Οι κλειδωμένες θέσεις και αυτές που… παίζουν!

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έχει φανερώσει τα πλάνα του για την ώρα ως προς τον τρόπο που θα παρατάξει την ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, όμως ορισμένες θέσεις στο αρχικό σχήμα είναι ήδη κλειδωμένες.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
aek omadiki EUROKINISSI SPORTS

Στην προπόνηση της Πέμπτης ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έδειξε κάτι σε επίπεδο δοκιμής που να φανερώνει τα πλάνα του για τον τρόπο με τον οποίο θα παρατάξει την ΑΕΚ την Κυριακή. Ενδεχομένως να έπαιξε ρόλο σε αυτό το γεγονός ότι ο Γιόχανσον δεν ακολούθησε όλο το πρόγραμμα της προπόνησης αφού αποφασίστηκε να πάει ο Σουηδός πιο χαλαρά λόγω της 90λεπτης συμμετοχής του στο φιλικό της Εθνικής Σουηδίας κόντρα στην πρωταθλήτρια Ευρώπης Πορτογαλία την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα πάντως με τις… γύρω-γύρω ενδείξεις δύσκολα θα αλλάξει ο Μανόλο τη συνταγή της επιτυχίας των τελευταίων μηνών που μετά από μια πολύ κακή στα όρια της ευτράπελης σεζόν, τοποθέτησε την ομάδα στις φυσιολογικές της ράγες δεδομένης και της σημαντικής ενίσχυσης του περασμένου Γενάρη. Στο μυαλό του Ισπανού καθοριστικό ρόλο στον τρόπο που λειτουργεί η ΑΕΚ έχει η τριάδα της μεσαίας γραμμής που δύσκολα θα σπάσει, όμως η απώλεια εδάφους από τον Γιόχανσον που θα προπονηθεί γεμάτα με την υπόλοιπη ομάδα μόνο την Παρασκευή και το Σάββατο επαναφέρει ορισμένα… ενδεχόμενα που σημειώνονται έστω και ως πιθανότητες.

ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΕΣ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Κάτω από τα δοκάρια δύσκολα θα αλλάξει ο Μπάρκας, στο αριστερό άκρο της άμυνας θα παίξει ο Ντίντακ και στο δεξί ο Γκάλο. Ο Λαμπρόπουλος με τον Βράνιες ενώ κόφτης θα είναι ο Σιμόες. Αν παίξει ο Γιόχανσον θα έχει δίπλα του τον Αϊντάρεβιτς, ενώ σε αντίθετη περίπτωση η τριάδα του κέντρου θα είναι Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μάνταλος. Στην πρώτη περίπτωση θα χρησιμοποιηθούν δύο εξτρέμ για τα φτερά της επίθεσης, ενώ στη δεύτερη θα παίξει ο Μάνταλος στο ένα από τα δύο και το άλλο θα διεκδικήσουν οι Βάργκας, Χριστοδουλόπουλος και Πατίτο. Στην κορυφή της επίθεσης θα παίξει… αδιαπραγμάτευτα ο Σέρχιο Αραούχο.

ANEBAINEI H ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Σε ότι αφορά την προσέλευση, αυτή θυμίζει τους ρυθμούς διάθεσης των εισιτηρίων πριν από τον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Περίπου 12.000 εισιτήρια έχουν φύγει ήδη τόσο από τα εκδοτήρια του ΟΑΚΑ όσο στην ηλεκτρονική προπώληση μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του κλαμπ. Οι -χοντρικές- εκτιμήσεις που γίνονται για την ώρα αναφέρουν ότι γύρω στις 25.000 (ίσως και παραπάνω) φίλοι της ΑΕΚ θα δώσουν το «παρών» στην Καλογρέζα την Κυριακή για το τρίτο και τελευταίο ντέρμπι της κανονικής περιόδου, στο οποίο η «Ένωση» θα προσπαθήσει να κάνει ότι και την περσινή σεζόν με το 3 στα 3 στις εντός έδρας αναμετρήσεις κόντρα στις υπόλοιπες ομάδες του big4.

News 24/7

24MEDIA NETWORK