Το τελευταίο "πρωτάθλημα χειμώνα" της ΑΕΚ ήταν "ονειρικό", αλλά...

Η ΑΕΚ... φλερτάρει με τον άτυπο τίτλο της "πρωταθλήτριας χειμώνα" και το Contra.gr ταξιδεύει στο παρελθόν και σας θυμίζει την τελευταία φορά που η Ένωση της ENIC έκοψε πρώτη το νήμα πριν πιάσουν τα κρύα. Ο "μαγικός" πρώτος γύρος, τα αήττητα ντέρμπι και η... τραγωδία των ισοπαλιών (VIDEOS).

Το τελευταίο "πρωτάθλημα χειμώνα" της ΑΕΚ ήταν "ονειρικό", αλλά...

Ο τίτλος του "πρωταθλητή χειμώνα" δεν εντυπωσίασε ποτέ κανέναν, καμία ομάδα δεν... κλείδωσε τους στόχους της κατακτώντας τη συγκεκριμένη πρωτιά. Ωστόσο στην περίπτωση της ΑΕΚ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον η τελευταία φορά που έκοψε πρώτη το νήμα πριν πιάσουν τα... κρύα.

Χρειάστηκε να πάμε ακριβώς 20 χρόνια πίσω και συγκεκριμένα τη σεζόν 1997-1998 (πρωτάθλημα 17 ομάδων τότε) με τους "κιτρινόμαυρους" ακόμη να παλεύουν να μεταπηδήσουν στην μετά-Ντούσκο εποχή, με τον Ολυμπιακό να δυναμώνει, τον Παναθηναϊκό να διεκδικεί το πρωτάθλημα.

Στον πάγκο της ΑΕΚ καθόταν ο Ρουμάνος Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, με τα καταπληκτικά του πουκάμισα (σ.σ. απολύθηκε και αντικαταστάθηκε τον Απρίλιο από τον Αντώνη Μήνου) και κάπως έτσι ξεκινούσε μία σεζόν με τους "κιτρινόμαυρους" να μην έχουν κατακτήσει πρωτάθλημα μόλις τρία χρόνια.

ΠΟΔΑΡΙΚΟ ΜΕ ΙΣΟΠΑΛΙΑ... ΓΡΟΥΣΟΥΖΙΑΣ

Πρεμιέρα για την Ένωση απέναντι στον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Τελικό αποτέλεσμα 0-0... Ισοπαλία με το "καλημέρα" της χρονιάς που έμελλε να είναι και γρουσούζικη, αφού η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το συγκεκριμένο πρωτάθλημα με 22 νίκες, 8 ισοπαλίες και 4 ήττες.

Ας επικεντρωθούμε όμως στον "ονειρώδη", πρωταθληματικό πρώτο γύρο του "δικεφάλου"...

Μετά το "X" στην συμπρωτεύουσα, η ομάδα του "Ντούντου" πραγματοποιεί τέσσερις σερί νίκες, χάνει από τον Ιωνικό στη Φιλαδέλφεια κι από εκεί και έπειτα πάει... τρένο. Το κοντέρ γράφει 10 στα 10, ενώ ο πρώτος γύρος τελειώνει με ισοπαλία 0-0 στην Ξάνθη. Όπως αναφέραμε και παραπάνω οι ισοπαλίες (8) τη συγκεκριμένη σεζόν... έκαψαν την Ένωση.

Η ΑΕΚ τερματίζει πρώτη με 44 βαθμούς και πάει "καρφί" για το πρωτάθλημα τρία χρόνια μετά το τελευταίο. Ο Ολυμπιακός από την άλλη ήταν δεύτερος με 43, ο Παναθηναϊκός με 40, ενώ η συγκομιδή του ΠΑΟΚ έφτασε τους 37 βαθμούς.

Το τελευταίο "πρωτάθλημα χειμώνα" της ΑΕΚ ήταν "ονειρικό", αλλά...

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΑ ΠΗΡΕ ΑΕΡΑ

Πέραν από τις 8 ισοπαλίες, το ενδιαφέρον στατιστικό της χρονιάς εκείνης ήταν τα σούπερ αποτελέσματα της ΑΕΚ στα ντέρμπι. Αήττητη έβγαλε τα σημαντικότερα παιχνίδια, ωστόσο έχασε τον τίτλο με διαφορά 14 βαθμών από τον πρωταθλητή Ολυμπιακό (88 βαθμούς), ενώ συνολικά πλασαρίστηκε στην 3η θέση (74 βαθμούς) πίσω από τον Παναθηναϊκό που συγκέντρωσε 85 πόντους.

Α' ΓΥΡΟΣ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ 0-0

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ 0-1

ΑΕΚ - ΠΑΟ 2-1

Β' ΓΥΡΟΣ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0

ΑΕΚ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 1-0

ΠΑΟ - ΑΕΚ 0-1

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΓΥΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ... ΚΛΑΙΣ

Με το αήττητο σερί των 11 αγώνων, τον τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, η ΑΕΚ μπαίνει δυνατά στον δεύτερο γύρο, επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 3-0. Χάνει όμως στη συνέχεια από την Προοδευτική (3-2) κι από εκεί και έπειτα ξεκινά η κατηφόρα.

Τρία συνεχόμενα "Χ", μπρέικ για νίκη σε ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και στα... καπάκια εντός έδρας ήττα (2-1) από τον Πανηλειακό.

Στο δεύτερο γύρο η ΑΕΚ μάζεψε 30 πόντους, 14 λιγότερους απ' αυτούς στην πρώτη στροφή του πρωταθλήματος, τόσους δηλαδή όσους απείχε από τον Ολυμπιακό στην τελική κατάταξη...

News 24/7

24MEDIA NETWORK