Ο Σιμόες και το λάθος του Μοράις

Ο Αντρέ Σιμόες δεν αγωνίστηκε στον αγώνα του περασμένου Σαββάτου με τον Ατρόμητο καθώς ο Μοράις επέλεξε να αφήσει την ομάδα με επιθετικό προσανατολισμό και μετά το 2-0, κάτι που -όπως αποδείχτηκε- κόστισε στην ΑΕΚ.

Ο Σιμόες και το λάθος του Μοράις

Ο Αντρέ Σιμόες είναι ένας ποδοσφαιριστής που αποτελεί… βαρόμετρο στις συζητήσεις στην ΑΕΚ γύρω από το τι φταίει όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Όχι τόσο λόγω της παρουσίας του Πορτογάλου και γιατί δεν κάνει κάτι καλά, αλλά κυρίως λόγω της απουσίας του που ορισμένες στιγμές στοιχίζει. Από την αλλαγή του στο "Καραϊσκάκη" πέρσι που επέτρεψε στο σκορ να ξεφύγει με αποτέλεσμα να φουντώσει η κουβέντα για τον Δέλλα, μέχρι το γεγονός ότι φέτος έχασε το φετινό ματς με τον Ολυμπιακό λόγω των ενοχλήσεων του Σιμόες στον αχίλλειο τένοντα.

Γενικότερα ο Πορτογάλος χαφ είναι από τα γερά χαρτιά της ΑΕΚ σε ότι αφορά την ανασταλτική της λειτουργία, αν βέβαια είναι στο 100% και είναι σε θέση να διαθέσει τα πολλά τρεξίματά του στην ομάδα. Φέτος λόγω του προβλήματος που αντιμετώπισε στον αχίλλειο, ο Σιμόες έχασε δρόμο από πολύ νωρίς. Ξεκίνησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στο Κίελτσε με ατομικά προγράμματα, η κατάστασή του βελτιώθηκε, μέχρι που μπήκε και δέχτηκε μια κλωτσιά στο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι τον περασμένο Αύγουστο και ξανατέθηκε νοκ-άουτ.

Ο Κετσπάγια τον άφησε στον πάγκο στην πρεμιέρα με την Ξάνθη, τον επανέφερε με Βέροια και Ηρακλή, αλλά στο ματς με την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Πορτογάλος δέχτηκε άλλη μία κλωτσιά που επιβάρυνε την κατάστασή του και τον έθεσε στην ουσία εκτός του ματς με τον Ολυμπιακό στο "Καραϊσκάκη". Για την ακρίβεια τον κατέστησε ανέτοιμο.

Η λύση που δεν σκέφτηκε ο Μοράις το Σάββατο

Με Μοράις, ο Σιμόες επανήλθε ξανά στην αγωνιστική δράση, ωστόσο ο συμπατριώτης του τεχνικός αποφάσισε να τον αφήσει εκτός 11άδας και στο ματς με τον Ατρόμητο. Η επιλογή του προπονητή της "Ένωσης" είχε να κάνει με τη γενικότερη επιθυμία για ενίσχυση της ομάδας στο δημιουργικό κομμάτι, με λιγότερους ανασταλτικούς στο αρχικό σχήμα. Η συγκεκριμένη σκέψη εν μέρει βγήκε στον 51χρονο τεχνικό στο ξεκίνημα του ματς, ωστόσο στην πορεία παραλίγο να κοστίσει η συγκεκριμένη σκέψη αφού οι φιλοξενούμενοι με δυο πάσες έδειχναν ικανοί να βγάλουν… τετ-α-τετ γιατί η μεσαία γραμμή της ΑΕΚ έβγαζε μια χαλαρότητα.

Ενόψει του αγώνα με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο σε δυο εβδομάδες, η λογική λέει ότι ο Μοράις θα επαναφέρει τον Σιμόες στο πλευρό του Γιόχανσον, αλλά θα έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον το τι ακριβώς θα συμβεί στη συνέχεια, τι θα αποτελέσει τον κανόνα και τι την εξαίρεση ως προς την παρουσία του 27χρονου μέσου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK