"Τίγρη", την ξαναπιστόλιασαν

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης που δεν δικαιώθηκε με τον Δελφάκη (“θα σφυρίζει στα τρένα") και είδε την ΑΕΚ να χάνει πάλι στην Τούμπα από λάθος του κορυφαίου διαιτητικού τιμ-Σιδηρόπουλου και την Θύρα 4,που δέχθηκε ο ίδιος να ανοίξει,να πετάει φωτοβολίδες. Γράφει ο Ευάγγελος Μίχος.

"Τίγρη", την ξαναπιστόλιασαν

Δεν άξιζε στην ΑΕΚ η ήττα... Όπως δεν της άξιζε βέβαια και η νίκη... Αν και στο τέλος θα μπορούσε να είχε αποδράσει αυτή με το τρίποντο από την Τούμπα, εφόσον το οριζόντιο δοκάρι δεν στερούσε από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο την γκολάρα της σεζόν... Το έκανε ο ΠΑΟΚ, σε ένα ντέρμπι που κρίθηκε από δύο, τρεις (όχι περισσότερες πάντως) λεπτομέρειες, αν και κανονικά ήταν για ισοπαλία από... εγχειρίδιο(by the book). Γιατί και οι δυο ομάδες κατέβηκαν με σαφή τακτική και στρατηγική από τους προπονητές τους να...κλέψουν την νίκη.

Με αυτά και με αυτά βέβαια η ΑΕΚ είναι 7 βαθμούς πίσω από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό μετά από 7 αγωνιστικές. Έχει απολέσει 10 από τους 21 βαθμούς (το απόλυτο) που θα μπορούσε να κερδίσει. Βρίσκεται στην 4η θέση αλλά με πιθανό το ενδεχόμενο να την περάσει αν νικήσει σήμερα στο Αγρίνιο και ο ΠΑΣ Γιάννινα, που έχει ακόμη ένα ματς λιγότερο(με τον Λεβαδειακό εντός). Παραμένει χωρίς νίκη μετά από 2 ματς με τον νέο κόουτς (Ζοσέ Μοράις) στον πάγκο της. Σκοράρει με το... σταγονόμετρο, για την ακρίβεια στις τελευταίες 5 αγωνιστικές μόνο στην Λάρισα βρήκε δίχτυα. Και με μπλοκαρισμένη την “μηχανή των γκολ” Ούγκο Αλμέιδα (ο Πορτογάλος εξακολουθεί να δείχνει πολύ βαρύς), παρουσιάζει τεράστιο πρόβλημα στο εύκολο γκολ. Χωρίς αυτό δεν μπορείς να κάνεις σοβαρό πρωταθλητισμό κι ενώ ο... Γενάρης αργεί ακόμη.

ΠΑΕΙ ΓΙΑ... ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΑΠΟ ΝΟΕΜΒΡΗ

Το αποτέλεσμα; Η ΑΕΚ κινδυνεύει σοβαρότατα να τεθεί νοκ άουτ από την διεκδίκηση του τίτλου, από Νοέμβριο μήνα. Πληρώνοντας έτσι τα τραγικά λάθη που έγιναν στον προγραμματισμό της, όσο αφορά στις επιλογές προπονητών, παικτών και συγκρότησης του ρόστερ.

Από χθες βράδυ ακούω και διαβάζω πως η Ένωση στην Τούμπα παρουσίασε από σημαντική ως θεαματική βελτίωση, συγκριτικά με τον χρόνο και σε σχέση με την ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια. Και πως με τον Μοράις στην τεχνική της ηγεσία εμφανίστηκε “επιτέλους” με πλάνο και άριστη τακτική στο χορτάρι. Και πως έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Υπερβολές, λέω εγώ... Και...επικοινωνιακά παιχνίδια, συμπληρώνω...

Όπως δηλαδή τα αντίστοιχα του καλοκαιριού: πχ με τον Πατίτο (τρομάρα τους) να πλασάρεται ως νέος Σκόκο ή την προπονητική επιλογή Κετσπάγια να παρουσιάζεται σαν τον “καμικάζι” που θα περνούσε την ομάδα στους ομίλους του Europa League. Για να μην αναφερθώ στο “λαχείο” Αλμέιδα ή την προσπάθεια να καλυφθεί η γκάφα – τσιγκουνιά της μη απόκτησης αμυντικού μέσου με τον υπέρ - θεματισμό του ταλέντου του νεαρού Γαλανόπουλου...

ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΗ

Η ΑΕΚ στην Τούμπα κατέβηκε “διαβασμένη” από τον Μοράις αλλά και σωστά στημένη για να μην χάσει. Δεν επέτρεψε έτσι στον ΠΑΟΚ να κάνει πολλές τελικές, χωρίς αυτό να σημαίνει κιόλας πως μπορούσε να βγει συνήθως σωστά και συνδυασμένα στην αντεπίθεση ή να δημιουργήσει. Το έκανε βέβαια μια φορά στο πρώτο 45λεπτο και είχε την μεγάλη ευκαιρία του Αλμέιδα (45').

Βέβαια βοήθησε τα σχέδια της και ο ΠΑΟΚ που λες και είχε αδειάσει στο ντέρμπι του “Καραισκάκης”.Κυρίως δε ο Βλάνταν Ιβιτς, με τον Σέρβο να γνωρίζει πως σε περίπτωση ήττας θα άρχιζε περίοδος έντονης αμφισβήτησής του,οπότε αποδείχθηκε πολύ προβλέψιμος αφού κι αυτή την φορά επέλεξε μια μεσαία γραμμή με τρειςall aroundχαφ, δηλαδή τον Σακχόφ (αντί του Μπίσεσβαρ) δίπλα στους Κάνιας - Τσίμιροτ. Στόχος του ήταν να πάει σε μια νίκη με...μισό μηδέν και με αυτό τον τρόπο προήλθε η απόλυτη αλληλεξουδετέρωση μέχρι να φτάσει η ώρα των αλλαγών και του...ρίσκου.

ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΛΑΘΩΝ

Από εκεί και πέρα αν κάποιος απομονώσει το προτελευταίο λεπτό του ντέρμπι της Τούμπας, που εν ολίγοις έκρινε και το αποτέλεσμά του, θα σταθείς στα εξής 2 στοιχεία:

Πρώτον,η ΑΕΚ πλήρωσε την αδράνειά της και την έλλειψη συγκέντρωσης σε χώρο και σε χρόνο που θα έπρεπε οι παίκτες της να...τρώνε σίδερα και όχι να ...μαζεύουν χόρτα! Δεν επιτρέπεται πρώτα ο Μαλεζάς ανενόχλητος στην μεγάλη περιοχή να παίρνει – βγάζει την κεφαλιά – πάσα στο δεύτερο δοκάρι και εκεί ο Μάτος να εκτελεί με προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής του Ανέστη(και πριν από 4 λεπτά, σε ένα άλλο στημένο, πάλι είχαν χάσει τον μετέπειτα σκόρερ που αστόχησε στην κεφαλιά του)...

Και δεύτερον,το λάθος σε βαθμό... παρεξήγησης του βοηθού Ευθυμιάδη στο 93΄, που μετέτρεψε μπροστά στα μάτια του άουτ ενός μέτρου σε κόρνερ, από όπου ξεκίνησε η φάση του...1-0! Ασφαλώς δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία πως δεν βρισκόταν στην ίδια ευθεία αφού ήταν πολύ κοντά ενώ ο Ντίντακ στον οποίο βρήκε μετά η μπάλα βρισκόταν εμφανέστατα πάνω στην γραμμή! Ούτε το ο τι η φάση εξελίχθηκε σε...δεύτερο χρόνο, δηλαδή το γκολ δεν προήλθε από την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Φακούντο Περέϊρα αφού με το χρονόμετρο να έχει περάσει το 93΄, ο Ανέστης θα ροκάνιζε τον χρόνο με την εκτέλεση του ελεύθερου και η τελευταία επίθεση λογικά θα ήταν της ΑΕΚ.

Στο δια ταύτα: η ΑΕΚ με διοικητικό ηγέτη τον Δημήτρη Μελισσανίδη “πιστολιάζεται” για δεύτερη σερί σεζόν στην Τούμπα, σε ματς με τον ΠΑΟΚ του Συμμάχου και Πόντιου Ιβάν Σαββίδη, με διαιτητή τον “κορυφαίο Έλληνα, μαζί με το τιμ του” Τάσο Σιδηρόπουλο.

Στην αντίστοιχη αναμέτρηση της περσινής σεζόν ο Σιδηρόπουλος είχε κλείσει τα μάτια σε πέναλτι – μαρς στον Σιμόες από τον Κάτσε στο 1-1 και δεν είχε δει το επιθετικό φάουλ που προηγήθηκε στο 2-1. Χθες βράδυ τον...διαδέχθηκε επάξια ο βοηθός του Ευθυμιάδης με το κόρνερ φάντασμα ενώ και ο ίδιος στα σφυρίγματά του έδειξε ... διάθεση να παίξει έδρα.

ΠΟΣΕΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΩΤΟΒΟΛΊΔΕΣ ΕΠΕΣΑΝ

Δεν φαντάζομαι ο Δημήτρης Μελισσανίδης να ξαναδώσει συγχαρητήρια στον Σιδηρόπουλο για την διαιτησία του στη Τούμπα. Δεν τον παίρνει άλλωστε απέναντι στον κόσμο που σιγοβράζει. Και οι κορυφαίοι διαιτητές κάνουν λάθη, στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο, πόσο μάλλον όταν απριόρι τους αναγνωρίζονται ως ανθρώπινα αλλά όταν επαναλαμβάνονται σε βάρος σου, σε συγκεκριμένο γήπεδο και με συγκεκριμένο αντίπαλο ελοχεύει ο κίνδυνος να χαρακτηριστείς σαν ...καρπαζο εισπράκτορας του κάθε Σιδηρόπουλου και του κάθε Σαββίδη(που έχει στην δούλεψή του, κανονικά με μισθό και πρώην διαιτητές, από Τεβεκέλη μέχρι Μίχελ).

Για τούς γνωρίζοντες πάντως, το παραμύθι πως ο ΠΑΟΚ είναι αδικημένος από την διαιτησία, δεν έχει... δράκο. Το κατάλαβε άλλωστε και ο Γιάννης Αλαφούζος, στα περσινά πλέι οφ. Αν τώρα για τους δικούς του στρατηγικούς (και όχι μόνο) λόγους, που έχουν να κάνουν με την ΕΠΟ, τον Κοντονή κι... άλλα κόλπα, ο “τίγρης” πάει...πάσο κινδυνεύει κάποια στιγμή να του γυρίσει μπούμεραγκ.

Είναι κι άλλα που μαζεύονται: μην ξεχνάτε πως ο Μελισσανίδης από πέρσι είχε προαναγγείλει πως ο Δελφάκης την τρέχουσα σεζόν θα... σφύριζε μόνο στα τρένα και ο ίδιος Δελφάκης ήταν που σφύριξε το Σάββατο στο Περιστέρι!

Επίσης, ο Μελισσανίδης ήταν ο πρώτος που φρόντισε έμμεσα να στηρίξει και να επικοινωνήσει πως με την δική του αποδοχή ο Σταύρος Κοντονής προχώρησε στην απόφαση να μειωθεί η τιμωρία της Θύρας 4 στην Τούμπα, ώστε αυτή να ανοίξει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Έτσι πρόλαβαν κάποιοι ΠΑΟΚτζήδες να ξεφορτωθούν τις φωτοβολίδες πριν ... λήξουν.

ΥΓ1. Παρεμπιπτόντως πόσες φωτοβολίδες έπεσαν χθες στην Τούμπα; Μια όπως ... είδε ο Σιδηρόπουλος (εκείνη που είδαμε όλοι από την τηλεοπτική μετάδοση στο 79΄); Δύο όπως φώναζε ο Διευθυντής Επικοινωνίας του Ολυμπιακού Κώστας Καραπαπάς( με μια ακόμη στο πρώτο ημίχρονο) ;Ή τρεις όπως διέρρεε η ΑΕΚ ( συν μια στο ξεκίνημα της επανάληψης);

ΥΓ2. Ο Λάζαρος όταν έρθει στο 100% και βρει ρυθμό θα κάνει την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ποιος Πατίτο...

ΥΓ3.Αυτό με τον Μπακασέτα που δεν έχει ρόλο και δεν βγαίνει από την ενδεκάδα παρατράβηξε. Κάνει κακό πλέον και στον Μάνταλο...

ΥΓ4. Με την ροζ – φούξια φανέλα και το άσπρο σόρτς ,που φόρεσε η ΑΕΚ στην Τούμπα, πιστεύω πως τίμησε το έθιμο του Halloween...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο Σιδηρόπουλος έπαιξε έδρα, ο Μπακασέτας τι;
Γιατί δεν διέκοψε το ντέρμπι ο Σιδηρόπουλος
Λύτρωση για ΠΑΟΚ, νοκ άουτ η ΑΕΚ στο 94'

News 24/7

24MEDIA NETWORK