Το κάζο του -προηγούμενου- αιώνα

18 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από ένα ευτράπελο μεσημέρι της ΑΕΚ στη Μηχανιώνα, που της κόστισε ένα από τους πιο οδυνηρούς αποκλεισμούς από τον θεσμό του Κυπέλλου όλων των εποχών.

Το κάζο του -προηγούμενου- αιώνα

Σαν σήμερα το 1998, η ΑΕΚ έγραφε -μέχρι τότε- μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της, καθώς έχασε 1-0 από τον Ποσειδώνα Μηχανιώνας και αποκλειόταν από το Κύπελλο Ελλάδας της περιόδου 1998-99.

Η "Ένωση" με τον Τάκη Καραγκιοζόπουλο υπηρεσιακό προπονητή στον πάγκο μετά την απόλυση του Ντράγκοσλαβ Στεπάνοβιτς έχασε με 1-0 από τον αντίπαλό της που τότε ήταν ομάδα Γ’ Εθνικής με γκολ του Σάκη Πρίτα, ο οποίος στη συνέχεια έκανε καριέρα στη μεγάλη κατηγορία, κυρίως με τη φανέλα της Skoda Ξάνθης.

Το κάζο του -προηγούμενου- αιώνα

Οι «κιτρινόμαυροι» με τον συγκεκριμένο αποκλεισμό-σοκ κατάφεραν να γράψουν ιστορία με αρνητικό τρόπο αφού αποκλείστηκαν σε μονό ματς από ομάδα υποδεέστερης κατηγορίας (το ίδιο… κατόρθωμα σε διπλό μάλιστα ματς είχε καταφέρει σε διπλά ματς ο Ολυμπιακός).

Το κάζο του -προηγούμενου- αιώνα

Ο αστικός μύθος αναφέρει ότι ο Χάρης Κοπιτσής κατά τη διάρκεια του αγώνα εγκατέλειψε προσωρινά για να πάει… προς νερού του, κάτι που αν μη τι άλλο δεν συνηθίζεται. Στην επιστροφή οι οπαδοί της «Ένωσης» περίμεναν την αποστολή της ομάδας τους στο αεροδρόμιο για τα καθιερωμένα λαϊκά δικαστήρια, ενώ το «παρών» στον χώρο έδωσε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στο δεύτερό του πέρασμα από τη διοικητική πραγματικότητα της ΑΕΚ, εκείνη τη φορά κάνοντας διαχείριση επί εποχές ιδιοκτησίας ENIC.

Το κάζο του -προηγούμενου- αιώνα

Η ΑΕΚ τελικά έσωσε εκείνη τη σεζόν στην οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση, αφού πρώτα έγινε η πρόσληψη του Όλεγκ Μπλαχίν στην τεχνική της ηγεσία.

Ποσειδών Μηχανιώνας (Στράτος Βουτσακέλης):Καρατζιοβαλής, Ντιμτσούδης, Αναστασόπουλος, Φυντανίδης (90' Φράγκος), Ζαρφειάδης, Νάιντος, Νόβι, Αβραμίδης (84' Κυριαζίδης), Πρίττας, Πεκρίδης, Τσορακλίδης (74' Χαιρόπουλος).

ΑΕΚ (Τάκης Καραγκιοζόπουλος):Ατματσίδης, Κοπιτσής, Κασάπης, Μπαμπούνσκι, Καλιτζάκης (46' Κεφαλάς), Κατσαβός (63' Λάκης), Ζήκος, Σαβέβσκι, Μαλαδένης, Σέμπουε (46' Ίλιεφ), Δώνης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK