Τζανετόπουλος: Το φθηνότερο περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ

Ο Άνταμ Τζανετόπουλος ξεκίνησε στον Ολυμπιακό, βρέθηκε στη Νίκη Βόλου, πήγε στην ΑΕΚ και τώρα αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα περιουσιακά της στοιχεία.

Τζανετόπουλος: Το φθηνότερο περιουσιακό στοιχείο της ΑΕΚ

Το 2010, σε ηλικία μόλις 15 ετών, πηγαίνει στις Ακαδημίες του Ολυμπιακού και με προπονητή τον Δημήτρη Τερεζόπουλο -ο οποίος έχει θητεύσει και στον πάγκο του Πανιωνίου- κάθεται δύο χρόνια και αφήνει το στίγμα του. Ο Ανταμ Τζανετόπουλος, περί ου ο λόγος, δείχνει από μικρό παιδί τις ικανότητές του. "Ψηλός, αλλά ξέρει μπάλα", ήταν η κλασική ατάκα που ακουγόταν για τον νεαρό ποδοσφαιριστή που διακρίθηκε στη θέση του αμυντικού.

Φεύγει από τον Ολυμπιακό και πηγαίνει στη Νίκη Βόλου όπου το 2013 τον ανακαλύπτει ο Νίκος Λυμπερόπουλος και τον πηγαίνει στον Τραϊανό Δέλλα. Αυτός τον περνάει από εξετάσεις και διακρίνει την ικανότητά του στο αμυντικό παιχνίδι, αλλά και στο κουβάλημα της μπάλας. Είπαμε, "ψηλός αλλά ξέρει μπάλα".

Κάπως έτσι άρχισε να γράφεται στο βιβλίο της ιστορίας της ζωής του η ποδοσφαιρική καριέρα του 20χρονου, πλέον, αμυντικού της ΑΕΚ, ο οποίος από το πρωί της Πέμπτης έχει γίνει το πρόσωπο της αθλητικής επικαιρότητας λόγω της επίσημης πρότασης της Σεβίλλης. Οι Ανδαλουσιάνοι είχαν την ευκαιρία να τον δουν από κοντά στο πρόσφατο φιλικό με τους "κιτρινόμαυρους" στο Ολυμπιακό Στάδιο. Είδαν ότι έχουν μπροστά τους ένα ατόφιο ταλέντο που έχει περιθώρια βελτίωσης και εξέλιξης. Γι' αυτό φρόντισαν να μην αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη. Κατέθεσαν πρόταση στην ΑΕΚ να πάρουν τον παίκτη δανεικό για ένα χρόνο και ουσιαστικά να τον πλάσουν ποδοσφαιρικά. Κι αν δουν ότι έχει τη δύναμη και τις αντοχές να σηκώσει το βάρος της φανέλας και να αντέξει την πίεση του ισπανικού πρωταθλήματος, το 1.5 εκ. οψιόν αγοράς δεν ήταν δα και κανά μεγάλο ποσό για να τους εμποδίσει να τον κάνουν δικό τους.

Η ΑΕΚ είπε "όχι". Απολύτως φυσιολογικά. Όχι γιατί η προσφορά της Σεβίλλης ήταν μικρή, αλλά γιατί πιστεύουν στον Τζανετόπουλο. Πιστεύουν στις δυνατότητές του και τα δεδομένα περιθώρια βελτίωσης. Πιστεύουν ότι με την κατάλληλη δουλειά μπορεί να απλώσει στο γήπεδο όλα τα προσόντα του και να γίνει σύντομα ο ηγέτης της "κιτρινόμαυρης" άμυνας. Κι όλα αυτά για ένα παιδί μόλις 20 ετών.

Σήμερα η Σεβίλλη, αύριο οι Ιταλοί

Η ΑΕΚ, βέβαια, αν δεν κινηθεί θα τον χάσει σύντομα. Δεν πρόκειται να κρατήσει έναν ποδοσφαιριστή που παίρνει περίπου 1200 ευρώ το μήνα και έχει μπάι-άουτ μόλις 1.5 εκ. ευρώ. Οι ξένοι δεν είναι χαζοί να αφήσουν την ευκαιρία να πάει χαμένη αν οι "κιτρινόμαυροι" συνεχίσουν να τον έχουν απροστάτευτο στις διάφορες "προκλήσεις". Την περασμένη Κυριακή στο φιλικό με την Ιντερ στην Ανκόνα, πολλοί ατζέντηδες τη μυρίστηκαν τη δουλειά και πήγαν να δουν από κοντά τον Τζανετόπουλο. Λογικό. Αμέσως κυκλοφορεί στην πιάτσα η είδηση ότι υπάρχει ένας 20χρονος ταλαντούχος ποδοσφαιριστής σε συμφέρουσα τιμή. Πήγαν, τον είδαν, συγκέντρωσαν στοιχεία, αλλά η Σεβίλλη τους πρόλαβε. Έφαγε "άκυρο", αλλά αυτό δεν σημαίνει πως αύριο-μεθαύριο δεν θα εμφανιστεί κάποια ιταλική ομάδα να καταθέσει πρόταση στην Ενωση.

Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει το αυτονόητο. Κάτι που έπρεπε να κάνει χθες. Να κάνει αναπροσαρμογή συμβολαίου στον ποδοσφαιριστή, να του βελτιώσει τις οικονομικές απολαβές και να ανεβάσει τη ρήτρα ώστε να μην αποτελεί "ευκαιρία" για κάθε επίδοξο ενδιαφερόμενο.

Γιατί μπορεί στην ΑΕΚ να "έκλεισαν την πόρτα" στη Σεβίλλη για τον 20χρονο αμυντικό, αν όμως οι Ανδαλουσιάνοι καλύψουν τη ρήτρα τότε μην τον είδατε τον Τζανετόπουλο. Και αν μη τι άλλο το μόνο που δεν θέλει η ομάδα τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι να χάσει έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή, ένα περιουσιακό της στοιχείο που... ξέχασε να αξιοποιήσει καταλλήλως.

ΥΓ: Οσοι θεωρούν μικρό το μπάι-άουτ, μην ξεχνάνε ότι μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή που παίρνει περίπου 1.200 ευρώ το μήνα και ουσιαστικά από εφέτος έδειξε ότι αξίζει περισσότερα. Για... χθες το 1.5 εκατομμύριο ήταν καλά. Για σήμερα, πλέον, δεν είναι...

News 24/7

24MEDIA NETWORK