Μαύρος: Ο μπομπέρ των ελληνικών γηπέδων

Σαν σήμερα 31 Μαΐου του 1954 γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ που ανέδειξε η Ελλάδα. Ο λόγος φυσικά για τον Θωμά Μαύρο που μεγαλούργησε με τη φανέλα της ΑΕΚ. Το Contra.gr θυμάται.

Μαύρος: Ο μπομπέρ των ελληνικών γηπέδων

Στις 31 Μαΐου του 1954 γεννήθηκε στην Καλλιθέα Αττικής ο Θωμάς Μαύρος, ένας από τους μεγαλύτερους σκόρερ που ανέδειξε η Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 16 ετών το 1970 στον Πανιώνιο και από νωρίς ξεχώρισε.

Έμεινε έξι σεζόν στη Νέα Σμύρνη και σε 135 ματς πέτυχε 35 γκολ, κάνοντας την ΑΕΚ να τον αποκτήσει. Την πρώτη του χρονιά στην Ένωση έφτασε με την ομάδα στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ενώ το 1978 και το 1979 κατέκτησε το πρωτάθλημα!

Μαζί με τους Παπαϊωάννου, Αρδίζογλου και Μπάγεβιτς σχημάτισαν μια φονική ομάδα, με τον Μαύρο να σκοράρει κατά ριπάς. Συνολικά σε 277 ματς πρωταθλήματος από το 1976 μέχρι και το 1987 πέτυχε 174 γκολ. Ωστόσο μετά από 11 χρόνια στη Νέα Φιλαδέλφεια, έφυγε ως "γέρος" που δεν μπορούσε να προσφέρει. Στο τελευταίο του παιχνίδι μάλιστα, έγινε αλλαγή από τον Αλέφαντο και έφυγε πικραμένος. Μετακόμισε πάλι στην ομάδα που τον ανέδειξε, σε ηλικία 33 ετών.

Ο "γέρος" όμως, όχι μόνο δεν πήγε να κολλήσει τα τελευταία του ένσημα στον Πανιώνιο, αλλά δίδαξε ως παλιά καραβάνα, την τέχνη του "δολοφόνου". Κάτι ήξερε. Άλλωστε δεν είναι τυχαία ο πρώτος στράικερ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου με 260 γκολ. Το 1990 σε ηλικία 36 ετών βομβάρδισε με απίθανα γκολ τις αντίπαλες άμυνες και χρίστηκε για τελευταία φορά πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος.

Μαύρος: Ο μπομπέρ των ελληνικών γηπέδων

Ο "Θεός" είχε ολοκληρώσει την καριέρα του, χαρίζοντας αμέτρητες όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές στους φιλάθλους. Στις 14 Νοεμβρίου του 1993 κρέμασε τα παπούτσια του στο φιλικό παιχνίδι Εθνικής Ελλάδας – ΑΕΚ, που διοργανώθηκε προς τιμήν του. Το ματς έληξε 2-4 και ο Μαύρος σκόραρε τρία γκολ στο τελευταίο παιχνίδι της ένδοξης καριέρας του, παίζοντας και με τις δύο ομάδες.

Απολαύστε μερικές στιγμές μαγείας από τον Θωμά Μαύρο:

News 24/7

24MEDIA NETWORK