Ο Αραούχο και οι... Αραούχοι

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τον Σέρχιο Αραούχο όπως παρουσιάζεται μέσα από τα μάτια των ανθρώπων της ΑΕΚ τους οποίους έχει κερδίσει σε καθημερινό επίπεδο στα Σπάτα, την ποιότητα, αλλά και την πιθανότητα παραμονής του στην ομάδα και μετά το καλοκαίρι.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι λάτιν έχουν παράδοση στην ΑΕΚ σε σημείο που με το πέρασμα των ετών δημιουργούνται υποκατάστατα. Ο "νέος Σκόκο", ο "νέος Μπλάνκο", ο "νέος Νάβας" (έστω κι αν αυτός πρόσφερε λιγότερα, με... ταβάνι τα δύο ματς με τη Λεβερκούζεν) μοιάζει με ανάγκη για την ΑΕΚ της εποχής. Το σίγουρο είναι ότι ο Αραούχο μπήκε ήδη στη συγκεκριμένη κατηγορία και αν του πάνε όλα καλά, θα έχουμε να λέμε πως πέρασε κάποτε και από δω.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

Ο Σέρχιο Αραούχο είναι ο επιθετικός που προστέθηκε στο ρόστερ της ΑΕΚ τον περασμένο Γενάρη, στο πλαίσιο της διόρθωσης μέρους των ανορθογραφιών του ρόστερ. Αρχική πρόθεση της Ένωσης ήταν να αποκτήσει τον Αργεντίνο πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Μαλαισίας, Περέιρα Ντίας. Χωρίς όμως αποτέλεσμα, κάτι που στο τέλος βγήκε σε καλό αφού τα... καντάρια ποιότητας που έχει προσδώσει στους "κιτρινόμαυρους" η προσθήκη του Αραούχο είναι πολλά και εμφανή από την πρώτη μέρα που χρησιμοποιήθηκε από τον Χιμένεθ (επαναληπτικός κυπέλλου με τον Λεβαδειακό).

Με μόλις τρεις μόνο προπονήσεις στα πόδια του ο "Chino" ξεκίνησε ως βασικός στην αναμέτρηση κόντρα στους Βοιωτούς, βρήκε δύο φορές δίχτυα και έβαλε με το καλησπέρα στις καρδιές των ΑΕΚτζήδων το βαρύ "11" μετά από χρόνια.

Για το τι πρεσβεύει ποδοσφαιρικά ο Αραούχο δεν χρήζει μεγάλης ανάλυσης. Πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή που, αν δεν είχε τη γνωστή περιπέτεια με τα αλκοτέστ στα Κανάρια Νησιά, θα επισκεπτόταν την Ελλάδα μόνο λόγω... Μυκόνου, δίχως άλλη σκέψη για συμμετοχή στο χαμηλού επιπέδου εγχώριου πρωταθλήματος. Αλλάζει επίπεδο την ΑΕΚ, σπάει εξαιρετικά τη μπάλα, συνεισφέρει -κάτι παραπάνω από- σημαντικά την αποτελεσματικότητά της και στην ουσία την παίρνει από το χέρι.

Στο ματς με τον ΠΑΟΚ ήταν γι' αυτόν απλά ακόμα μία ημέρα στη δουλειά: άνοιξε το σκορ, κέρδισε την αποβολή του Μαλεζά μοιράζοντας ασπιρίνες και "κλείδωσε" με την απίθανη εκτέλεσή του στο δεύτερο γκολ.

ΤΙ ΛΕΝΕ ΤΑ... ΣΠΑΤΑ

Σε αντίθεση με όσα κυκλοφορούσαν λίγο καιρό πριν ο Αραούχο έρθει στην ΑΕΚ, η συμπεριφορά του απέναντι στο κλαμπ είναι -τουλάχιστον για την ώρα- 101% επαγγελματική. Σε όλα τα επίπεδα. Όλοι στα Σπάτα μιλούν για ένα παιδί που μοιάζει άβγαλτο, ντροπαλό και με πλήρη συναίσθηση του γεγονότος ότι αποτελεί ένα μέρος ενός συνόλου. Η αγωνιστική και εξωγηπεδική συμπεριφορά του δεν βγάζει σταριλίκι, το κακώς εννούμενο φυσικά, ίσα-ίσα που συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο και γι' αυτό το λόγο έχει κερδίσει τους πάντες στο ποδοσφαιρικό τμήμα.

Ρίχνοντας μια ματιά στο βίντεο της παρακάμερας της ΠΑΕ ΑΕΚ από τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ και εντοπίζοντας τον πανηγυρισμό του Αραούχο στο γκολ του Αραβίδη μπορεί να καταλάβει κανείς τη σχέση του με την ομάδα.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Ο Αραούχο δείχνει να περνάει καλά στην ΑΕΚ, ευχαριστιέται την παρουσία του στο κλαμπ που του δίνει ευκαιρίες που δεν είχε στην προηγούμενη ομάδα του. Στην Ισπανία το ποδοσφαιρικό επίπεδο απέχει έτη φωτός από το ελληνικό, ταυτόχρονα όμως δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι ο Αργεντινός αγωνιζόταν στη μικρή Λας Πάλμας των Κανάριων Νησιών, ενώ τώρα σε μια ομάδα με κοινό φανατικό και απαιτητικό, μ' έναν περίγυρο που έχει τον τρόπό να κερδίσει έναν... λάτιν, κάτι επιβεβαιωμένο ιστορικά.

Βέβαια, το αν θα μείνει εδώ και μετά το καλοκαίρι μόνο απλή υπόθεση δεν είναι. Η ΑΕΚ έχει κάνει μαζί του μια πρώτη κουβέντα για το τι μπορεί να ισχύσει (οικονομικά και από άποψη προοπτικής) σε περίπτωση που συνεχίσει την καριέρα του με μια πιθανή επέκταση δανεισμού για ένα χρόνο. Η επιθυμία του παίκτη που αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα για την ώρα (αν και πολύ νωρίς) δείχνει να είναι σύμμαχος της Ένωσης, αλλά καθοριστικής σημασίας θα είναι το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου, όταν και θα γίνει η επαφή με την Λας Πάλμας.

Αν για παράδειγμα φτάσει στα γραφεία του ισπανικού συλλόγου μια μεγάλη πρόταση ύψους 7 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Αραούχο από την Κίνα, αντιλαμβάνεται ο καθένας ότι η ιστορία θα είναι ανέφικτη για την ΑΕΚ. Όπως φυσικά και για κάθε άλλη ελληνική ομάδα. Μέχρι τότε πάντως υπάρχει καιρός και το μεγάλο στοίχημα της Ένωσης (και όλοι θα έχουν ευθύνη σε αυτό) θα είναι να κερδίσει σε απόλυτο βαθμό τον ποδοσφαιριστή. Όλα είναι ανοιχτά και η ζωή συνεχίζεται.

ΤΟ ΔΑΣΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ

Βέβαια, ο Αραούχο είναι το δέντρο. Απλά επειδή είναι ένας παίκτης επιπέδου... παλιάς καλής ΑΕΚ τραβάει όλα τα βλέμματα και συνεπώς το ενδιαφέρον. Το θέμα είναι ότι για να μπορεί να χτιστεί το μέλλον του συλλόγου και ν' ανταποκριθεί στην απαίτηση πρωταγωνιστικού ρόλου σε σοβαρό επίπεδο και να ξαναγίνει η ΑΕΚ του παρελθόντος, χρειάζονται 4-5... "Αραούχοι", ίσως πιο εφικτοί οικονομικά.

Αν γίνει αυτό, η φανέλα θα αποκτήσει ξανά το βάρος που είχε, τη χαμένη αίγλη της. Η οποία -μεταξύ μας- χάθηκε στο πέρασμα των ετών αφού τη φόρεσαν δεκάδες ποδοσφαιριστές κατώτερου επιπέδου. Καταστρατηγήθηκε δηλαδή ο κανόνας της επιτυχίας, αυτός που λέγει πως για να παίξεις στην ΑΕΚ ιδίως από τη μέση και μπροστά, πρέπει να μιλάς στην μπάλα. Αυτό ίσχυσε για μια 5ετία τώρα, αυτό πρέπει να αλλάξει η ΑΕΚ για να επανέλθει στην παλιά της μορφή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK