Τον παραίτησαν: γι' αυτό έφυγε ο Δέλλας

Ο Τραϊανός Δέλλας δεν άντεξε και αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Του χρεώθηκαν όλα τα στραβά κι ανάποδα της ομάδας.

Τον παραίτησαν: γι' αυτό έφυγε ο Δέλλας

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου οριστικοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης. Ο Τραϊανός Δέλλας αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ μη αντέχοντας να έχει μόνο αυτός πάνω του το "βάρος" των ευθυνών για μία ομάδα που αλλιώς... ερχόταν κι αλλιώς ήρθε.

Ας τα δούμε συνοπτικά:

1. Ο Δέλλας χρεώθηκε όλα τα λάθη του καλοκαιριού στο μεταγραφικό κομμάτι. Βρέθηκε να είναι ο απόλυτος υπεύθυνος για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν πήρε τον Ιμπίσεβιτς -παρουσιάστηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι δεν τον ήθελε- όπως και για το γεγονός ότι η ΑΕΚ δεν πήρε εξτρέμ και τον στόπερ-ηγέτη.

2. Ο Δέλλας χρεώθηκε ότι είχε "κόλλημα" και δεν χρησιμοποιούσε τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα στον βαθμό που θα "έπρεπε". Οτι, δηλαδή, εμπιστευόταν τους παίκτες που είχε στη Β' Εθνική και ανέβασαν την ομάδα στη μεγάλη κατηγορία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Άρθο που "εξαφανίστηκε" και από στόπερ-ηγέτης, βρέθηκε στην εξέδρα.

3. Ο Δέλλας χρεώθηκε την "τεσσάρα" από τον Ολυμπιακό. Τόσο απλά. Δεν είναι η ήττα όσο το μέγεθος του σκορ. Αν και αυτό είναι το τελευταίο "λιθαράκι", αφού το "διαζύγιο" άρχισε να φαίνεται από πριν από το ντέρμπι. Δεν είναι, εξάλλου, τυχαίο το γεγονός ότι υπήρχαν συζητήσεις για τον αντικαταστάτη του.

Κι εδώ έρχεται να κολλήσει το όνομα του Μανόλο Χιμένεθ, του ανθρώπου που η ΑΕΚ πήρε το τελευταίο της τίτλο: το κύπελλο του 2011. Υπάρχει σαν σκέψη, υπάρχει στο βάθος και αν είναι να γίνει κάτι, θα το δούμε τις επόμενες μέρες. Ο Χιμένεθ πήγε στη Σαραγόσα, μετά τη θητεία του στην ΑΕΚ και έπειτα πήγε στο Κατάρ για δύο χρόνια (2013-2015) και συγκεκριμένα στην Αλ Ραγιάν (oμάδα δεύτερης κατηγορίας, την οποία ανέβασε).

Οσον αφορά στα λάθη του Τραϊανού Δέλλα, το βασικότερο είναι ότι ανέχθηκε μία κατάσταση που στράφηκε εναντίον του. Έγινε σάκος του μποξ, απορρόφησε όλους τους κραδασμούς και στο τέλος βγήκε και... δαρμένος. Περισσότερα θα πούμε το πρωί της Τετάρτης.

Υπενθυμίζουμε την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:

"Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει ότι ο προπονητής της ομάδας, Τραϊανός Δέλλας, υπέβαλλε την παραίτησή του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Ο κ. Δέλλας θα προπονήσει αύριο για τελευταία φορά τους ποδοσφαιριστές.

Η διοίκηση της ΑΕΚ τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα επί δυόμιση χρόνια και για τη συμβολή του στην επιστροφή της στη Super League. Χρέη υπηρεσιακού προπονητή θα αναλάβει ο τεχνικός της Κ20, Στέλιος Μανωλάς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Τέλος ο Δέλλας, υπηρεσιακός ο Μανωλάς

Τι είπε ο Μανόλο Χιμένεθ στο Contra.gr

Κανένα θέμα Χιμένεθ στην ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK