Σαν σήμερα η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο Champions League

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να βιώσει ξανά ένα αθηναϊκό ντέρμπι μετά από 3 χρόνια, φιλοδοξώντας να προσθέσει στο βιβλίο της ιστορίας της ακόμη μια νίκη. Μια νίκη όμως που δεν αναμένεται να ξεπεράσει σε σπουδαιότητα αυτή που πέτυχαν σαν σήμερα πριν από 9 χρόνια οι "κιτρινόμαυροι" στο Champions League.

Σαν σήμερα η πρώτη νίκη της ΑΕΚ στο Champions League

Την 1η Νοεμβρίου 2006 η ΑΕΚ φιλοξενούσε στο ΟΑΚΑ τη γαλλική Λιλ για την την 4η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League και κατάφερε να πετύχει την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση, χάρις στο γκολ του Νίκου Λυμπερόπουλου στο 74ο λεπτό της αναμέτρησης.

Ο Καλαματιανός φορ είχε ξεμαρκαριστεί με προσποίηση έξω από την περιοχή και με δυνατό σουτ, εστελνε την μπάλα να αναπαυτεί στα δίχτυα του Σίλβα, κάνοντας την κιτρινόμαυρη εξέδρα να παραληρεί.

Στη σύνθεση της Λιλ εκείνο το βράδυ βρισκόταν ο Στάθης Ταυλαρίδης, ο οποίος είχε αποβληθεί με δύο κίτρινες κάρτες στο 22ο λεπτό.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Λορένσο Σέρα Φερέρ): Σορεντίνο, Μόρας, Δέλλας, Τσιρίλο, Γεωργέας, Εμερσον (47' Καπετάνος), Ζήκος, Τόζερ, Χέτεμαϊ (88' Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (58' Μαντούκα), Λυμπερόπουλος.

Λιλ (Κλοντ Πιέλ): Σίλβα, Σαλμέ, Ταυλαρίδης, Πλεστάν, Ταφορό, Καμπαγιέ, Μποντμέρ, Μακούν (77' Φοβέργκ), Κεϊτά, Ρομπάιγ (57' Ντεμπισί), Οντεμβίνγκιε (57' Γιουλά).

News 24/7

24MEDIA NETWORK