Το who is who των νέων επαγγελματιών της ΑΕΚ

Διαβάστε το who is who των Γαλανόπουλου, Μαρκοπουλιώτη και Βλαχομήτρου που υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο με την ΑΕΚ.

Το who is who των νέων επαγγελματιών της ΑΕΚ

Την περασμένη εβδομάδα είχαμε γράψει για την ταυτότητα των τριών ποδοσφαιριστών της Κ20 της ΑΕΚ οι οποίοι αναμένεται να υπογράψουν άμεσα επαγγελματικό συμβόλαιο ως επιβράβευση των νεαρών. Τους παραπάνω αναμένεται να ακολουθήσουν οι Γιώργος Γιαννούτσος (γεννήθηκε το 1998, παίζει ως αριστερό μπακ) και Ηλίας Τσέλιος (γεννήθηκε το 1997 και παίζει ως δεκάρι).

Γαλανόπουλος, Μαρκοπουλιώτης και Βλαχομήτρος, έχουν ήδη υπογράψει και το Contra.gr σας παρουσιάζει το who is who των τριών -επαγγελματιών πλέον- ποδοσφαιριστών της "Ένωσης".

Στον... μικρόκοσμο της ΑΕΚ τα ονόματα των προαναφερθέντων έχουν συζητηθεί ουκ ολίγες φορές, ωστόσο φαίνεται πως αυτή τη φορά οι πιτσιρικάδες ανοίγουν τα φτερά τους για ακόμα πιο ψηλά, αφού πρόκειται για το αντίκρισμα των κόπων που έκαναν μερικά χρόνια τώρα.

Kωνσταντίνος Γαλανόπουλος

Είναι 17 ετών και βρίσκεται τέσσερα χρόνια στην ΑΕΚ. Τη σεζόν 2013-14 πήρε το πρωτάθλημα με την Κ17 του Άγγελου Χατζόπουλου, ενώ την περασμένη σεζόν ήταν βασικό στέλεχος της Κ20 του Στέλιου Μανωλά που έφτασε μέχρι τον Τελικό. Αγωνίζεται ως αμυντικός χαφ αλλά μπορεί να ανταποκριθεί τόσο ως 6άρι, όσο και ως 8άρι.

Πέρσι στην ομάδα του Στέλιου Μανωλά ο Γαλανόπουλος ήταν ο συνδετικός κρίκος σε άμυνα και επίθεση. Σκόραρε τέσσερις φορές, τις περισσότερες με ατομικές ενέργειες που τον κατέστησαν σημείο αναφοράς σε όσους ασχολούνται και παρακολουθούν από κοντά τα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ. Τον τελευταίο χρόνο πολλοί ήταν εκείνοι που μιλούσαν με τα καλύτερα λόγια για το συγκεκριμένο παιδί το οποίο θα... δικαιωθεί πολύ σύντομα με την υπογραφή του επαγγελματικού συμβολαίου.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Γαλανόπουλος (μαζί με τον Μαρκοπουλιώτη) δεν είχαν καθόλου συμμετοχή στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας της ΑΕΚ, ωστόσο εργάστηκαν και έφτασαν στο επιθυμητό σημείο να επιβραβευτούν από τον Σύλλογο.

Ο Γαλανόπουλος συμπεριλήφθηκε δοκιμαστικά και σε δύο παιχνίδια στην Εθνική σε φιλικούς αγώνες. Στο ένα ξεκίνησε ως βασικός ενώ στο άλλο μπήκε ως αλλαγή στο τέλος.

Άλκης Μαρκοπουλιώτης

Ήταν μέλος της... φουρνιάς που μεγάλωσε με προπονητή τον Χάρη Κοπιτσή, μαζί με Καζβιρόπουλο, Κατσικά, Τζάθα. Ο Μαρκοπουλιώτης είναι 19 ετών και αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, ωστόσο έχει την ικανότητα να χρησιμοποιηθεί και ως δεξιός οπισθοφύλακας.

Σαν στόπερ, ο Μαρκοπουλιώτης είναι αρκετά γρήγορος ενώ είναι καλός και στο ψηλό παιχνίδι, γεγονός απολύτως λογικό αφού είναι και ψηλός. Βασικότατος στην Κ20 του Στέλιου Μανωλά την περασμένη αγωνιστική σεζόν κατά την οποία ήταν αρχηγός της δεύτερης ομάδας της "Ένωσης". Ήταν μέλος της Εθνικής Νέων στην πρόσφατη συμμετοχή της στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που έγινε στο AEL FC Arena στη Λάρισα.

Ανδρέας Βλαχομήτρος

Ο Ανδρέας Βλαχομήτρος είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής ο οποίος θα κληθεί από την ΑΕΚ προκειμένου να υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο. Ο Βλαχομήτρος αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός, είναι 17 ετών και έχει κάνει ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα της "Ένωσης" ως μη επαγγελματίας, στον αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής της σεζόν 2013-14, κόντρα στον Πανναξιακό στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Ο Βλαχομήτρος είχε καταφέρει να χριστεί και σκόρερ στο συγκεκριμένο ματς κάνοντας ένα ονειρικό ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ. Τον Σεπτέμβρη του 2014 ο Βλαχομήτρος είχε συμμετάσχει και σε ένα φιλικό της πρώτης ομάδας της "Ένωσης" απέναντι στη Λάρισα, στη θεσσαλική πόλη. Επίσης κατάφερε να χριστεί σκόρερ με ένα ωραίο σουτ με το δεξί στην απέναντι γωνία.

Διαβάστε ακόμη:

Επαγγελματικά συμβόλαια για τρεις μικρούς

News 24/7

24MEDIA NETWORK