Τελειώνει του Μπαρμπόσα, ψάχνεται για αντικατάσταση η ΑΕΚ

Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία χθες στην υπόθεση του Μπαρμπόσα, αλλά όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές εξακολουθούν να είναι θετικές ως προς το deal. Κουβέντα για το ποσοστό μεταπώλησης της Μπράγκα και το ακριβές ποσό που θα εισπράξει η ΑΕΚ.

Τελειώνει του Μπαρμπόσα, ψάχνεται για αντικατάσταση η ΑΕΚ
Μπαρμπόσα-ΑΕΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Eνώ όλα έδειχναν ότι η Πέμπτη θα ήταν η καθοριστική μέρα που θα έκρινε και με τη βούλα το πού θα βρίσκεται τη νέα σεζόν ο Έλντερ Μπαρμπόσα, η υπόθεση πήρε παράταση και φαίνεται πως η μεταγραφή θα ξεκαθαρίσει στην καλύτερη περίπτωση σήμερα (το πιθανότερο) και στη χειρότερη τις επόμενες μέρες.

Αιτία της καθυστέρησης είναι οι διαβουλεύσεις σχετικά με τον τρόπο της αποχώρησης του Πορτογάλου προκειμένου να γλιτώσει η ΑΕΚ το 40% της μεταπώλησης της Μπράγκα, και να ανέβει το ποσό που θα μπει στα ταμεία της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.

Ως προς την ουσία του deal δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι αφού όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές (και η ΑΕΚ, και ο παίκτης με τον ατζέντη του και η Αλ Ουασλ) κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση και είναι θετικές για να προχωρήσει η μετακίνηση, ωστόσο σε κάθε περίπτωση συμφωνία -τουλάχιστον για την ώρα- δεν υπάρχει.

ΘΕΤΙΚΟΙ ΟΛΟΙ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ DEAL

Από τη στιγμή που είναι όλοι θετικοί και εκκρεμεί ένα συγκεκριμένο ζήτημα, όμως, οι πιθανότητες της επίτευξης του deal εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Όπως και να έχει όμως, στην ΑΕΚ είναι διατεθειμένοι να εξαντλήσουν τις πιθανότητες για ένα βελτιωμένο ποσό στα ταμεία της ΠΑΕ, γεγονός αρκετά σημαντικό αν σκεφτεί κανείς πως χάνεται ένας βασικός ποδοσφαιριστής, μερικές εβδομάδες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Είναι διαφορετικό να μπει στα ταμεία της ΠΑΕ ένα ποσό της τάξης των 500.000 και διαφορετικό 700.000 ευρώ (ανάλογα με το τι θα γίνει με το ποσοστό της Μπράγκα) και πάνω σε αυτή την κλίμακα αμφιταλαντεύεται η μέχρι τώρα συζήτηση.

ΦΟΡΤΙΣΜΕΝΟΣ Ο ΜΠΑΡΜΠΟΣΑ

Στο μεταξύ μέχρι να προχωρήσει η κατάσταση, ο Μπαρμπόσα προπονείται κανονικά με την ΑΕΚ στα Σπάτα (αυτό συνέβη και χθες) ωστόσο όσοι ζουν από κοντά την καθημερινότητα της «Ένωσης» αναφέρουν πως ο Πορτογάλος λειτουργεί σαν να έχει ήδη φύγει. Χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα, αφού από την αρχή στην όλη ιστορία η στάση του απέναντι στην «Ένωση» ήταν εξαιρετική.

Στη χθεσινή προπόνηση ο Πορτογάλος ήταν και φορτισμένος καθώς ο αποχωρισμός από την ΑΕΚ και την Αθήνα που περνούσε καλά είναι δύσκολος, αλλά τα πετροδόλαρα (και μάλιστα στα 29 του) των Αράβων ήταν κάτι που δεν μπορούσε να αρνηθεί.

ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΞΤΡΕΜ, ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ

Ως προς τον αντικαταστάτη του Μπαρμπόσα τα πάντα θα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες μέρες. Οι ενδείξεις λένε ότι θα υπάρξει αντικατάσταση, που είναι και το φυσιολογικό. Σε μεταγραφικό επίπεδο η ΑΕΚ κοιτάζει ήδη κάποιες περιπτώσεις εξτρέμ, κάποιες εκ των οποίων από τη μεταγραφική ατζέντα που χρησιμοποιήθηκε πριν αποκτηθεί ο Πατίτο και κάποιες καινούργιες.

Ο χρόνος θα δείξει το τι ακριβώς θα συμβεί και αν αποτελεί οριστική απόφαση η απόφαση ενός εξτρέμ για να έρθει το ρόστερ στα ίσια του μετά την αποχώρηση Μπαρμπόσα. Από εκεί και πέρα, ανοιχτό είναι και το θέμα της επιπλέον μεταγραφής, χωρίς όμως να είναι ξεκάθαρο για το αν θα αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός ή χαφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το μεταγραφικό πάρε δώσε της Super League

News 24/7

24MEDIA NETWORK