Ο Λιβάγια κάνει στην ΑΕΚ ό,τι δεν έκανε σε ολόκληρη την καριέρα του

Ο Μάρκο Λιβάγια έχει βρει στην ΑΕΚ αυτό που λέμε το "λιμάνι" του. Αδόκιμο για την Ένωση το... λιμάνι, μόνο έτσι όμως μπορούμε να χαρακτηρίσουμε την ποδοσφαιρική ηρεμία που διακατέχει τον άμπαλο και "τρελό" -έτσι τον παρουσίαζαν- ο οποίος στην Ελλάδα πετυχαίνει αυτά που δεν έκανε σε ολόκληρη την καριέρα του! Οι αριθμοί στην προκειμένη περίπτωση λένε την αλήθεια.

Ο Λιβάγια κάνει στην ΑΕΚ ό,τι δεν έκανε σε ολόκληρη την καριέρα του

Όταν η ΑΕΚ το καλοκαίρι αποκτούσε τον Μάρκο Λιβάγια, δανεικό από την Λας Πάλμας, ο κόσμος "δυσαρεστήθηκε" γιατί θεώρησε ότι ο Κροάτης ήταν η έκτακτη ανάγκη. Η λύση, η δικαιολογία της διοίκησης των "κιτρινόμαυρων" στο κώλυμα που υπήρξε στην επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο.

Όταν δε ο "Λα Μπόμπα" έκανε τις πρώτες του εμφανίσεις με τη φανέλα του "Δικεφάλου" δεν άργησαν να του "κολλήσουν" τη ρετσινιά του... άμπαλου, του "παλτού" που θα φορεθεί πολύ το χειμώνα στα αεκτζήδικα και στη συνέχεια θα επιστρέψει νύχτα στα Κανάρια Νησιά.

Μόνο λίγους μήνες μετά ο 24χρονος Μάρκο Λιβάγια έχει μετατραπεί στον απόλυτο σταρ της ομάδας του Χιμένεθ, στον "τρελό" που έψαχνε η ΑΕΚ στη γραμμή κρούσης - ο αστάθμητος παράγοντας. Στα μετόπισθεν τη θέση καλύπτει ο... συγκάτοικός του στην τρέλα, Βράνιες.

Ο Λιβάγια κάνει στην ΑΕΚ ό,τι δεν έκανε σε ολόκληρη την καριέρα του

"ΤΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕΝΤΕΡ ΦΟΡ"

Στις πρώτες εμφανίσεις αμφισβητήθηκε όσο λίγοι... Οι πιο ορθολογιστές έβλεπαν στον Κροάτη έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να βοηθήσει την ΑΕΚ στο κομμάτι της δημιουργίας. Οι προκατειλημμένοι έβλεπαν ακόμη έναν τσακωμένο με το γκολ επιθετικό που ήρθε για να συνεχίσει σε άλλη μία ομάδα την περιπετειώδη καριέρα του.

Ωστόσο, με την προσθήκη του Αραούχο ο Λιβάγια απελευθερώθηκε κι άρχισε να κάνει... μάγια.

Οι ακόμη πιο πιστοί στο ποδοσφαιρικό - ενωσίτικο ρητό έβλεπαν ότι ένας... τρελός στην ΑΕΚ θα βρει την υγεία του. Και δικαιώθηκαν ή μάλλον τους δικαίωσε ο Λιβάγια. Ίντερ, Λουγκάνο, Τσεζένα, Αταλάντα, Ρουμπίν, Έμπολι, Λας Πάλμας ήταν οι επτά ομάδες στις οποίες ο Κροάτης δεν είχε καταφέρει να στεριώσει.

ΘΑ ΦΥΓΕΙ... ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Αλλάζοντας τις ομάδες σαν τα πουκάμισα, ο Λιβάγια ήρθε στην πατρίδα μας με την ταμπέλα του "προβληματικού" και του "κακού παιδιού".

Είχε δώσει και δικαιώματα, η αλήθεια να λέγεται. Στην Ελλάδα όμως τα πράγματα δείχνουν μέχρι στιγμής τουλάχιστον εντελώς διαφορετικά...

Πολλοί πίστευαν ότι ο Μάρκο θα βάλει "μπουρλότο" στα αποδυτήρια της Ένωσης, θα τρελάνει τον Χιμένεθ και το πολύ μέχρι τον Δεκέμβρη θα χαιρετήσει.

Παρόλα αυτά, ο 24χρονος έκανε την έκπληξη και ήρθε στην πατρίδα μας σαν ένας νεαρός μεν, αλλά οικογενειάρχης που κάνει... επιλεκτικές παρέες, δεν κυκλοφορεί τα βράδια και προτιμάει να περνάει τις ελεύθερες του ώρες με τη σύζυγό του και την πανέμορφη κόρη του Ελίζαμπεθ.

Ο Λιβάγια κάνει στην ΑΕΚ ό,τι δεν έκανε σε ολόκληρη την καριέρα του

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΑ "ΛΕΝΕ" ΟΛΑ

Μετά τα δύο γκολ κόντρα στον Πλατανιά ο Μάρκο Λιβάγια έγινε ο πρώτος σκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα και βρίσκεται μόλις ένα "τεμάχιο" από το να ισοφαρίσει το ρεκόρ καριέρας του. Το οποίο σίγουρα θα ξεπεράσει, αν συνεχίσει αναλόγως. Συνολικά, μέσα σε τέσσερις μήνες ο Κροάτης έχει μοιράσει τις περισσότερες ασίστ στην καριέρα του (4) και χρειάζεται ακόμη ένα γκολ για να πιάσει τα επτά που σκόραρε με τη φανέλα της Λας Πάλμας.

Σε τέσσερις μήνες, πιο ώριμος από ποτέ, κάνει φοβερά πράγματα με την ΑΕΚ, πράγματα που δεν έκανε ποτέ στην καριέρα του σε όποια ομάδα κι αν έπαιξε μπάλα. Στην Ένωση μετράει έξι τέρματα, όπως αναφέραμε παραπάνω, στο ισπανικό κλαμπ είχε 7, έξι στην Αταλάντα, ένα στην Έμπολι, ένα στη Ρωσία, τέσσερα στην Ίντερ και τέλος! Άλλη Εντελώς Κατάσταση ο Μάρκο στην ΑΕΚ.

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΚΑΙ Η... ΜΑΓΙΑ

Ο Λιβάγια είναι ήδη ο αγαπημένος της κερκίδας, ξεπερνώντας σε απήχηση τον Αραούχο. "Καθαρίζει" στα θεωρητικά εύκολα ματς και στα δύσκολα είναι αυτός που μπαίνει στην αρένα και μάχεται μέχρι τέλους. Κρατάει τη μπάλα και κάνει... τσαλίμια μονάχα όταν είναι απαραίτητα. Δεν είναι τυχαίο πως ο Κροάτης στα ντέρμπι που έδωσε η ΑΕΚ με Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό ήταν ο καλύτερος, λαμβάνοντας συνεχόμενα τον τίτλο του MVP.

Ποιος; Το... παλτό!

News 24/7

24MEDIA NETWORK