Το Contra.gr αποκαλύπτει: Εφιάλτης για 25 παράγοντες της ΑΕΚ το άρθρο 44

Τρόμος για περίπου 25 παράγοντες της ΠΑΕ, που απειλούνται με κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους, μετά την εκκαθάριση της εταιρίας και τη διάρρηξη του άρθρου 44. Πρόκειται για παράγοντες της τελευταίας 20ετίας που δέσμευαν με την υπογραφή τους από θέση προέδρου, αντιπροέδρου ή διευθύνοντα συμβούλου την ΠΑΕ.

Το Contra.gr αποκαλύπτει: Εφιάλτης για 25 παράγοντες της ΑΕΚ το άρθρο 44

Η αρμόδια ΔΟΥ δηλαδή η ΦΑΕ Αθηνών έχει κινηθεί εναντίον τους και έχουν σταλεί τα σχετικά έγγραφα στην εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr έχουν ήδη ασκηθεί οι πρώτες ποινικές διώξεις και έχουν εκδοθεί μάλιστα και εντάλματα σύλληψης. Ιδού πως έχει η υπόθεση:

* Η ΠΑΕ ΑΕΚ μπήκε στο άρθρο 44 το Νοέμβριο του 2004 και τότε διεγράφη το 95% των χρεών προς το Δημόσιο και τους πιστωτές (πλην ποδοσφαιριστών).

* Το υπόλοιπο του ποσού διακανονίστηκε σε 10 δόσεις, εκ των οποίων οι δυο τελευταίες από 1,25 εκατ. ευρώ θα πρέπει να πληρωθούν Σεπτέμβριο του 2013 και Σεπτέμβριο του 2014.

* Η ΦΑΕ χωρίς να υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλες κινείται (από τώρα) εναντίον των παραγόντων διότι μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση θα λυθεί η εταιρεία. Έτσι θα καταπέσει η ρύθμιση του "44" και τα χρέη θα επανέλθουν στα επίπεδα προ του 2004. Δηλαδή στο ιλιγγιώδες ποσό των 200 εκατομμυρίων ευρλω (και λίγο παραπάνω) μαζί με πρόστιμα και προσαυξήσεις.

* Αυτό είναι το ποσό για το οποίο η εφορία στέλνει τα ...ραβασάκια και οι ευθύνες μεταφέρονται σε όλους τους παλαιούς παράγοντες, που δέσμευαν την εταιρεία με την υπογραφή τους και ο καταμερισμός γίνεται ανάλογα με το χρονικό διάστημα της θητείας του καθενός.

& Το πιο χοντρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν ο Νίκος Στράτος και ο Πέτρος Στάθης, στους οποίους έχουν φτάσει κατασχετήρια ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ! Και άλλοι παράηοντες, όπως ο Κώστας Γενεράκης, αλλά και ο νυν γενικός διευθυντής Γιώργος Ρόκκας (διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ στην προεδρία Ντέμη Νικολαΐδη) "διώκονται" για μεγάλα ποσά.

* Οι κατηγορίες είναι σε βαθμό πλημμελήματος και σύμφωνα με πληροφοφορίες δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα οι πρόεδροι εκείνοι που δεν είχαν δικαίωμα υπογραφής (Τροχανάς, Κυριόπουλος, Κούγιας, Μαμαντζής, Κιντής, Μαύρος).

Σύμφωνα με πληροφορίες, Πέτρος Στάθης και Νίκος Στράτος ζήτησαν ήδη από τον Δημήτρη Μελισσανίδη να κινήσει διαδικασίες για να βρεθεί λύση στο μείζον πρόβλημα. Ο Μελισσανίδης φέρεται να υποσχέθηκε πως θα κάνει τις απαραίτητες ενέργειες. Πάντως η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική μόλις ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και κυκλοφορούν διάφορα σενάρια. Για παράδειγμα πως αν δεν βρεθεί άμεσα λύση, παράγοντες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, θα στραφούν νομικά κατά της εκκαθάρισης της ΠΑΕ.

Το πρόβλημα φτάνει και αγγίζει ακόμα και το δίδυμο Μελισσανίδη – Καρρά (με 2 εκατ. ευρώ τον καθένα). Πάντως και για τους δυο παραγράφεται το αδίκημα στις 31 Δεκεμβρίου 2013.

News 24/7

24MEDIA NETWORK