"Την τακτική ο Μπάγεβιτς, την ευκαιρία ο Χιμένεθ"

Ο Δημήτρης Φρoξυλιάς που διαπρέπει με τις εμφανίσεις του στην εθνική νέων της Κύπρου, μιλά στο Balla για την παρουσία του στην ομάδα, μολονότι έχει δικαίωμα συμμετοχής και στην Εθνική Ελλάδος. Διαβάστε τα όσα δηλώνει για τον Μπάγεβιτς και τον Χιμένεθ, αλλά και το μαρτύριο που ζει στην ΑΕΚ...

"Την τακτική ο Μπάγεβιτς, την ευκαιρία ο Χιμένεθ"

Ακολουθεί μέρος της συνέντευξης του νεαρού άσου:

Πώς ξεκίνησες το ποδόσφαιρο;

Με μία μπάλα στα πόδια, βασικά μπαλόνι, κατάλαβα στα 5 μου χρόνια και ξεκίνησα στον Τοξότη, στη Λάρισα.

Τα βήματά σου μετά;

Ξεκίνησα από τον Τοξότη μέχρι τα 9, ήρθα στην Κύπρο στον ΑΠΟΕΛ, στα 13 έφυγα για Αγγλία, στην Μάντσεστερ Σίτι. Μετά παρουσιάστηκε το πρόβλημα, για το οποίο αναγκάστηκα κι έφυγα. Γύρισα στην Κύπρο, πήγα στον Νίκκι Παπαβασιλείου, ένα χρόνο έκανα προπονήσεις, με βοήθησε. Και στα 15 μου πήγα στην ΑΕΚ.

Οι αναμνήσεις σου από τον ΑΠΟΕΛ;

Πολύ καλές. Αλλά με μία μικρή πίκρα...

Γιατί;

Γιατί θα μπορούσα αυτή τη στιγμή να είμαι, αν όχι στην Μάντσεστερ Σίτι, σε μία άλλη ομάδα στην Αγγλία και μου στάθηκε εμπόδιο, επειδή δεν μου έδινε το χαρτί, την ελευθέρας μου (σ.σ. είχε δοκιμαστεί στα 13 από την Σίτι, η οποία του πρότεινε συμβόλαιο, αλλά ο ΑΠΟΕΛ δεν τον άφησε ελεύθερο).

Πώς προέκυψε η μεταγραφή στην ΑΕΚ σε μικρή ηλικία;

Στα 15 μου... Με τον κύριο Σαβέφσκι. Ξεκίνησα από τις ακαδημίες. Πολύ καλές οι συνθήκες και το κλίμα, πολύ καλή η β’ ομάδα της ΑΕΚ τότε. Και σιγά-σιγά ανεβαίναμε και πηγαίναμε καλά στο πρωτάθλημα.

Στην πρώτη ομάδα της ΑΕΚ σε ανέβασε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, το ντεμπούτο σου το έκανες με τον Μανόλο Χιμένεθ. Τι εμπειρίες έχεις από αυτούς τους δύο προπονητές;

Είναι δύο πολύ διαφορετικοί προπονητές, με διαφορετική νοοτροπία. Με βοήθησε πολύ ο Μπάγεβιτς, σε πολλά πράγματα και σε τακτικά θέματα. Και ο Χιμένεθ, ο οποίος μου έδωσε την ευκαιρία.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημήτρη Φροξυλιά στο balla.com.cy

News 24/7

24MEDIA NETWORK