Όταν ο Τσουκαλάς απέρριπτε την ΑΕΚ και δικαιωνόταν πανηγυρικά!

Η μεταγραφική σύνδεση της ΑΕΚ με τον Σταύρο Τσουκαλά που την πλήγωσε στον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης και η πιθανότητα να φορέσει τα κιτρινόμαυρα που δεν έγινε πραγματικότητα στο πιο δύσκολο καλοκαίρι της ιστορίας της Ένωσης.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (Eurokinissi Sports / ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σταύρος Τσουκαλάς ήταν ένας εκ των ποδοσφαιριστών του Αστέρα Τρίπολης που «πλήγωσε» την ΑΕΚ στον αγώνα του Σαββάτου, ωστόσο ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Έλληνας χαφ και η «Ένωση» συνδέονται μέσω μιας παλιάς μεταγραφικής ιστορίας. Συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2012, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας της ΑΕΚ για τη σεζόν που τελικά είχε την τραγική κατάληξη του υποβιβασμού, οι «κιτρινόμαυροι» προσπάθησαν να αποκτήσουν τον Τσουκαλά που τότε έμενε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ.

Ο 28χρονος άσος του Αστέρα Τρίπολης -πια- ήταν ψηλά στη λίστα του τότε προπονητή της ΑΕΚ, Βαγγέλη Βλάχου που τον ήθελε για να θωρακίσει τη μεσαία γραμμή της ομάδας σε μια σεζόν που τα πράγματα ήταν εξορισμού δύσκολα. Είναι χαρακτηριστικό πως μετά το πρώτο φιλικό της προετοιμασίας της ΑΕΚ στο Πρέστον της Αγγλίας, ο Βαγγέλης Βλάχος μιλώντας στην κάμερα της NOVA είπε μεταξύ άλλων ότι περίμενε τον Τσουκαλά να μπει στην ομάδα τις επόμενες μέρες.

Τελικά ο Έλληνας μέσος φοβούμενος τη διοικητική και οικονομική αστάθεια που επικρατούσε εκείνη την εποχή στην «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ λίγο πριν το οριστικό κραχ, επέλεξε να πάει στον ΠΑΣ Γιάννενα για να συνεχίσει την καριέρα του.

Παράδοξη επιλογή από πλευράς μεγέθους των ομάδων, η οποία όμως βγήκε στον Τσουκαλά που κατάφερε να καθιερωθεί στην ομάδα της Ηπείρου σε σημείο που έγινε ένας εκ των ηγετών της. Τελικά η ΑΕΚ εκείνη τη σεζόν απέκτησε ( έστω και μετά από αρκετό καιρό, αφού είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα) τον Μιγκέλ Κορδέρο από τη Χερέθ για τη μεσαία γραμμή, επιλογή που για τα δεδομένα της εποχής βγήκε αφού ο Ισπανός ήταν ένας εκ των πιο χρήσιμων παικτών από εκείνο το -χαμηλής δυναμικότητας- ρόστερ.

Ο δε Τσουκαλάς αφού προτίμησε τον ΠΑΣ έφτασε μέχρι τις παρυφές της Εθνικής ομάδας ενώ ταυτόχρονα εξασφάλισε τη μεταγραφή στον Αστέρα Τρίπολης. Δεν το λες και άσχημα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Τέλος τα πειράματα, η ΑΕΚ θέλει προπονητή

News 24/7

24MEDIA NETWORK