Συνεργάτη-έκπληξη ήθελαν δίπλα στον Μοράις

Η αρχική σκέψη της ΑΕΚ για έναν εκ των συνεργατών του νέου προπονητή και η απόλυτη εμπιστοσύνη στο "περπατημένο" τιμ του Ζοζέ Μοράις, το οποίο έπιασε δουλειά μαζί με τον κόουτς στα Σπάτα.

Συνεργάτη-έκπληξη ήθελαν δίπλα στον Μοράις
morais ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην ΑΕΚ ήθελαν να ψάξουν όσο το δυνατόν καλύτερα το θέμα του προπονητή από τη στιγμή που αποφάσισαν να πορευτούν χωρίς τον Τιμούρ Κετσπάγια, προκειμένου να κινηθούν με τρόπο που θα έβαζε σε ομαλή πορεία την ομάδα. Τηρουμένων των αναλογιών, πάντα, αφού από τη στιγμή που υπήρχε δυσκολία στο θέμα της αναζήτησης προπονητή με άνεση χρόνου, είναι σαφές πως κάτι τέτοιο θα συνέβαινε -ίσως και σε μεγαλύτερο βαθμό- με τον χρόνο να πιέζει.

Η αρχική σκέψη των ανθρώπων της ΑΕΚ οι οποίοι είχαν πειστεί και καταλήξει στην περίπτωση του Μοράις, ήταν να προχωρήσουν σε συνεργασία με τον Χριστόφορο Κόλα, προκειμένου ο τελευταίος να αποτελέσει μέλος του τεχνικού τιμ. Ο Κόλα είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει περάσει για πολλά χρόνια από τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ, γνωρίζει τον σύλλογο αρκετά καλά και όσοι έχουν συναναστραφεί μαζί του, έχουν μια καλή κουβέντα να πουν.

Η υπόθεση δεν προχώρησε καθώς ο Κόλα πάει… ντουέτο με τον Μαρίνο Ουζουνίδη και η ΑΕΚ απέρριψε κάθε σκέψη συνεργασίας με Έλληνα τεχνικό, δείχνοντας σαφή πρόθεση να πορευτεί με ξένο και κατ' επέκταση με τους δικούς του βοηθούς. Όπως και συνέβη τελικά, αφού ο Μοράις έφερε τους δικούς του συνεργάτες οι οποίοι είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του.

Πρόκειται για τον πρώτο του βοηθό Μπαλτεμάρ Μπρίτο ( και αυτός θήτευσε στο τιμ του Μουρίνιο για ένα διάστημα), τον γυμναστή Ζοάο Κούνια και τον Ισπανό αναλυτή αγώνων, Χάιμε Γκαρθία Χιλ. Στο τιμ εννοείται ότι παραμένουν ο έτερος γυμναστής Παναγιώτης Βούλγαρης ( ήρθε στην ΑΕΚ επί Δέλλα όταν ήταν στην Β’ Εθνική έχοντας φοιτήσει με τον «Τράι» στη Ρόδο, στη σχολή για το UEFA PRO) και ο προπονητής τερματοφυλάκων Κώστας Καμπόλης ( στην ομάδα από το 2011).

News 24/7

24MEDIA NETWORK