Οι... Άγγλοι ασθενείς της ΑΕΚ!

Με...καθυστέρηση 33 χρόνων η ιστορία επαναλήφθηκε, με τον Λέσκοτ να αποχαιρετάει πριν καν βγει ο Νοέμβριος ! To deja vu made in England, με την Κυπελλούχο (πάλι) ΑΕΚ του 1983, όταν οι πολυδιαφισμένοι "Τρομε-ΡΟΣ" και Λάνγκλεϊ αποδείχθηκαν μεταγραφικές φούσκες και έφυγαν... νύχτα. ΦΩΤΟ ΕΠΟΧΗΣ

Οι... Άγγλοι ασθενείς της ΑΕΚ!

Χρειάστηκε να περάσουν 33 χρόνια από την προηγούμενη φορά που η ΑΕΚ “εμπιστεύτηκε” Βρετανούς ποδοσφαιριστές. Το αποτέλεσμα όμως, ήταν ξανά το ίδιο(και...χειρότερα μάλιστα): και τότε(Ρος - Λάνγκλει) και τώρα (Λέσκοτ) εξελίχθηκαν σε... (μεταγραφικές) τραγωδίες, που δεν έβγαλαν καν την χρονιά!

Καλοκαίρι του 1983, κατά σύμπτωση πάλι Κυπελλούχος η ΑΕΚ - όπως δηλαδή και το φετινό καλοκαίρι – με τον Ελληνο - Κύπριο εφοπλιστή Τέρη Παναγίδη να πληρώνει 45 εκατομμύρια δραχμές και να κρατάει τον Θε(ω)μά Μαύρο που είχε 8ετία, με τον Ανδρέα Ζαφειρόπουλο (Ζήτα) να του παραδίδει σαν αντάλλαγμα την ομάδα.

Ο Παναγίδης επηρεασμένος από το αγγλικό ποδόσφαιρο -ζούσε άλλωστε στο Λονδίνο- φέρνει εκείνο το καλοκαίρι στην Ένωση προπονητή τον Τζον Μπάρνγουελ (πρώην της Γούλβς, με καλό όνομα στο νησί αλλά και με προβλήματα υγείας). Και με μεταγραφή τον 26χρονο μέσο της Εβερτον(και πρώην της Άρσεναλ) Τρέβορ Ρος αλλά και τον 25χρονο φορ (των Τσελσι, ΚΠΡ, Κρύσταλ Πάλας), Τόμι Λάνγκλει.

Το ίδιο καλοκαίρι μάλιστα ο Παναγίδης παίρνει τους ταλαντούχους Παύλο Παπαϊωάννου από την Ρόδο και τον Μπάμπη Ακριβόπουλο απο την Βέροια( το μεγαλύτερο ... μουστάκι του ελληνικού ποδοσφαίρου ενώ τον συνόδευε ο μύθος για το ισχυρότατο αριστερό του πόδι πως στο... χωριό του είχε σκοτώσει γάιδαρο με σουτ).

Οι... Άγγλοι ασθενείς της ΑΕΚ!

Η φωτογραφία είναι με τους Λάνγκλει και Ρος αριστερα και δεξιά αντίστοιχα και στην μέση τους Ακριβόπουλο- Παπαϊώάννου.

Ο Ρος που είχε κοστίσει 20 μύρια(σε δραχμές), ηταν 8άρι με σουτ δυναμίτη και ξεκίνησε ιδανικά με ένα υπέροχο γκολ στο ευρωπαϊκό ματς με την Ουιπεστ αλλά η συνέχεια ήταν απογοητευτική. Σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να δικαιώσει τον επικό τίτλο της εποχής : “ Ο Τρομε-ΡΟΣ”(τον είχε βαπτίσει έτσι ο δημοσιογράφος Φαίδωνας Κωνσταντουδάκης) και τον Δεκέμβριο αποχαιρέτησε την Νέα Φιλαδέλφεια με μόλις 7 συμμετοχές και 1 γκολ. Ακολούθησαν οι Σεφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπέρι, Χαιντ, Ολντριγχαμ ενώ όταν κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια για πολλά χρόνια ήταν οδηγός νταλίκας και μετά υπεύθυνος σε εταιρία μεταφοράς επίπλων.

Οι... Άγγλοι ασθενείς της ΑΕΚ!

Ο Λάνγκλεϊ που έγινε δεκτός μετά Βαΐων και κλάδων από τους φίλους της ΑΕΚ ως μεγάλος σκόρερ (το 1978 και 1979 είχε βγει πρώτος σκόρερ της Τσέλσι) αποδείχθηκε επίσης με την σειρά του μια μεγαλοπρεπή μετγαγραφική “φούσκα”. Αφέθηκε ελεύθερος όπως ο Ρος όταν έφυγαν οι Παναγίδης- Μπάρνγουελ και επέστρεψαν στην ΑΕΚ οι Ζαφειρόπουλος- Σενέκοβιτς(ο κόουτς του Κυπέλλου, την προηγούμενη σεζόν). Σε 8 ματς που πρόλαβε να παίξει με την Ένωση σκόραρε μόλις μια φορά στο Κύπελλο, κόντρα στα Γιαννιτσά. Ακολούθησαν η Κοβεντρι κι άλλες 11 ομάδες σε Αγγλία, Χονγκ Κονγκ, ΗΠΑ πριν αποσυρθεί το 1993 για να ακολουθήσει καριέρα τηλεπαρουσιαστή.

Για να συνεχιστεί η...κατάρα στην ΑΕΚ με τους Άγγλους παίκτες ( αν και ο Ρος είχε Σκοτσέζο πατέρα και Ιρλανδή μητέρα), την φετινή σεζόν στο πρόσωπο του σταρ Τζόλεον Λέσκοτ. Ίσως η κορυφαία από πλευράς ονόματος μεταγραφή του καλοκαιριού δεν έβγαλε καλά καλά ούτε τον Νοέμβριο!! Εδώ και λίγες ώρες αποτελεί παρελθόν για τους “κιτρινόμαυρους” με ακόμη χειρότερο απολογισμό από των Ρος, Λάνγκλει: μόλις 4 90λεπτα. Το συμπέρασμα: ποτέ ξανά Άγγλος στην ΑΕΚ...

Οι... Άγγλοι ασθενείς της ΑΕΚ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τέλος και επίσημα ο Λέσκοτ μετά από... τέσσερα 90λεπτα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK