Το παζλ των μεταγραφών της ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει διανύσει τον δρόμο του μεταγραφικού πλάνου της κατά το ήμισυ. Πλέον απομένει να διαβεί το υπόλοιπο μισό της απόστασης προκειμένου να ολοκληρώσει το ρόστερ της και να παρουσιαστεί όπως της αρμόζει στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία.

Το παζλ των μεταγραφών της ΑΕΚ

Το Contra.gr καταγράφει τα μέχρι στιγμής μεταγραφικά δεδομένα στο στρατόπεδο της ΑΕΚ και επιχειρεί να συμπληρώσει το παζλ, σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ.

Οι πέντε μεταγραφές

Αντρέ Σιμόες: Είναι η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ, η οποία ολοκληρώθηκε τον χειμώνα, προτού προλάβουν μεγάλες ομάδες της Πορτογαλίας και της Ισπανίας (βλέπε Μπράγκα, Μπενφίκα, Πόρτο και Σεβίλλη) να ενδιαφερθούν για τον Πορτογάλο μέσο. Ο 25χρονος πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν πέρυσι με τη φανέλα της Μορεϊρένσε και αναμένεται φέτος να αποτελέσει τον έναν εκ των δύο βασικών μέσων της ΑΕΚ, στο 4-2-3-1 που αναμένεται να παίξει ο Δέλλας. Ο δεύτερος αναμένεται να είναι ο Γιόχανσον, με τους Κορδέρο και Ανάκογλου να διεκδικούν επίσης θέση στο πλευρό του Πορτογάλου.

Ροντρίγκο Γκάλο: Είναι γνωστός από το πέρασμά του από τον Παναιτωλικό, 26χρονος ακραίος μπακ-χαφ (στη δεξιά πλευρά). Έχει συνεργαστεί άψογα στους Αγρινιώτες με τον Μπακάκη και με την επιστροφή του διεθνή μπακ από τον τραυματισμό του, αναμένεται οι δυο τους να αποτελέσουν βασικές επιλογές του Δέλλα στη δεξιά πλευρά.

Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος: Νεαρός (23 ετών), ταλαντούχος και πολλά υποσχόμενος. Αποκτήθηκε αθόρυβα από τον Απόλλωνα Σμύρνης και όσοι τον έχουν δει αγωνιζόμενο το τελευταίο διάστημα με τη φανέλα της "ελαφράς ταξιαρχίας", είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για τις ικανότητές του. Διακρίνεται κυρίως για την ταχύτητά του, το πείσμα και το πάθος στο παιχνίδι του, αλλά και τη σέντρα του. Θα πάρει χρόνο συμμετοχής, δεδομένης της απουσίας του Μπακάκη.

Ρόναλντ Βάργκας: Τον είδαμε με τη φανέλα της Βενεζουέλας στο Κόπα Αμέρικα. Αναμένεται να αναπληρώσει για όσο χρειαστεί το κενό του Πέτρου Μάνταλου και εν συνεχεία να μεταφερθεί στη δεξιά πλευρά. Πρόκειται για έναν επιτελικό μέσο που θα αναβαθμίσει αισθητά μεσοεπιθετικά την Ένωση.

Ραφίκ Τζεμπούρ: Αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφή φορ της νέας ΑΕΚ. Ο 31χρονος πλέον Τζεμπούρ προορίζεται για βασική επιλογή στη γραμμή κρούσης της ομάδας. Γνωστή η αξία του, προέρχεται από μία πολύ καλή χρονιά με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ και αναμένεται να πλαισιώσει τους Αραβίδη και Κρισάντους, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο η ομάδα αποφασίσει να κινηθεί για την απόκτηση ενός ακόμη φορ.

Το παζλ των μεταγραφών της ΑΕΚ

Αυτοί που έρχονται

Τερματοφύλακας: Είναι η θέση για την οποία η ΑΕΚ προβληματίζεται εδώ και καιρό. Κάποια στιγμή το κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ ήθελε τους ανθρώπους της ομάδας να βρίσκονται σε επαφές με τον Έρβιν Μούλντερ της Φέγενορντ, ωστόσο η περίπτωση αυτή πάγωσε και πλέον τα ονόματα που "κυκλοφορούν" για την ενίσχυση στον άσο είναι αυτά των Χάβι Βάρας και Ντούσαν Κούτσιακ.

Σέντερ μπακ: Η ΑΕΚ αναζητά κυρίως αριστεροπόδαρο σέντερ μπακ, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Κολοβέτσιο, Λαμπρόπουλο και Τζανετόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Η λογική λέει ότι θα είναι πιο έμπειρος από τους ήδη υπάρχοντες και θα αποτελέσει τον έναν εκ των δύο βασικών σέντερ μπακ της ομάδας τη νέα σεζόν. Ένα από τα ονόματα που απασχόλησαν το ρεπορτάζ της ομάδας είναι αυτό του Χουάν Κάλα, ενώ ακόμη ένα αυτό του Σωκράτη Φυτανίδη.

Αριστερό μπακ: Η παραμονή του Άρη Σοϊλέδη θεωρείται δεδομένη στην αριστερή πτέρυγα της άμυνας, με τον Σταύρο Πεταυράκη να αποχωρεί -εκτός απροόπτου- από το ρόστερ. Κρίνεται έτσι αναγκαία η ενίσχυση στη θέση αυτή, με τους Ντιντάκ Βίλα της Μίλαν και του διεθνή με την Ονδούρα, Μεϊνόρ Φιγκερόα να απασχολούν τους ανθρώπους της ομάδας.

Επιθετικό χαφ: Στη συγκεκριμένη θέση ενδέχεται να αποκτηθεί ακόμη ένας παίκτης, περισσότερο ως συμπλήρωμα, παρά ως βασική επιλογή. Εκτός κι αν η ΑΕΚ καταφέρει να ντύσει στα κιτρινόμαυρα τον Σκόκο ή αν κινηθεί για την απόκτηση ενός παίκτη τύπου Μπουονανότε.

Σέντερ φορ: Υπό προϋποθέσεις θα αποκτηθεί ακόμη ένας φορ. Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση αυτή αναμένεται να παίξει το αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν στο ρόστερ ο Μακόλεϊ Κρισάντους. Ο Ορλάντο Σα της Λέγκια Βαρσοβίας που απασχόλησε έντονα το προηγούμενο διάστημα την ομάδα, όσο δεν υπογράφει κάπου αλλού θα παραμένει μεταξύ των υποψηφίων.

Διαβάστε ακόμη:

Άκης Γεωργίου: Η καλή βάση της νέας ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK