Περιφέρεια Αττικής: "20 εκ. ευρώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ"

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε την χρηματοδότηση με το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Περιφέρεια Αττικής: "20 εκ. ευρώ για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ"

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, ανακοίνωσε την χρηματοδότηση με το ποσό των 20 εκ. €, του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, από τον Προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, δήλωσε:

"Επανέρχομαι σήμερα σε ένα σημαντικό ζήτημα, για το οποίο είχα ήδη δεσμευθεί ως Νομάρχης Αθηνών. Είχαμε υποσχεθεί ότι θα συμβάλλουμε με κάθε δυνατό τρόπο στην ανέγερση του νέου γηπέδου στη Ν. Φιλαδέλφεια. Όσα είχα πει τότε δεν ήταν απλώς μία υπόσχεση. Ήταν μία δέσμευση την οποία τηρούμε και ως Αιρετή Περιφέρεια και ερχόμαστε σήμερα να το αποδείξουμε.

Η ομάδα της ΑΕΚ, ένα ιστορικό προσφυγικό σωματείο, με πολυπληθή μάζα οπαδών, βαθύ κοινωνικό και ιδεολογικό υπόβαθρο, αφού αντιπροσωπεύει τους Έλληνες πρόσφυγες της Μικράς Ασίας και τις χαμένες πατρίδες, κάνει σήμερα μία μεγάλη προσπάθεια να ξεφύγει από το τέλμα στο οποίο είχε πέσει, ή μάλλον την είχαν σπρώξει! Παράλληλα, θέλω να τονίσω ότι ο χώρος του παλαιού γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι ένα το ορόσημο της ευρύτερης περιοχής και περιέχει ένα ιδιαίτερο και δυνατό συμβολισμό που δεν θέλουμε και δεν πρέπει να αγνοήσουμε.

Ενδεχόμενη κατασκευή ενός σύγχρονου αθλητικού κέντρου στη Νέα Φιλαδέλφεια θα βοηθήσει στην αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής, αφού θα αποτελέσει πόλο αθλητικής και οικονομικής ανάπτυξης. Το ποσό των 20 εκατομμυρίων Ευρώ δεν είναι επαρκές για την κατασκευή του συνόλου του έργου, γι’ αυτό και ζητούμε τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας και της ερασιτεχνικής ΑΕΚ προς αυτή την κατεύθυνση.

Το έργο μπορεί να υλοποιηθεί με τη μορφή της σύμπραξης Δημοσίου - Ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και την αξιοποίησή του για αθλητικούς σκοπούς. Πιθανόν να χρειαστούν και πρόσθετες νομοθετικές ρυθμίσεις. Σε κάθε περίπτωση εμείς, θα προχωρήσουμε μόνο με εξασφαλισμένη την τήρηση της νομιμότητας σε κάθε επίπεδο, και με πλήρη έλεγχο όλων των συμβάσεων που θα χρειαστούν από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Περιμένουμε από το Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνας αλλά και από την Ερασιτεχνική ΑΕΚ συγκεκριμένη πρόταση με ώριμη μελέτη που να προσδιορίζει το κόστος, προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικότερες ενέργειες, υπό την αίρεση που έχω κατ’ επανάληψη θέσει, η μελέτη και ο σχεδιασμός να μην αντιπαρατίθενται με χωροταξικούς και περιβαλλοντικούς παράγοντες. Έχουμε χρέος να διαφυλάξουμε την ιστορική μας μνήμη και την κληρονομιά που μας έδωσαν οι απερχόμενες γενιές, και να την παραδώσουμε ακέραιη στους νεότερους από εμάς. Μέσα στη μιζέρια των καιρών, δεν μπορούμε να αφήσουμε στο περιθώριο τον αθλητισμό, την προστασία της νεότητας και τα πρότυπα που πρέπει να καλλιεργήσουμε. Ο αθλητισμός δεν είναι είδος πολυτελείας. Είναι αναγκαιότητα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK