Υπ.Περιβάλλοντος: "Η ΑΕΚ δεν δίνει απαντήσεις, βλάπτει την ουσία"

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος εξέδωσε νέα ανακοίνωση με θέμα το γήπεδο της ΑΕΚ, απαντώντας σε όσα υποστήριξε η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.

Υπ.Περιβάλλοντος: "Η ΑΕΚ δεν δίνει απαντήσεις, βλάπτει την ουσία"
Γήπεδο ΑΕΚ INTIME SPORTS

Η... ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ του Υπουργείου Περιβάλλοντος και της ΠΑΕ ΑΕΚ για το ανοικτό θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια συνεχίστηκε.

Θέλοντας ν' απαντήσουν στα όσα υποστήριξαν οι "κιτρινόμαυροι", από το Υπουργείο επεσήμαναν πως " η απλή και μόνο αναφορά στο παρελθόν δεν βοηθά στη διαδικασία αξιολόγησης της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το γήπεδο της ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται σε πολύ συγκεκριμένο στάδιο, όπως έχει ήδη ανακοινώσει.

Πολύ χρήσιμο θα ήταν εάν στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ συμπεριλαμβάνονταν απαντήσεις για τις απόψεις που διατυπώθηκαν στο πλαίσιο της διαβούλευσης για την ΜΠΕ, από το σύνολο των συμμετεχόντων και τις γνωμοδοτούσες Υπηρεσίες των συναρμόδιων φορέων.

Βεβαίως, εάν η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν θέλει να αντικρούσει αυτές τις απόψεις παραθέτοντας τις δικές της διευκρινίσεις και επιχειρήματα, ας το γνωστοποιήσει προκειμένου η διαδικασία αξιολόγησης να συνεχιστεί, με τα υπάρχοντα δεδομένα. Μέχρι σήμερα, πάντως, τέτοια γνωστοποίηση δεν υπήρξε προς το υπουργείο, όπως θα ήταν σκόπιμο με βάση και τις πάγιες διοικητικές πρακτικές.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με ιδιαίτερη υπευθυνότητα προώθησε τη διαδικασία αξιολόγησης και παράλληλα έλαβε πρωτοβουλίες συνεννόησης όλων των εμπλεκομένων πλευρών γι’ αυτό το σοβαρό ζήτημα υπερτοπικού χαρακτήρα, το οποίο αφορά όχι μόνο τους πολλούς φίλους της ΑΕΚ και τους κατοίκους της Νέας Φιλαδέλφειας, αλλά δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους ακόμη που κατοικούν στην ευρύτερη περιοχή.

Οι εντυπώσεις δεν ταυτίζονται πάντοτε με την ουσία, συνήθως την βλάπτουν. Το ΥΠΕΝ προτιμά να εργαστεί επί της ουσίας, βάσει των δεδομένων και σε αυτή την προσπάθεια παραμένει ανοιχτό στην επικοινωνία και τον διάλογο".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΕ ΑΕΚ: "Ανταποκριθήκαμε σε ό,τι μας ζητήσατε. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες"

Πετάει το μπαλάκι ο Σκουρλέτης, απαντάει η ΑΕΚ

News 24/7

24MEDIA NETWORK