Oι πρώτες μέρες του Αϊντάρεβιτς στην ΑΕΚ

Ο Άκης Γεωργίου γράφει για τις πρώτες μέρες του Άστριτ Αϊντάρεβιτς στην ΑΕΚ. Η διαδρομή από τα γραφεία της ΠΑΕ στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων, η συμμετοχή στις πρώτες προπονήσεις και το… ποδοσφαιρικό μπόι που έκανε εντύπωση στους συμπαίκτες του.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΤ ΑΙΝΤΑΡΕΒΙΤΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΡΙΤ ΑΙΝΤΑΡΕΒΙΤΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Ο Αστρίτ Aϊντάρεβιτς αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση της απόκτησής του από την ΑΕΚ στα γραφεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ, στο πλαίσιο της επιθυμίας του να μη χάσει καθόλου χρόνο ανηφόρισε για τα Σπάτα για να ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα το συντομότερο δυνατό. Είναι χαρακτηριστικό πως η παρουσίαση του Αϊντάρεβιτς έγινε την Τρίτη στις δύο το μεσημέρι και η πρώτη του προπόνηση με την ομάδα μόλις μία μετά.

Ήταν η τελευταία προπόνηση της ΑΕΚ πριν τον αγώνα Κυπέλλου στην Λαμία και ο νεοεισελθών στην «κιτρινόμαυρη» πραγματικότητα Σουηδός με τις κοσοβάρικες ρίζες, έδωσε το «παρών» ίσα-ίσα για να πάρει μια τζούρα από το νέο του εργασιακό περιβάλλον.

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ

Ακολούθησε το ματς στην Λαμία στην οποία ταξίδεψε ο Αϊντάρεβιτς μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της ομάδας Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς (ο οποίος έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στο να έρθει ο παίκτης στην ΑΕΚ), προκειμένου να κάνει το… «ντεμπούτο» του έστω κι από την εξέδρα.

Δεδομένου του γεγονότος ότι την Πέμπτη ο Μοράις έδωσε ρεπό, η προπόνηση της Παρασκευής ήταν η πρώτη γεμάτη του Αϊντάνεβιτς στα Σπάτα, ωστόσο από τη στιγμή που δεν έγινε κάποιο οικογενειακό ο διπλό (τουλάχιστον κανονικού επιπέδου), δεν είναι δυνατό να βγουν ακόμα συμπεράσματα για το τι ακριβώς είναι η νέα μεταγραφική προσθήκη της «Ένωσης».

Η αλήθεια είναι ότι ο Αϊντάνεβιτς δείχνει λίγο βαρύς αφού προέρχεται και από ένα διάστημα αν μη τι άλλο χωρίς έντονη αγωνιστική δράση, όμως το πολύ καλό -ειδικά για τη θέση του- σώμα του είναι κάτι που έχει συζητηθεί αρκετά στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ τις τελευταίες μέρες. Το ύψους 1.90 μπόι του Αϊντάρεβιτς είναι κάτι που δεν γίνεται να προσέξεις και που σε κάθε περίπτωση είναι θετικό αφού προσθέτει ύψος στην ομάδα, κάτι που χρειάζεται και είναι απαίτηση αρκετών προπονητών, για την ακρίβεια σχεδόν όλων που έχουν περάσει από τον πάγκο των «κιτρινόμαυρων» τα τελευταία χρόνια.

ΑΡΚΕΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΟ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΓΕΝΟΥΣ ΧΑΦ

Παρόλα αυτά, από τα πολύ πρώιμα συμπεράσματα που βγαίνουν από κάποιες ασκήσεις με μπάλα που έγιναν στα Σπάτα, ο Αϊντάρεβιτς έδειξε ότι είναι ποδοσφαιριστής που διαθέτει τεχνική κατάρτιση και ότι έχει περισσότερο δημιουργικό προσανατολισμό στο παιχνίδι του.

Εξάρι δεν είναι σε καμία περίπτωση, ούτε η -σωματική- ταχύτητα είναι το σήμα κατατεθέν του, αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις από τα Σπάτα κάνουν λόγο ότι πρόκειται για ένα οχτάρι με πολύ δημιουργικές αρετές και πολύ γρήγορη σκέψη που μπορεί να δώσει πράγματα στην ομάδα τα οποία μέχρι τώρα δεν υπήρχαν. Πιθανότατα με την προσθήκη του Αϊντάρεβιτς και αν αυτός καταφέρει να πιάσει ρυθμό να ελευθερωθούν ποδοσφαιριστές για να παίξουν σε πιο οικείες για αυτούς θέσεις (π.χ. Γιόχανσον).

ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ

Αυτό που θέλουν στην ΑΕΚ είναι να έχουν έτοιμο τον Αϊντάρεβιτς στον πρώτο αγώνα του 2017 κόντρα στον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ στις 4 Γενάρη. Το αν θα του δώσει κατευθείαν να φορέσει τη φανέλα με το «6» και αρκετό χρόνο συμμετοχής ο Μοράις, ή αν θα επιλέξει να τον βάλει με πιο ομαλό τρόπο είναι κάτι που θα το δείξει η πορεία.

Ούτως ή άλλως, όπως έχουν διαμορφωθεί τα πράγματα, αυτή τη στιγμή υπάρχει και η περίπτωση του Γαλανόπουλου που έχει παίξει ματς και έχει κερδίσει κάποιους -αρκετούς- πόντους, της οποίας η σημασία της διαχείρισης στα λεπτά συμμετοχής έχει νευραλγικό χαρακτήρα. Το σίγουρο πάντως είναι ότι η ΑΕΚ σιγά-σιγά αρχίζει και αποκτά πάλι επιλογές στον χώρο της μεσαίας γραμμής βάζοντας ένα τέλος στον παραλογισμό που επικράτησε το περασμένο καλοκαίρι, σύμφωνα με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση να πάει η ομάδα σε Ευρώπη και πρωτάθλημα με δύο μόλις ετοιμοπόλεμα χαφ.

Το αν ο Αϊντάρεβιτς πρόκειται να βγει στην ΑΕΚ ή όχι, κι αυτό θα το δείξει η πορεία. Έχει τα καλά του και τα αρνητικά του: Πήγε σε καλές ομάδες στην καριέρα του, αλλά πουθενά δεν κατάφερε να στεριώσει, έχει «φάει» αρκετούς δανεισμούς με το… κουτάλι και ψάχνει ένα γερό πάτημα. Από την άλλη έχει κάποια καλά στοιχεία ποδοσφαιρικά που αποτέλεσαν το διαβατήριό του για να πάει σε ομάδες που κάνουν κάποιο γκελ (η Κ20 της Λίβερπουλ, η Τσάρλτον, η Λέστερ, η Σταντάρ Λιέγης) όμως σε κάθε περίπτωση δημιουργεί ένα προβληματισμό το γεγονός ότι καλά-καλά δεν έχει βγάλει δεύτερη συνεχόμενη σεζόν στην ίδια ομάδα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK