Mία υπογραφή, άδεια και... μπουλντόζες το καλοκαίρι!

Την προσεχή εβδομάδα, όπως όλα δείχνουν, λαμβάνει τέλος η υπόθεση-σήριαλ της ΜΠΕ του γηπέδου της ΑΕΚ και πλέον τα βήματα για το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της "Ένωσης" λιγοστεύουν, αφού θα απομένει μόνο η οικοδομική άδεια για να μπουν μπουλντόζες.

Mία υπογραφή, άδεια και... μπουλντόζες το καλοκαίρι!

Με όλα όσα έχει δει η ΑΕΚ όλο αυτό τον καιρό σε ό,τι έχει να κάνει με την κατασκευή του γηπέδου και της έγκρισης που πρέπει να εξασφαλιστούν, είναι σαφές πως δεν τίθεται κάποιο θέμα εφησυχασμού. Παρόλα αυτά, όλες οι τελευταίες ενδείξεις δείχνουν ότι το θέμα μπαίνει στην τελική του ευθεία. Αυτό, γιατί όπως αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Ώρα για σπορ", όλες οι υπηρεσίες του υπουργείου (ΥΠΑΠΕΝ) έχουν υπογράψει για την περιβαλλοντική μελέτη του γηπέδου της "Ένωσης" και αυτό που απομένει πλέον είναι η τελική Υπογραφή του υπουργού για να κλείσει οριστικά το πολύμηνο σήριαλ.

Ο Σκουρλέτης πρόκειται να βάλει τη δική του υπογραφή την προσεχή εβδομάδα, κάτι που σημαίνει ότι κλείνει μία μακρά περίοδος διαβούλευσης η οποία αποτελεί ρεκόρ. Είναι χαρακτηριστικό πως η χρονική διάρκεια της Δημόσιας διαβούλευσης ένας οποιοσδήποτε έργου είναι προκαθορισμένη στις 45 εργάσιμες μέρες, ενώ στην περίπτωση του γηπέδου της ΑΕΚ κράτησε περίπου 9 μήνες.

Με την υπογραφή του Σκουρλέτη κλείνει η… ταλαιπωρία

Σε κάθε περίπτωση το σημαντικό για την πλευρά των "κιτρινόμαυρων" είναι ότι μετά την υπογραφή του Υπουργού τελειώνει οριστικά ένα θέμα που… ταλαιπώρησε αρκετούς μήνες, και πλέον η όλη ιστορία μπαίνει στη διαδικασία της έκδοσης της οικοδομικής αδείας, που αποτελεί και το τελευταίο βήμα πριν μπουν οι μπουλντόζες στον ιστορικό χώρο της νέας Φιλαδέλφειας.

Τα επεισόδια που έχουν προηγηθεί είναι αρκετά, ωστόσο αυτή τη φορά φαίνεται ως το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία της ΑΕΚ, βρίσκεται πιο κοντά στην πραγματικότητα από ποτέ.

Οικοδομική άδεια και… ξεκινάει!

Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου την ερχόμενη εβδομάδα όλη αυτή ιστορία θα λάβει τέλος και από εκεί και πέρα το μόνο πράγμα που θα απασχολεί θα είναι η έκδοση της οικοδομικής αδείας για την οποία απαιτείται -στη χειρότερη- περίπου ένα δίμηνο και -στην καλύτερη- 1-1,5 μήνας. Αυτό σημαίνει πως καλώς εχόντων των πραγμάτων, μέσα στο προσεχές καλοκαίρι (Ιούνιο-Ιούλιο) θα ξεκινήσουν οι εργασίες στη Νέα Φιλαδέλφεια που θα αφορούν την πρώτη φάση του έργου.

Interviews ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Μαρία Τσαγκαράκη, η Κρητικιά φιλόλογος που θέλουν όλοι να παντρευτούν

Προτάσεις γάμου σε Ελλάδα και εξωτερικό και ένα δημόσιο αίτημα στο 'Πάμε Πακέτο' από ένα ερωτοχτυπημένο σχεδιαστή για να κάνει τα παιδιά του. Ναι, η εστεμμένη Μαρία είναι φουλ κορίτσι για σπίτι.

Τράπεζες ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Δύο νέοι πρόεδροι και ένας διευθύνων σύμβουλος

Η αντίστροφη μέτρηση για τις νέες διοικήσεις στις τράπεζες άρχισε. Στόχος είναι μέχρι τις 31 Οκτωβρίου να έχει κλείσει το θέμα, με νέα πρόσωπα στις θέσεις προέδρου σε Εθνική Τράπεζα και Πειραιώς, καθώς και σε νέο διευθύνοντα σύμβουλο, στην Πειραιώς. Ηδη, ο κ. Γ. Χατζηνικολάου έχει την έγκριση του ΤΧΣ για τη θέση προέδρου στην Πειραιώς και η ανάληψη των καθηκόντων του αναμένεται να ανακοινωθεί άμεσα. Παράλληλα, σε νέο ΔΣ στην Τράπεζα, θα επιλεγεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος (ενώ ήδη στα προτεινόμενα ονόματα είναι και ο προσωρινός, κ. Γ. Πουλόπουλος). Την ίδια στιγμή, νέο πρόεδρο θα επιλέξει το ΔΣ της Εθνικής μέχρι τα τέλη της εβδομάδος

 

Επιλογές

ΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ