Oι ανοιχτές θέσεις της ΑΕΚ ενόψει Ηρακλή

O Γκουστάβο Πογέτ, όπως συνέβη σε όλη τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, έτσι και σε αυτή που διανύουμε, κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ενόψει του επίσημου αγώνα της ΑΕΚ το Σάββατο.

Oι ανοιχτές θέσεις της ΑΕΚ ενόψει Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την περασμένη εβδομάδα ο Γκουστάβο Πογέτ δεν φανέρωσε την παραμικρή σκέψη του για τον καταρτισμό της 11άδας της "Ένωσης" στο ντέρμπι και αποφάσισε την τελευταία στιγμή. Κάτι παρόμοιο φαίνεται ότι γίνεται και πριν από το ματς με τον Ηρακλή, αφού ούτε χθες έδειξε κάτι στα Σπάτα ο Ουρουγουανός.

Έριξε το βάρος στα τελειώματα ο Πογέτ

Στη χθεσινή (18/02) προπόνηση ο Ουρουγουανός έδωσε μεγαλύτερο βάρος στο τελείωμα των φάσεων με τη συμμετοχή των επιθετικών και δημιουργικών ποδοσφαιριστών του ρόστερ της ΑΕΚ. Ένα από τα μεγάλα όπλα της "Ένωσης" του Πογέτ είναι η πολύ καλή αποτελεσματικότητα και ο "Γκας" συνηθίζει να δίνει μεγάλη προσοχή στο συγκεκριμένο κομμάτι αφού ποντάρει πολλά στην ευστοχία των παικτών του που αποτέλεσε τη βάση της επιτυχίας της ΑΕΚ του νικηφόρου Γενάρη. Πέραν από τις ασκήσεις για τα τελειώματα ο Πογέτ έκανε χθες και ορισμένες ασκήσεις κατοχής.

Οι θέσεις που παίζουν

Η πρώτη θέση που παίζει για τον Πογέτ είναι εκείνη κάτω από τα δοκάρια. Ο Άλεν Μπαρόχα είναι φαβορί για να υπερασπιστεί την εστία της ΑΕΚ, ωστόσο ανοιχτή φαίνεται να είναι η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί ο Γιάννης Ανέστης που στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό τέθηκε εκτός.

Αστερίσκος για το κέντρο της άμυνας

Στο αριστερό άκρο της άμυνας θα τοποθετηθεί ο Ντίντακ, ενώ υπάρχει ένας αστερίσκος σχετικά με τους στόπερ που θα χρησιμοποιήσει η ΑΕΚ με τους Άρθο, Κολοβέτσιο και Λαμπρόπουλο να διεκδικούν τις δύο θέσεις. Στο δεξί άκρο της άμυνας τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα αφού τη θέση του τιμωρημένου Γκάλο θα πάρει ο Μιχάλης Μπακάκης ο οποίος επιστρέφει στο αρχικό σχήμα παίρνοντας την ευκαιρία που περίμενε εδώ και καιρό.

Το ερωτηματικό για την τριάδα στο κέντρο

Ο Σιμόες θα παραμείνει στη θέση του ως εξάρι και αυτό που θα παιχτεί θα είναι οι υπόλοιπες θέσεις της τριάδας του κέντρου. Δύσκολα θα λείψει από αυτή ο Μάνταλος ο οποίος θα εκτίσει στο ντέρμπι της ερχόμενης εβδομάδας με τον Παναθηναϊκό. Έτσι, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να πάρει κάποιες ανάσες ο Γιόχανσον και να συνυπάρξει μπροστά από τον Σιμόες το δίδυμο Μάνταλου- Ζουκουλίνι (αριστερά-δεξιά).

Δείχνουν πιο κλειδωμένα τα φτερά

Σε ότι έχει να κάνει με τα φτερά της επίθεσης, πολύ δύσκολα δε θα βρίσκονται σε αυτά οι Ρόναλντ Βάργκας και Έλντερ Μπαρμπόσα, αφού ο πρώτος είναι ο χρυσός σκόρερ της "Ένωσης" στο ντέρμπι της περασμένης εβδομάδας, ενώ ο δεύτερος προέρχεται από ένα… συγκινητικό -βάσει προσπάθειας- ματς απέναντι στον Ολυμπιακό και από μία υπερπροσπάθεια για να δώσει κανονικά το "παρών".

Οι σκέψεις για την επίθεση

Από εκεί και πέρα, η τελευταία θέση που παίζει είναι αυτή του φορ, δεδομένης της απουσίας του Χρήστου Αραβίδη. Τζεπούρ και Πέκχαρτ διεκδικούν τη θέση ωστόσο η κατάσταση δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα και θα φανεί στο χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τη σέντρα ποιος από τους δύο θα πάρει τη φανέλα βασικού στο ματς με τον Ηρακλή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK