Τι ισχύει με Λέσκοτ, Σιμόες και Βάργκας

Η κοινή απόφαση Λάκη Νικολάου και Άντι Γουίλιαμς για τη... δοκιμαστική θεραπεία του Άγγλου στόπερ, τα υπέρ και τα κατά. Οι πιθανότητες του Πορτογάλου μέσου να προλάβει την... Λάρισα και το ρίσκο που δεν θέλουν να πάρουν με τον Βενεζουελάνο.

Τι ισχύει με Λέσκοτ, Σιμόες και Βάργκας

Ο Λέσκοτ αναμένεται να δώσει το «παρών» στην αυριανή προπόνηση της ΑΕΚ για να ξεκινήσει το διάστημα των δύο εβδομάδων συντηρητικής θεραπείας για το πρόβλημα στο γόνατο και για να διαπιστωθεί αν είναι εφικτό να τη βγάλει… αναίμακτα.

Η ΑΕΚ επιστρέφει τη Δευτέρα σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων, μετά το ρεπό που έδωσε στους ποδοσφαιριστές ο Τιμούρ Κετσπάγια χθες. Ο τεχνικός της «Ένωσης» πόνταρε περισσότερο στην ανάγκη να αποφορτιστεί όσο το περισσότερο δυνατό η κατάσταση στα Σπάτα, η οποία ομολογουμένως μετά τα δύο τελευταία αρνητικά αποτελέσματα στο πρωτάθλημα με Ηρακλή και Ολυμπιακό, παραέγινε βαριά.

Όπως και να έχει, το σημαντικό στην περίπτωση της επιστροφής στα Σπάτα έχει να κάνει με τον αγώνα δρόμου για την επάνοδο των τραυματιών, οι οποίοι αποτελούν ο καθένας μια ξεχωριστή περίπτωση.

Η ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ ΓΙΑ ΛΕΣΚΟΤ

Ο Άγγλος ταξίδεψε στην Αγγλία στο τέλος της περασμένης εβδομάδας προκειμένου να εξεταστεί από τον εξειδικευμένο γιατρό σε θέματα γονάτου Άντι Γουίλιαμς. Ο Άγγλος γιατρός ο οποίος είναι γνωστός και συνεργάτης του Λάκη Νικολάου ενώ έχει συνεργασία και με αρκετές ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ, αποφάσισε ότι ο Λέσκοτ πρέπει να ακολουθήσει συντηρητικό πρόγραμμα για δύο εβδομάδες, καθώς θεωρεί ότι ενδεχομένως να θεραπευτεί χωρίς απόλυτα δραστικές μεθόδους.

Σε περίπτωση που ξεκαθαρίσει ότι η συντηρητική θεραπεία δεν αρκεί, τότε ο Λέσκοτ πιθανότατα θα υποβληθεί σε αρθροσκόπηση. Σε κάθε περίπτωση όμως, το θέμα που ταλαιπωρεί τον 34χρονο κεντρικό αμυντικό της ΑΕΚ θα ξεκαθαρίσει σε δύο εβδομάδες. Το σημαντικό στην περίπτωσή του είναι πως οι δύο γιατροί συμφωνούν στο καλό σενάριο του τραυματισμού του (αυτό δηλαδή που θέλει τον Λέσκοτ να επιστρέφει στην αγωνιστική δράση σε σύντομο χρονικό διάστημα) ωστόσο δύσκολα μπορεί να πει κανείς κάτι με μεγαλύτερη ακρίβεια επ’ αυτού (τουλάχιστον αυτή τη στιγμή).

Από το πρωί της Δευτέρας (όταν και αναμένεται να πάει στα Σπάτα ο παίκτης), λοιπόν, ο Λέσκοτ μπαίνει στη διαδικασία αντίστροφης μέτρησης του διαστήματος των δύο εβδομάδων και είναι σαφές πως η αγωνία στην ΑΕΚ εξακολουθεί να υφίσταται, αφού πρόκειται για βασικό ποδοσφαιριστή και ένα από τα πιο βαριά ονόματα που συμπεριλαμβάνονται στο παρόν ρόστερ. Σε αυτό το διάστημα αναμένεται να υπάρξει και η απαραίτητη ανταλλαγή εγγράφων μεταξύ Νικολάου και Γουίλιαμς, για να διαπιστωθεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς και φυσικά ο χρόνος απουσίας.

ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ Ο ΣΙΜΟΕΣ

Αυτή τη στιγμή ο Σιμόες συνεχίζει το πρόγραμμα θεραπείας για τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί στον αχίλλειο τένοντα. Το συγκεκριμένο πρόβλημα υπήρχε σε πολύ μικρό βαθμό από την αρχή του καλοκαιριού, ωστόσο ο Σιμόες ήταν ιδιαίτερα άτυχος αφού δέχτηκε κλωτσιές στο συγκεκριμένο σημείο τόσο στο φιλικό με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, όσο και στο ματς με τον Ηρακλή στο ΟΑΚΑ. Η λογική λέει πως μέχρι τον αγώνα της Λάρισας ο οποίος ακολουθεί για την ΑΕΚ στο πρόγραμμα θα είναι έτοιμος να επανέλθει, αφού ακολουθεί χαλαρό πρόγραμμα αρκετές μέρες (πια). Bέβαια και στη δικιά του περίπτωση καλό είναι να κρατάει κανείς μια πισινή γιατί οι τραυματισμοί στον αχίλλειο είναι αρκετά ύπουλοι και στην ΑΕΚ δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε αυτή την παράμετρο.

ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΡΙΣΚΟ ΜΕ ΒΑΡΓΚΑΣ

Ο Βενεζουελάνος που την περσινή σεζόν ήταν ο άνθρωπος που… καθάρισε για την ΑΕΚ στα ντέρμπι, έχει τεθεί και αυτός νοκ-άουτ μετά από μια θλάση που υπέστη στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον Ηρακλή, μετά από χτύπημα από αντίπαλο. Η εκτίμηση του ιατρικού τιμ της «Ένωσης» ανέφερε ότι θα χρειαζόταν να μείνει εκτός για ένα διάστημα μεταξύ 15-20 ημερών. Δεν υπάρχει επιθυμία να επιβαρυνθεί ο παίκτης για να επισπεύσει την επιστροφή του στην ενεργό δράση, αφού στην ΑΕΚ θέλουν να κυλήσει σταθερά η όλη ιστορία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK