Χιμένεθ: "Μπορεί να παίξουν μαζί Λιβάγια-Αραούχο"

Ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στην κάμερα της NOVA ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (24/9, 20:30), αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν στην ίδια ενδεκάδα ο Σέρχιο Αραούχο με τον Μάρκο Λιβάγια. Οι μόνοι σίγουροι στο μυαλό του Ισπανού προπονητή είναι οι Ανέστης και Μάνταλος.

Χιμένεθ: "Μπορεί να παίξουν μαζί Λιβάγια-Αραούχο"

Το μόνο σίγουρο είναι πως στο ντέρμπι της Κυριακής θα ξεκινήσουν οι Γιάννης Ανέστης και Πέτρος Μάνταλος, σύμφωνα με τον τεχνικό της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ που δεν ήθελε να δώσει περισσότερες πληροφορίες στους... ερυθρόλευκους.

Ο Ισπανός "καπετάνιος" της ΑΕΚ μίλησε με πιθανότητες και όχι με σιγουριά όσον αφορά τις τελικές επιλογές του για το κυριακάτικο ντέρμπι κορυφής με τον Ολυμπιακό.

"Το σίγουρο είναι πως πρέπει να διαχειριστούμε, τον χρόνο συμμετοχής των παικτών. Έπρεπε να πιέσουμε πολύ τον Λιβάγια, για να κερδίσουμε την Λαμία. Θα δούμε πως θα αισθάνεται σήμερα και κυρίως αύριο. Αν δεν είναι από την αρχή του παιχνιδιού, θα είναι κατά την διάρκεια. Εγώ είχα έναν προπονητή που έλεγε πως πάντα οι καλύτεροι πρέπει να παίζουν. Και ο Λιβάγια είναι από τους καλύτερους. Είναι μια πιθανότητα το να ξεκινήσουν μαζί. Όπως και είναι ίδια η πιθανότητα, να ξεκινήσει ο οποιοσδήποτε παίκτης. Το βασικό είναι να επιλέξουμε τους καλύτερους έντεκα αλλά και τους τρεις που θα μπουν, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε."

Και συμπλήρωσε αναφορικά με το σύστημα: "Είναι αρκετά δυνατός ο αντίπαλος, για να του δώσουμε πληροφορίες. Αυτή την στιγμή, περιμένουμε να δούμε πόσο φορτωμένος είναι ο Λιβάγια. Έχουμε δυο επιθετικούς με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Ο Αραούχο δεν είναι 100%, ο Λιβάγια είναι λίγο κουρασμένος. Είναι ξεκάθαρο πως θα παίξει ο Ανέστης, ο Μάνταλος και για τους άλλους δεν μπορώ να πω."

Για το ντέρμπι γενικά και αν παίζουν ρόλο τα αρνητικά αποτελέσματα του Ολυμπιακού σχολίασε: "Παίζοντας 100%. Απέναντι σε δυνατές και καλές ομάδες, δεν πρέπει να κρατήσεις τίποτα. Δεν μου αρέσει να σχολιάζω τις άλλες ομάδες. Είναι δουλειά άλλων, να κάνουν την ανάλυση. Σέβομαι τον Ολυμπιακό. Το γεγονός πως είμαστε σε καλή κατάσταση τώρα, δεν μας εγγυάται κανείς πως θα συνεχίσουμε έτσι. Είναι μια ομάδα δυνατή ο Ολυμπιακός, αλλά δεν θέλω να σχολιάσω κάτι για τα αποτελέσματα του."

Σχετικά με τη διαχείριση ψυχολογίας που πρέπει να κάνει η ΑΕΚ πηγαίνοντας ως πρώτη στο ντέρμπι είπε: "Είναι πολύ σημαντικό αυτό το ματς. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε ακόμα δρόμο μπροστά μας. Εμείς θα πρέπει να δώσουμε τα πάντα, για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Η αλήθεια είναι πως δεν έχουμε προλάβει ακόμα να γευτούμε πως είμαστε πρώτοι. Κυρίως διότι είναι πολύ πιεσμένος ο χρόνος. Ακόμα και δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει. Η νίκη είναι το καλύτερο, για να μπορέσεις να συνεχίσεις."

News 24/7

24MEDIA NETWORK