Με τα κουσούρια της, αλλά ψαγμένη κίνηση μετά από καιρό

Η ΑΕΚ όπως όλα δείχνουν τελειώνει την Παρασκευή την περίπτωση του Βράνιες για την οποία απομένουν τα τυπικά και ο Άκης Γεωργίου γράφει για τη σημασία απόκτηση κεντρικού αμυντικού σε κάθε μεταγραφική περίοδο.

Με τα κουσούρια της, αλλά ψαγμένη κίνηση μετά από καιρό

Το περασμένο καλοκαίρι συζητήθηκε αρκετά η επιμονή του Τιμούρ Κετσπάγια για απόκτηση κεντρικού αμυντικού τη στιγμή που η ΑΕΚ είχε στο ρόστερ τους Τσιγκρίνσκι, Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο. Η συγκεκριμένη συζήτηση ερχόταν απέναντι από την απόφαση της ομάδας να μην προχωρήσει σε απόκτηση επιπλέον κεντρικού χαφ, με αποτέλεσμα να πορευτεί με τους Γιόχανσον, Σιμόες και Γαλανόπουλο (που μέχρι τότε μετρούσε μία μόλις επίσημη συμμετοχή με την ανδρική ομάδα).

Τελικά το χατίρι του Τιμούρ έγινε, και παρότι η ΑΕΚ δεν κατάφερε να εκπληρώσει την πρώτη επιλογή του Γεωργιανού (τον Γερμανό Νιντερμέγερ) προχώρησε στην απόκτηση του Τζολέον Λέσκοτ, που επίσης ο πρώην προπονητής ήξερε καλά και ενέκρινε πλήρως.

Αφού ο Λέσκοτ χαιρέτισε για τους γνωστούς λόγους, η ΑΕΚ βρέθηκε ξανά μπροστά στο δίλημμα στόπερ ή χαφ, μόνο που αυτή τη φορά σε αντίθεση με το καλοκαίρι απάντησε -με βάση τις ανάγκες της- σωστά: Και τα δύο. Η προσθήκη του Βράνιες που μπορεί να καλύψει δύο θέσεις (και σέντερ μπακ και αριστερό μπακ) αλλά και του Αϊντάρεβιτς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η «Ένωση» γίνεται αρκετά δραστήρια στο μεταγραφικό παζάρι, ενδεχομένως να αλλάξουν σε σημαντικό βαθμό τα δεδομένα.

Όπως και να έχει όμως, το γεγονός ότι η ΑΕΚ τις δύο τελευταίες μεταγραφικές περιόδους επιλέγει να αποκτήσει βασικούς κεντρικούς αμυντικούς, κάτι δείχνει.

ΤΙ ΔΕΙΧΝΕΙ

Αρχικά φαίνεται ξεκάθαρα πως είναι κοινή διαπίστωση στην ΑΕΚ πως Λαμπρόπουλος-Κολοβέτσιος δεν μπορούν να παίξουν μαζί γιατί σε αυτή την περίπτωση λείπει η ψυχραιμία από το κέντρο της άμυνας. Σε ότι έχει να κάνει με τη βασική κολόνα της άμυνας στο ρόστερ αυτή τη στιγμή, υπάρχει ο Τσιγκρίνσκι ο οποίος μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα, έκανε 7 συμμετοχές όμως ταλαιπωρήθηκε από δύο τραυματισμούς που αποτέλεσαν την αιτία για να χάσει έδαφος.

Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή υψηλού επιπέδου που αυτό που αναζητά είναι η διάρκεια. Αν τη βρει κι αυτή τότε δεν θα υπάρχει καν περιθώριο κουβέντας. Για την ώρα όμως δεν την έχει βρει, οπότε υπάρχει ένας προβληματισμός για την έλλειψη στόπερ-ηγέτη. Συνέβη το καλοκαίρι με τον Κετσπάγια, συμβαίνει και τώρα με τον Μοράις, συνεπώς μόνο ως κάτι τυχαίο δεν μπορεί να θεωρηθεί ότι η ομάδα αποκτά ξανά στόπερ (αν και τον Βράνιες δεν τον λες και καθαρόαιμο στόπερ).

Ενδεχομένως τα παραπάνω να λένε και κάτι για το τι μέλλει γενέσθαι με τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς του ρόστερ (Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο) για το πώς θα πορευτεί η ΑΕΚ με τις περιπτώσεις τους. Ενδεχομένως να μη λέει, βέβαια, και τίποτα αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει να συμβιβαστούν οι παίκτες με το ενδεχόμενο να περάσουν ως δεύτερες λύσεις. Κι αν στην περίπτωση του Λαμπρόπουλου υπάρχει ένας τέτοιος συμβιβασμός, είναι άγνωστο για τον Κολοβέτσιο πώς θα δει μια παρόμοια πιθανή εξέλιξη.

ΒΡΑΝΙΕΣ, ΕΝΑ ΨΑΓΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΠΑΖΛ

Σημασία, πάντως, για την ΑΕΚ έχει η τελική σούμα. Και αν όλα εξελιχθούν ομαλά σήμερα με το θέμα του Βράνιες (κάτι που όλα δείχνουν ότι θα συμβεί) τότε προστίθεται ένα ακόμα κομμάτι του παζλ στο σύνολο, με χαρακτηριστικά που για την ώρα δεν υπήρχαν, με έναν αμυντικό-σκύλο. Βέβαια πάντα καλό είναι να υπάρχει μικρό καλάθι, αφού το διεθνής Βόσνιος λέει αρκετά πράγματα αλλά αφού μιλάμε για την ομάδα στην οποία υπάρχει το δεδικασμένο του αξέχαστου Σάνελ Γιάχιτς, καλό είναι να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί.

Υπάρχουν και αρνητικά στην όλη ιστορία, όπως για παράδειγμα ότι ο παίκτης δεν έχει στεριώσει σε κάποια ομάδα για καιρό. Σε κάθε περίπτωση πάντως και ανεξάρτητα με το τι θα γίνει στη συνέχεια, είναι μια ψαγμένη κίνηση μετά από καιρό για την ΑΕΚ, στα πλαίσια βέβαια που κινείται το κλαμπ με βάση το οικονομικό του ταβάνι. Το παίρνει πάνω του ο Μαϊστόροβιτς σε μεγάλο βαθμό και φαίνεται να επιχειρείται κάτι καλό σε αντίθεση με τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι. Το αν έχει αποτέλεσμα όλο αυτό θα το δείξει η πορεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Υπογράφει την Παρασκευή ο Βράνιες

News 24/7

24MEDIA NETWORK