Mίνι προετοιμασία και... «μάθε παιδί μου τακτική»!

Ο Μοράις συνεχίζει τη δουλειά στο αθλητικό κέντρο των Σπάτων με τη… μίνι προετοιμασία που βρίσκεται σε εξέλιξη και με το βάρος να πέφτει κατά 80% στην τακτική, διαφοροποιώντας τις προπονητικές συνήθειες στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο.

Mίνι προετοιμασία και... «μάθε παιδί μου τακτική»!
morais 460 ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ζοζέ Μοράις στο «νεκρό» ποδοσφαιρικά διάστημα που διανύουμε έχει αναλάβει τον ρόλο να προετοιμάσει κατάλληλα την ΑΕΚ ενόψει συνέχειας και να της περάσει κάποια δικά του στοιχεία για να γίνει εφικτό να βελτιωθεί η αγωνιστική της εικόνα. Βέβαια, το ερώτημα στην όλη ιστορία δεν γίνεται να είναι άλλο πέραν του ποια θα είναι η συγκεκριμένη συνέχεια.

ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΝΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΟΨΕΙ

Ο Μοράις δεν αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα, αφού προσπαθεί κι αυτός να καταλάβει ποιος θα είναι ο επόμενος αντίπαλος πάνω στον οποία πρέπει να προσαρμοστεί η ΑΕΚ. Σε κάθε περίπτωση η προσέγγιση ενός αγώνα όπως αυτός με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο, είναι εντελώς διαφορετική από την προσέγγιση ενός ματς με τον Πλατανιά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Έτσι, ο 51χρονος τεχνικός και οι συνεργάτες του αποφάσισαν ότι σε περίπτωση που γίνει κανονικά η επόμενη αγωνιστική, τότε η ομάδα του θα κάνει μια μόνο διπλή προπόνηση στην εβδομάδα που θα ακολουθήσει. Αν αλλάξει κάτι και αντίπαλος είναι ο Πλατανιάς (ή επικρατήσει οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο) τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα κάνουν δύο διπλές προπονήσεις στο προσεχές πενθήμερο.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 1,5 ΩΡΑ ΤΑΚΤΙΚΗ

Είναι εμφανές πως ο Πορτογάλος τεχνικός θέλει να κερδίσει έδαφος στο διάστημα της διακοπής, καθώς θεωρεί πως υπάρχουν πολλά πράγματα ακόμα για να διορθωθούν για να καταφέρει (αν γίνει εφικτό) να πάρει η ΑΕΚ την ευθεία της στο πρωτάθλημα μετά τα -ήδη- πολλά σκαμπανεβάσματα. Σε αυτή του την προσπάθεια ρίχνει το βάρος στην τακτική, κάνοντας το ακριβώς αντίθετο από τον Κετσπάγια, δουλεύοντας προπονήσεις χρονικής διάρκειας μέχρι και 1,5 ώρας, με τον περισσότερο χρόνο να υπάρχει ενασχόληση με την τακτική.

ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ...

Δουλεύει για ώρα σε αυτό το κομμάτι, θέλει να περάσει πράγματα, το προσπαθεί, τα αποδυτήρια -στην πλειοψηφία τους- για την ώρα έχουν σχετικά καλή άποψη για τη δουλειά που γίνεται τον τελευταίο καιρό, αλλά για το αν θα τα καταφέρει γενικά θα το δείξει η πορεία. Τα αποτελέσματα ούτως ή άλλως πιέζουν τον Μοράις που δεν έχει καταφέρει ακόμα να πανηγυρίσει τη νίκη με την ΑΕΚ στο πρωτάθλημα, φλερτάροντας με αρκετά αρνητικά ρεκόρ. Αυτό που θα ήθελε ο Πορτογάλος τεχνικός είναι να κερδίσει χρόνο για δουλειά μέσω των αποτελεσμάτων, αλλά για την ώρα η κατάσταση δεν του έχει βγει. Ο ίδιος πάντως αξιοποιεί τον «νεκρό» χρόνο που κυλά συνεχίζοντας τη μίνι προετοιμασία στα Σπάτα για να σώσει ότι σώζεται από τη φετινή σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK