Το γρήγορο γκολ είναι η... μισή φετινή ΑΕΚ

Τα χτυπήματα της ΑΕΚ στα πρώτα ημίχρονα των αγώνων της είναι ένας αρκετά καθοριστικός παράγοντας για να φτάσει στη νίκη, γεγονός που έχει εξελίξει το γρήγορο γκολ σε όπλο του Γκουστάβο Πογέτ.

Το γρήγορο γκολ είναι η... μισή φετινή ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ένα βασικό συστατικό της επιτυχίας της ΑΕΚ του Γκουστάβο Πογέτ, πέρα από την σφιχτή άμυνα και την ανασταλτική λειτουργία γενικότερα, είναι η αποτελεσματικότητα. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια του νικηφόρου σερί της "Ένωσης" τον περασμένο Ιανουάριο, η ομάδα κατάφερνε σχεδόν πάντα να προηγείται στο πρώτο ημίχρονο και στη συνέχεια έκανε διαχείριση του -ήδη- υπέρ της σκορ, κρατώντας το μηδέν πίσω. Η συγκεκριμένη... παράδοση έσπασε στον αγώνα Κυπέλλου με τον Ηρακλή στο Καυτατζόγλειο, όταν για πρώτη φορά μέσα στο 2016 η ομάδα του Πογέτ προηγήθηκε σε κάποιον αγώνα κατά τη διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου, κάνοντας διαχείριση στο -μικρότερο- διάστημα που απέμενε μέχρι το τέλος.

Επανήλθε η συνήθεια με πιο... έντονο τρόπο

Στο ματς της περασμένης Δευτέρας με τον Πανθρακικό έγινε κάτι παρόμοιο αλλά ίσως... σε υπερβολικό βαθμό. Η ΑΕΚ από το 4ο λεπτό μέχρι το 17 κατάφερε να σκοράρει τρεις φορές σε ισάριθμες τελικές προσπάθειες κλειδώνοντας στην ουσία τη νίκη πριν τα μισά του πρώτου ημιχρόνου.

Xαρακτηριστικό της ευστοχίας της ΑΕΚ στο ματς με την ομάδα της Κομοτηνής, ήταν το γεγονός ότι στο ημίχρονο οι "κιτρινόμαυροι" είχαν κάνει συνολικά 4 τελικές προς την εστία του Πανθρακικού. Αν σκεφτεί κανείς ότι οι τρεις έγιναν γκολ, τότε είναι σε θέση να αντιληφθεί ότι το ποσοστό ευστοχίας των παικτών της "Ένωσης" ήταν ιδιαίτερα υψηλό.

Ενδιαφέρον όμως έχει και ο πίνακας με τα "χτυπήματα" της ΑΕΚ στα πρώτα ημίχρονα, γεγονός αρκετά καθοριστικό για να αιφνιδιάσει τον αντίπαλο και να πάρουν οι "κιτρινόμαυροι" το πάνω χέρι στο ματς.

Η εξαίρεση στα ντέρμπι

Στα μεγάλα ματς η ΑΕΚ κατάφερε να προηγηθεί στο πρώτο μέρος μόνο στον αγώνα απέναντι στον ΠΑΟΚ. Με Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό έφτιαξε κάποιες λίγες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο χωρίς να καταφέρει, όμως, να βρει το γκολ. Σε ότι αφορά τη μοναδική φορά που η ΑΕΚ προηγήθηκε στο πρώτη μέρος και γνώρισε την ήττα, ήταν στο ματς με τον Λεβαδειακό στις 21 Δεκέμβρη του 2015. Στο τελευταίο ματς του περασμένου έτους η ομάδα του Πογέτ προηγήθηκε στο 16ο λεπτό με τον Γιόχανσον, αλλά δέχτηκε δύο γκολ από λάθη δικών της ποδοσφαιριστών από το 62’ μέχρι το 70’ και γνώρισε την ήττα-σοκ από τους Βοιωτούς μέσα στην έδρα της.

Η αβάντα της υψηλής ευστοχίας και ο κίνδυνος

Η αλήθεια είναι ότι τα εντυπωσιακά ποσοστά ευστοχίας των παικτών της ΑΕΚ στις πρώτες φάσεις που βρίσκουν στο ματς, κρατάει όρθια και σταθερή την "Ένωση" στη δεύτερη θέση με διαφορά ασφαλείας από τους διώκτες της. Κανείς όμως δεν μπορεί να προδικάσει τι ακριβώς θα ακολουθήσει, αφού όταν η συγκεκριμένη ευστοχία... απουσιάσει από κάποιο ματς, τότε οι "κιτρινόμαυροι" έχουν αυτομάτως πρόβλημα, αφού υπάρχουν ορατές αδυναμίες στην επιθετική ανάπτυξη και δημιουργία.

Τα χτυπήματα του πρώτου ημιχρόνου το 2016:

3 Γενάρη, Πρωτάθλημα: Πλατανιάς-ΑΕΚ (0-3) Γκολ: Μπαρμπόσα 26’, 31’

6 Γενάρη, Κύπελλο: Λεβαδειακός-ΑΕΚ (0-1) Γκολ: Βάργκας 30’

9 Γενάρη, Πρωτάθλημα: ΑΕΚ-Skoda Ξάνθη (2-1) Γκολ: Αραβίδης 10’

13 Γενάρη, Κύπελλο: ΑΕΚ-Λεβαδειακός (2-0) Γκολ: Γιόχανσον 43’

17 Γενάρη, Πρωτάθλημα: ΠΑΣ Γιάννενα-ΑΕΚ (0-2) Γκολ: Βάργκας 6’

24 Γενάρη, Πρωτάθλημα: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ (1-0) Γκολ: Βάργκας 33’

28 Γενάρη, Κύπελλο: ΑΕΚ-Ηρακλής (4-1) Γκολ: Ζιάμπαρης (αυτ.) 7’, Κολοβέτσιος 44’

31 Γενάρη, Πρωτάθλημα: ΑΕΚ-Βέροια (3-0) Γκολ: Βάργκας 38’

14 Μαρτίου, Πρωτάθλημα: ΑΕΚ-Πανθρακικός (3-0) Γκολ: Μπουονανότε 4’, Αραβίδης 11’ και 17’

News 24/7

24MEDIA NETWORK