Συμβατή στο πλάνο του προπονητή της!

Μόλις ένα γκολ έχει δεχτεί η ΑΕΚ στους αγώνες του Κυπέλλου για τη φετινή σεζόν και δείχνει ότι μπορεί να υποστηρίξει πλήρως το... σφιχτό ανασταλτικά πλάνο του προπονητή της επί… χόρτου.

Συμβατή στο πλάνο του προπονητή της!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Πέραν από το νικηφόρο 9Χ9 του Γενάρη, η ΑΕΚ έχει αποδείξει κι άλλα πράγματα μέσα στη σεζόν. Κατ’ αρχήν, απέδειξε ότι μπορεί να υποστηρίξει το σφιχτό πλάνο του Γκουστάβο Πογιέτ για την εξασφάλιση του «μηδέν» στα μετόπισθεν, τουλάχιστον στον βαθμό του δυνατού. Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί της «Ένωσης» στον θεσμό του Κυπέλλου στον οποίο οι «κιτρινόμαυροι» δέχονται πολύ δύσκολα γκολ, ενώ μπροστά βρίσκουν λύσεις και μάλιστα με αρκετά καλή συχνότητα.

Πάνω κάτω αυτό ήθελε να βγάλει ο Πογιέτ και ο τεχνικός της «Ένωσης» είναι στην ευχάριστη θέση να διαπιστώνει και επί… χόρτου, ότι η ομάδα του μπορεί να ανταπεξέλθει με πολύ καλό τρόπο στο στυλ παιχνιδιού και στη φιλοσοφία που ο ίδιος προσπαθεί να περάσει.

Η ΑΕΚ έδωσε μέχρι στιγμής 7 -νικηφόρους- αγώνες για το Κύπελλο στους οποίους δέχτηκε μόλις ένα γκολ. Το τέρμα του Βέλλιου στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ (και με το σκορ να είναι εκείνη τη στιγμή στο 4-0) ήταν το μοναδικό που έχει δεχτεί η «Ένωση» από την αρχή του θεσμού μέχρι σήμερα.

Τις περισσότερες φορές ο αντίπαλος στα ματς του Κυπέλλου δεν ήταν κάποιο… φόβητρο ωστόσο είναι θετικό που ο Γκουστάβο Πογιέτ βλέπει καλή αποτελεσματικότητα στο κομμάτι που τον καίει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο: Να μην τρώει η ομάδα γκολ. Πάνω σε αυτό δουλεύει καθημερινά στην προπόνηση με όλους τους παίκτες (αμυντικογενείς-επιθετικογενείς) και αυτό θεωρεί κλειδί της επιτυχίας. Από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου με ένα γκολ παθητικό, πάει να πει πως μπορεί να υποστηρίξει το πλάνο του Ουρουγουανού.

News 24/7

24MEDIA NETWORK