Πογέτ: "Δεν με επηρεάζουν τα σχόλια"

Ο Γκουστάβο Πογέτ μίλησε για την εικόνα που θα παρουσιάσει η ΑΕΚ στην επανέναρξη του πρωταθλήματος και για τον Ράφικ Τζεμπούρ, ενώ εξήγησε για ποιο λόγο έδωσε το τριήμερο ρεπό στους παίκτες του.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός της ΑΕΚ, Γκουστάβο Πογέτ εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι από παιχνίδι σε παιχνίδι η Ένωση θα βγάζει στον αγωνιστικό χώρο νέα χαρακτηριστικά στοιχεία, αφού είναι δεδομένο πλέον ότι ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει τον Πανθρακικό με διαφορετικό σύστημα, σε σχέση με τους πρώτους αγώνες.

Ο Πογέτ μάλιστα χαρακτήρισε την ομάδα του "κολέγιο" που δουλεύει και περιμένει το τεστ της Κυριακής.

Αναλυτικά ο προπονητής της ΑΕΚ τόνισε:

Για την ετοιμότητα της ομάδας: "Είμαστε σαν να βρισκόμαστε σε κολέγιο. Δουλεύουμε πάρα πολύ όλη την εβδομάδα, άρα την Κυριακή θα είναι οι εξετάσεις για μας, να δοκιμάσουμε αν κάνουμε σωστά τα πράγματα ή όχι. Στην ομάδα υπάρχει ηρεμία. Αυτές τις μέρες έχουμε δουλέψει πολύ για να βρούμε τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας. Προφανώς με την πάροδο του χρόνου και των παιχνιδιών θα βελτιωνόμαστε. Ήδη κάποια απ' τα στοιχεία που βελτιώνουμε θα φανούν την Κυριακή κι αυτό είναι το κομμάτι του ποδοσφαίρου που μ' αρέσει περισσότερο απ' όλα. Να βλέπουμε τη βελτίωσή μας στον αγωνιστικό χώρο".

Για την απόφασή του να δώσει τριήμερο ρεπό, ενώ ήθελε να δουλέψει στη διακοπή: "Ήταν απόφαση του προπονητή. Εκτός από την σωματική κούραση που υπάρχει, οι ποδοσφαιριστές θα πρέπει να ξεκουραστούν και πνευματικά. Το τελευταίο χρονικό διάστημα άλλωστε έχουν πάρει πάρα πολλές πληροφορίες. Η χρησιμότητα του ρεπό των τριών ημερών θα φανεί την Κυριακή μέσα στο γήπεδο αν ήταν σωστή ή λανθασμένη. Σε ότι αφορά στα σχόλια εμένα προσωπικά δεν με απασχολούν και δε με επηρεάζουν".

Για τον Ράφικ Τζεμπούρ: "Βελτιώνεται από μέρα σε μέρα. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε την αυριανή προπόνηση, η οποία είναι η πιο σημαντική. Θα δούμε πόσο μπορεί να ανταποκριθεί και πόσες πιθανότητες έχει για να μπορέσει να αγωνιστεί την Κυριακή".

Για τον Πανθρακικό: "Γνωρίζω τα χαρακτηριστικά στοιχεία του αντιπάλου, αλλά νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να μπορέσουμε εμείς να εφαρμόσουμε στο γήπεδο τα δικά μας χαρακτηριστικά. Αυτά που δουλέυουμε εδώ και λίγο καιρό. Αυτό έχει μεγάλη σημασία για μας. Το λέω με κάθε σεβασμό στον αντίπαλο, αλλά αυτό που με απασχολεί είναι ο τρόπος με τον οποίο θα παίξει η δική μου ομάδα".