Οι αντί-Μάνταλοι στο μυαλό του Χιμένεθ

Το βασικό "γρανάζι" της "μηχανής" του Μανόλο Χιμένεθ, ο Πέτρος Μάνταλος, μπαίνει προσωρινά στα πιτς και όλος ο κόσμος εύλογα αναρωτιέται πως θα καλυφθεί το κενό που αφήνει πίσω του ο αρχηγός. Το Contra.gr σας παρουσιάζει όλα τα ενδεχόμενα. Ακόμη, πως ο ίδιος ο Μάνταλος, έστω και παροπλισμένος, μπορεί να βοηθήσει τους συμπαίκτες του.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Το να συζητάει κανείς για μεταγραφές ενώ το τραύμα του Πέτρου Μάνταλου είναι ακόμη... ζεστό από τη Νέα Σμύρνη, και ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ μόλις αύριο (31/10) θα μπει στο χειρουργείο είναι τουλάχιστον άκομψο και ασεβές προς τον "κιτρινόμαυρο" αρχηγό.

Η ζωή όμως συνεχίζεται και στον πλανήτη ΑΕΚ οφείλουν να πατήσουν γερά στα πόδια τους και να σκεφτούν ποδοσφαιρικά για να παραταθεί με επιτυχία η προσπάθεια της ομάδας να διεκδικήσει στα ίσα το φετινό πρωτάθλημα.

Το να βγει και να πει ή να γράψει κάποιος ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να βρεθεί ο αντί-Μάνταλος εδώ και τώρα είναι τουλάχιστον "κοροϊδευτικό". Γιατί;

Διότι για να βρεις έναν παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Μάνταλου, εκτός φυσικά εάν έχεις κάνει την προεργασία σου, απαιτούνται αρκετά χρήματα ή ένα "λαχείο" ή μία... λύρα εκατό που έτσι όπως έχει γίνει η μεταγραφική αγορά και αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να τις "καμακώσεις".

ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΧΙΜΕΝΕΘ

Η βουβαμάρα και η... ταραχή που έπεσε στα αποδυτήρια της ΑΕΚ μετά το "διπλό" στη Νέα Σμύρνη τα λέει όλα.

Οι "κιτρινόμαυροι" γνωρίζουν καλά τι χάνουν όσο θα λείπει ο Πέτρος Μάνταλος από την ομάδα. Δεν είναι τυχαίο καθόλου ότι οι ξένοι συμπατριώτες του όταν μιλούν στα Μέσα των πατρίδων τους για τον αρχηγό τους στην ΑΕΚ, τον χαρακτηρίζουν ως το απόλυτο πρότυπο στα αποδυτήρια, τον ιδανικό ηγέτη.

Αυτά τα ξέρει και ο Χιμένεθ καλύτερα από τον καθένα και όπως είναι μετρ της ψυχολογίας θα πατήσει πάνω σε αυτό για να εμπνεύσει τους ποδοσφαιριστές του. Ήδη ξεκίνησε να το κάνει με την πρώτη του ομιλία στα Σπάτα περί Μάνταλου: " Να παίζεται για τον Πέτρο..." τους είπε.

Ο Ισπανός, μπορεί μερικές φορές να παρασύρεται από το πάθος του αλλά ξέρει μέχρι πού φτάνουν οι δυνάμεις του και άλλον παίκτη σαν τον Μάνταλο αυτή τη στιγμή δεν έχει και ούτε μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα αποκτήσει τον Γενάρη.

Έχει τη Μίλαν και τον ΠΑΟΚ, ειδικά το δεύτερο παιχνίδι με τη διαμόρφωση του φετινού πρωταθλήματος δεν είναι για να το χάνεις. Χρόνος δεν υπάρχει οπότε ο Ισπανός θα πάει με τον Μπακασέτα και δεν αποκλείεται να ενεργοποιήσει και τον Πατίτο.

"ΧΑΛΑΕΙ" ΤΟ 3-5-2

Η απουσία του Πέτρου Μάνταλου κάνει ζημιά στο αποτελεσματικό και ευρωπαϊκό 3-5-2 του Χιμένεθ. Στη συγκεκριμένη διάταξη ο αρχηγός της ΑΕΚ είχε έναν ελεύθερο ρόλο για να μπορεί να δημιουργήσει και να καθοδηγήσει την ομάδα του όταν επιτίθεται και όταν αμύνεται.

Γι' αυτό λέμε ότι το κενό του Έλληνα ποδοσφαιριστή δεν είναι εύκολο να καλυφθεί.

Ο Μάνταλος είναι από τους λίγους δημιουργικούς παίκτες με επιθετικές αρετές που δεν φοβάται να αμυνθεί. Είναι... καρτάκιας, ορμάει για τάκλιν και στηρίζει τους συμπαίκτες του όταν πιέζονται στο κέντρο.

Αυτό το πάθος του 26χρονου και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπισε τη δυσκολία όταν τα αποδυτήρια σιώπησαν, δηλαδή η ψυχραιμία του και η διάθεσή να "ανεβάσει" τους συμπαίκτες του, ίσως να γίνει το όπλο του Μανόλο Χιμένεθ να πείσει κάποιους ποδοσφαιριστές του όπως ο Μπακασέτας ή και ο "δημιουργός" στην ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια ότι ανεξαρτήτως αν μπορούν ή όχι πρέπει να καλύψουν αυτό το κενό.

ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Γενικά, από τους πλάγιους επιθετικούς του ο Χιμένεθ δεν είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος. Κάνει... μπαμ αυτό. Ο Πέτρος Μάνταλος ήταν ο παίκτης τον οποίο εμπιστευόταν ο Μανόλο Χιμένεθ όταν επέλεγε σύστημα με ποδοσφαιριστές στα "φτερά".

Έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα θα ενεργοποιηθούν ο Τρίστασον και ο Πατίτο. Ο Αργεντινός έχει την ικανότητα να αγωνιστεί στα πλάγια και ως επιθετικός μέσος. Αμυντικά δεν μπορεί να βοηθήσει όπως ο Μάνταλος, ωστόσο επιθετικά ορισμένες λύσεις μπορεί να τις δώσει με το καλό του σουτ και την μεταβίβαση.

Ο Μπακασέτας δεν είναι "δεκάρι", του αρέσει να παίζει πίσω από τον επιθετικό, αλλά στην προκειμένη περίπτωση φαντάζει ως η περίπτωση του παίκτη που βρίσκεται πιο κοντά στα "θέλω" της ΑΕΚ ελέω απουσίας Μάνταλου. Για τον Τάσο Μπακασέτα η αμφισβήτηση έχει πάει... σύννεφο. Στο χέρι του είναι να αποδείξει ότι μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της ΑΕΚ, που φέτος γράφουν "πρωτάθλημα".

Η ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Ο Κώστας Γαλανόπουλος δεν αποκλείεται επίσης να... ανέβει λίγο ψηλότερα από τα στάνταρ του αμυντικού χαφ.

Στα 19 του χρόνια ο υπό εξέλιξη ποδοσφαιριστής έχει δείξει πως διαθέτει το θάρρος-θράσος και στο επιθετικό κομμάτι, ενώ το βασικότερο προσόν του μέσα στο γήπεδο είναι ότι τρέχει, τρέχει και τρέχει.

Ορισμένες φορές... άσκοπα, τρακάροντας με τον Σιμόες, αλλά δεν αποκλείεται σε μία έμπνευση του Χιμένεθ με Σιμόες, Γιόχανσον, "Γαλανό", ο Έλληνας ποδοσφαιριστής να γίνει ο εν δυνάμει αντί-Μάνταλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK