης “έδεσαν” μπροστά και η ΑΕΚ έβγαλε ευκαιρίες και έγινε η ομάδα που κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο.

AEK (Χιμένεθ): Ανέστης, Μπακάκης (57' Γκάλο), Βράνιες (57' Τσόσιτς), Τσιγκρίνσκι (83' Τζανετόπουλος), Λόπες (57' Βινίσιους), Σιμόες (57' Αϊντάρεβιτς), Γιόχανσον, Χριστοδουλόπουλος (75' Πατίτο), Κλωναρίδης (40' Τρίστασον), Μάνταλος (75' Αλμέιδα), Λιβάγια (45' Γιακουμμάκης).

Γάνδη (Βανχάζεμπρουκ): Κάλινιτς, Βερστράετ, Μίστροβιτς, Γκιζότ, Ασάρε (64' Βέρστρατε) , Μαρκχ, Ντεγιαεγκέρε, Σιμόν, Μιλίσεβιτς (64' Γιακούμπου), Σίλλα (64' Κουλιμπαλί), Αντριγιάσεβιτς (64' Καλού).

News 24/7

24MEDIA NETWORK