Μάνταλος: "Μάχη για το πρωτάθλημα"

O Πέτρος Μάνταλος μίλησε στους εκπροσώπους Τύπου που βρίσκονται στην Πολωνία για τους στόχους της νέας σεζόν, την κατάκτηση του Κυπέλλου, τη μάχη του Europa League, ενώ αποκάλυψε πως θέλει να παραμείνει στην ΑΕΚ προκειμένου να πετύχει πράγματα.

Μάνταλος: "Μάχη για το πρωτάθλημα"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τους στόχους της νέας σεζόν οριοθέτησε ο αρχηγός της ΑΕΚ, Πέτρος Μάνταλος μιλώντας στους εκπροσώπους Τύπου που βρίσκονται στην Πολωνία. Ο 25χρονος άσος αναφέρθηκε στην περυσινή επιτυχημένη σεζόν, στάθηκε στο γκολ κόντρα στον Ολυμπιακό στον τελικό του Κυπέλλου, τόνισε πως σκοπός την εφετινή χρονιά είναι το "βήμα παραπάνω", ενώ αποκάλυψε πως θέλει να παραμείνει στην Ένωση προκειμένου να πετύχει πράγματα.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ:

Πέρυσι σήκωσες Κύπελλο, φέτος ξεκινάς την χρονιά και τι θέλεις στο τέλος της να φέρει;

"Το τέλος της περσινής χρονιάς είναι κάτι που θα θυμάμαι προσωπικά εγώ αλλά και πολλοί ποδοσφαιριστές. Είναι νωρίς να πούμε τι θα περιμένουμε στο τέλος αυτής της χρονιάς. Προσωπικά περιμένω να δω την ομάδα στους ομίλους του Europa League και στο τέλος να έχουμε κάτι καλύτερο από πέρυσι. Αυτό θα είναι επιτυχία".

Τι είναι καλύτερο, το παραπάνω που περιμένεις;

"Έχουμε πει ότι η ΑΕΚ από την στιγμή που έφυγε από τα δύσκολα χρόνια, θέλει βήμα-βήμα να ανεβαίνει. Το έχει καταφέρει μέχρι τώρα σε πολύ καλό επίπεδο. Έχει κατακτήσει Κύπελλο και προετοιμάζεται για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Το κάτι καλύτερο θα είναι το Κύπελλο και γιατί όχι να κοντράρει για το πρωτάθλημα".

Τι διδάχτηκε η ΑΕΚ από την περσινή χρονιά, τι μαθήματα πήρε;

"Μαθήματα παίρνεις από τα πάντα στη ζωή σου, από τις προπονήσεις, από κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οτι τίποτα δε θα είναι εύκολο. Πέρυσι δε μας χαρίστηκε τίποτα. Κάναμε τεράστια προσπάθεια για να κατακτήσουμε ότι κατακτήσαμε και θα πάμε με το ίδιο σχέδιο και τη φετινή σεζόν".

Πώς είναι το συναίσθημα να σκοράρεις σε ένα τελικό Κυπέλλου και να σηκώνεις το τρόπαιο;

"Εκεί να δεις συναισθήματα, μόλις το σηκώνεις. Είναι τα μεγαλύτερα συναισθήματα που μπορεί να νιώσει ένας ποδοσφαιριστής. Κάθε παίκτης φαντάζεται τον εαυτό του να παίζει σε τελικό και σίγουρα είναι αλλιώς και να σκοράρεις. Το χειρότερο ήταν ότι ήταν άδειο το ΟΑΚΑ. Είναι το χειρότερο συναίσθημα. Να παίζεις τελικό και να μην έχεις τον κόσμο δίπλα σου. Να πανηγυρίσεις μαζί τους".

Σας αποζημίωσαν μετά όμως, στη Φιλαδέλφεια...

"Σίγουρα. Όλοι γνωρίζουν τι έγινε στη Φιλαδέλφεια και εγώ ο ίδιος όταν μας είπαν ότι θα πάμε δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Όλοι λέγαμε ''τι γίνεται εδώ;".

Η κατάκτηση του Κυπέλλου, οι δύο νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό σας κάνουν να πιστεύετε ''το ήρθαμε'', ότι η ΑΕΚ επιστρέφει στην κανονικότητά της;

"Νομίζω ότι η μεγαλύτερη απόδειξη του ''ερχόμαστε' δεν είναι οι δύο νίκες απέναντι στον Ολυμπιακό. Είναι η κατάκτηση του Κυπέλλου συν οι νίκες. Έχουμε πει ότι ειδικά στην έδρα μας δείχναμε διαφορετικό πρόσωπο και ένα στοιχείο ήταν ο κόσμος η ώθηση που έδινε σε όλους τους ποδοσφαιριστές, να βγάζουμε αυτό το πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο".

Έχεις την εμπειρία μιας σεζόν στην Α΄Εθνική, είσαι αρχηγός της ομάδας και δεν έχει τον τραυματισμό που πέρυσι σε κράτησε εκτός προετοιμασίας. Τι καλύτερο μπορούμε να δούμε από τον Μάνταλο φέτος;

"Τι καλύτερο... Σίγουρα τη φετινή σεζόν τη φαντάζομαι προσωπικά πολύ καλύτερη από την περσινή. Να σκοράρω περισσότερο ώστε να κερδίζει ακόμα πιο εύκολα η ομάδα το κάθε παιχνίδι. Είτε είναι με τον Ολυμπιακό, είτε με τον αντίπαλο που είναι τελευταίος".

Έχεις δουλέψει με τρεις προπονητές στην ΑΕΚ, με τον Δέλλα, τον Πογέτ και τον Μανωλά και ο Κετσπάγια είναι ο τέταρτος. Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις από τη δουλειά που κάνετε;

"Δεν έχουμε γνωριστεί ακόμα καλύτερα. Τέσσερις ημέρες είμαι εδώ με το νέο προπονητή. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι του αρέσει να δουλεύει πολύ. Βλέπεις τι γίνεται στο γήπεδο. Εύχομαι να βοηθήσει την ομάδα να πετύχει ακόμα περισσότερα πράγματα τη φετινή σεζόν. Και πιστεύω ότι θα γίνει αυτό. Ειλικρινά το πιστεύω".

Οι περσινές εμφανίσεις σου ειδικά προς το τέλος της σεζόν, οι εμφανίσεις με την Εθνική έχουν προκαλέσει ενδιαφέρον από ομάδες του εξωτερικού. Το σκέφτεσαι αυτό το ενδεχόμενο έστω και μακροπρόθεσμα;

"Είχα δηλώσει από την πρώτη σεζόν στην ΑΕΚ, ότι πρώτα θέλω να κατακτήσω, να δώσω πράγματα σε αυτήν την ομάδα. Σκέφτομαι το κάτι παραπάνω τα επόμενα χρόνια, κάθε ποδοσφαιριστής το σκέφτεται. Προσωπικά γνωρίζω ότι ξέρεις και εσύ. Δεν είναι κάτι ότι φεύγω σήμερα, είναι κάποιες συζητήσεις. Έχω δηλώσει ότι είμαι πολύ καλά εδώ. Νιώθω καλά και θα συνεχίσω και αυτή τη σεζόν στην ΑΕΚ".

Πόσο έχει αλλάξει η ζωή σου στην ΑΕΚ;

"Στην προσωπική μου ζωή το μόνο που έχει αλλάξει είναι ότι αισθητά σε αναγνωρίζει ο κόσμος περισσότερο. Σε σταματάνε, σου μιλάνε στο δρόμο. Στην προσωπική μου ζωή δεν έχει αλλάξει κάτι. Είμαι ο ίδιος που ήμουν στην Ξάνθη και πριν".

Πριν δυο χρόνια πήρες την απόφαση να παίξεις στη Β΄Εθνική. Αν γύριζες τον χρόνο θα έπαιρνες την ίδια απόφαση;

"Θα το ξαναέκανα. Με είχαν ρωτήσει και πέρυσι, φαντάσου φέτος που με ρωτάς. Όχι μόνο με κλειστά μάτια. Το σίγουρα θα το ξαναέκανα είναι λίγο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK