Ό,τι κι αν κάνει πλέον ο Βασιλόπουλος...

Πώς η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή μεταβάλλει τα δεδομένα και επιτρέπει στην ΑΕΚ να προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς την ανέγερση του νέου γηπέδου της στη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Άκης Γεωργίου εξηγεί τα επόμενα βήματα και γιατί πλέον η ευθύνη είναι πλέον κιτρινόμαυρη.

ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ---EUROKINISSI//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ
ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ---EUROKINISSI//ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ EUROKINISSI

Αυτό που προανήγγειλε ο Αλέκος Φλαμπουράρης πριν από μερικές εβδομάδες, σ' έναν αγώνα παλαιμάχων της ΑΕΚ στη Νέα Ιωνία, έγινε πραγματικότητα και το γηπεδικό ζήτημα της Ένωσης απεμπλέκεται, οριστικά πια, από τον Δήμο.

ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Η τροπολογία για το γήπεδο της ΑΕΚ έχει κατατεθεί στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος έχοντας πάνω της τις υπογραφές πέντε υπουργών της Κυβέρνησης και δεν αποκλείεται να ψηφιστεί ακόμα και την προσεχή Δευτέρα προκειμένου να παρακαμφθεί ο Δήμος και να ξεπεραστούν τα εμπόδια που θέτει, εκμεταλλευόμενος τη χαώδη ελληνική γραφειοκρατία.

Πλέον η πλευρά της Ένωσης έχει να κάνει μόνο με την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την υψομετρική μελέτη και την έκδοση της οικοδομικής άδειας, κάτι που ήταν επιδίωξη από τη στιγμή που εξακριβώθηκε ότι η δημοτική αρχή ήταν απέναντι στο έργο και προσπαθούσε με κάθε τρόπο να το καθυστερήσει, χρησιμοποιώντας ως αιτιολογία είτε τα δέντρα είτε τα σκουπιδιάρικα που βρίσκονται παράνομα στο άλσος.

Στην ουσία αυτό που γίνεται είναι να αφαιρεθεί από τους Δήμους η υποχρέωση έγκρισης της υψομετρικής μελέτης για έργα που αφορούν αθλητικές εγκαταστάσεις χωρητικότητας πάνω από 15.000 θέσεις. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη τροπολογία είναι ιδιαίτερα ισχυρή, καθώς είναι αρκετά προσεγμένη ως προς τον τρόπο που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο

O,TI KI AN KANEI Ο ΔΗΜΟΣ...

Μπορεί ο Δήμος να καθυστερήσει άλλο το γήπεδο; Σύμφωνα με αυτά που είναι γνωστά μέχρι σήμερα, όχι. Από τη στιγμή που του πήραν από τα... χέρια τον φάκελο που περιέφερε για αρκετό καιρό επιδιώκοντας την καθυστέρηση, όλα δείχνουν ότι η ΑΕΚ ξεμπλέκει οριστικά τόσο με τα υψόμετρα όσο και με την κυκλοφοριακή μελέτη στην οποία επίσης ο Δήμος προσπάθησε να θέσει εμπόδια.

Εφεξής και να ζητηθεί μελλοντικά κάποια έγκριση από τον Δήμο, φαίνεται πως υπάρχει η βούληση από την Πολιτεία το έργο να προχωρήσει, αφού εξαντλήθηκαν τα περιθώρια διαλόγου και διαβούλευσης.

Πλέον φαίνεται ότι μπαίνουμε σιγά-σιγά σε μια περίοδο κατά την οποία η μπάλα της ευθύνης θα περάσει στην ΑΕΚ, τουλάχιστον στο οικονομικό σκέλος της, κάτι που δεν της... επετράπη να συμβεί στο προηγούμενο διάστημα λόγω των ανεξάντλητων εμποδίων που συνάντησε και στα πιο απλά. Σε συνάρτηση, βέβαια, με όλα τα παραπάνω μένει να συνδράμουν και το Υπουργείο και η Περιφέρεια για τα σύνοδα έργα.

ΜΕ ΛΕΝΕ... ΡΙΖΟ

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας το τελευταίο διάστημα με συνεχόμενες αναρτήσεις του έριχνε το μπαλάκι στην κυβέρνηση λέγοντας ότι τεχνηέντως παρουσιάζεται ως υπόλογος για την καθυστέρηση, ευθύνη που, σύμφωνα με την πλευρά του, δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στο Υπουργείο και στην Περιφέρεια. Τελικά η κυβέρνηση το πήρε πάνω της, έδωσε τη λύση, συνεπώς τα πράγματα προχωρούν με την κάθε πλευρά να παίρνει αυτό που θέλει.

Για την ιστορία είναι καλό να αναφερθεί ότι ο ίδιος ο Δήμαρχος έλεγε αρχικά "δεν έχω αρμοδιότητα, να πάτε στο υπουργείο και στην περιφέρεια". Στη συνέχεια μέσω ανώνυμου μπλογκ που υποστηρίζει τις θέσεις της δημοτικής αρχής και δημοσίευε πρώτο τις επίσημες ανακοινώσεις της εμφανίστηκε κείμενο που εξηγούσε "γιατί δεν μπορεί να γίνει η τροπολογία".

Αργότερα στο ίδιο μπλογκ υπήρξε (όχι και τόσο τιμητική) επίθεση κατά του κ. Πάντζα στην οποία γινόταν αντικείμενο χλευασμού για την ηλικία του. Αιτία της επίθεσης ήταν το γεγονός ότι ο κ. Πάντζας αναφέρθηκε στην επικείμενη (τότε) κατάθεση της τροπολογίας. Τώρα που η τροπολογία κατατέθηκε, υπάρχει πάλι γκρίνια γεγονός παντελώς αδιάφορο για την ουσία της υπόθεσης, δείχνει όμως τις προθέσεις να εμποδιστεί η ανέγερση του γηπέδου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK