Οι ατάκες και τα ευτράπελα των ντέρμπι "αιωνίων" (VIDEOS)

Από το σφύριγμα του Βαμβακούλα, το τούβλο στον Νικοπολίδη και από τις υποσχέσεις του Κοσκωτά στις εκκλήσεις του Νίκου Αλέφαντου "για να βγει ο Δούρος στο τηλέφωνο". Το Contra.gr θυμάται με VIDEOS ρετρό λόγια πρωταγωνιστών των ντέρμπι των "αιωνίων".

Οι ατάκες και τα ευτράπελα των ντέρμπι "αιωνίων" (VIDEOS)

"Πρόεδρε τους έβαλα τα λεφτά στον κ..."

Ο τελικός Κυπέλλου της 8ης Μαΐου 1988 ή αλλιώς " τελικός του Κοσκωτά" έχει μόλις ολοκληρωθεί και ο μεγάλος πρωταγωνιστής του, ο Νίκος Σαργκάνης, εκστομίζει το εξής απίστευτο προς τον Γιώργο Βαρδινογιάννη: "Πρόεδρε τους τα 'βαλα στον κ...ο". Οι εποχές ήταν ύποπτες, το μυαλό όλων πήγε στο πονηρό και δύο χρόνια αργότερα ο διεθνής γκολκίπερ επαλήθευσε τις προβλέψεις των περισσοτέρων.

Οι ατάκες και τα ευτράπελα των ντέρμπι "αιωνίων" (VIDEOS)

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό "Super Γκολ" αποκάλυψε ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού του είχε προσφέρει 170.000.000 δραχμές για να έχει μειωμένη απόδοση σ' εκείνο το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Η εκδοχή της άλλης πλευράς δεν έγινε ποτέ γνωστή...

Ποντάρετε στον Stoiximan.gr με 0% Γκανιότα & 140+ ειδικά στοιχήματα!

"Κάποιος σφύριξε"

Ο Νίκος Βαμβακούλας μιλά στον δημοσιογράφο Κώστα Δεληγιάννη για το πέναλτι που δόθηκε εις βάρος του Ολυμπιακού σε χέρι του ίδιου. Είναι ο τελικός του 1988 ή αλλιώς "ο τελικός του Κοσκωτά".

"Του χρόνου θα είμαστε καλύτεροι"

Στον ίδιο τελικό, ο Γιώργος Κοσκωτάς μιλά στην κάμερα της κρατικής τηλεόρασης λίγα λεπτά μετά τη λήξη του (χαμένου για τον Ολυμπιακό) ντέρμπι. Ο παράγοντας των "ερυθρολεύκων" υπόσχεται τίτλους και δυνατή ομάδα. Η συνέχεια γνωστή...

"Ένιωθα τρομερές ζαλάδες"

Ο Παναθηναϊκός φεύγει νικητής από το γήπεδο Καραϊσκάκη με το... αγγλικό 4-3 και ο Αντώνης Νικοπολίδης μιλά για το αντικείμενο που δέχθηκε στο κεφάλι από οπαδούς του Ολυμπιακού.

"Ο Σαραβάκος πέφτει ωραία"

Στο ντέρμπι της 10ης Μαρτίου 1991, όπου ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 στο ΟΑΚΑ με γκολ του Νίκου Αναστόπουλου, ο Αλέκος Ράντος τοποθετήθηκε για ένα πέναλτι που ζήτησε ο Παναθηναϊκός όταν ο Δημήτρης Σαραβάκος βρέθηκε στο έδαφος. "Θα δείτε στην τηλεόραση ότι δεν τον ακουμπάω. Ο Σαραβάκος ξέρουμε όλοι ότι πέφτει ωραία για πέναλτι και αυτό έκανε και τώρα", ήταν η τοποθέτηση του γκολκίπερ των "ερυθρολεύκων".

"Καλύτερα που χάσαμε από τον Ολυμπιακό!"

Τάδε έφη ένας προπονητής του Παναθηναϊκού και δη ο Ίβιτσα Όσιμ μετά από την ήττα με 1-0 στο Στάδιο Καραϊσκάκη τη σεζόν 1992-93. Σημειωτέον ότι εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός διέθετε κατώτερο ρόστερ από το "τριφύλλι", αλλά αυτή η δήλωση δεν ήταν αρκετή για να προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο "πράσινο" στρατόπεδο. Στην ίδια συνέντευξη Τύπου (δεν υπάρχει στο video), ο Κροάτης δικαιολογούσε τον εαυτό του, παρομοιάζοντας την ομάδα του με Mini Coοper και τον Ολυμπιακό με Mercedes.

"Στην κρίση σας το παιχνίδι"

Ο Ολυμπιακός νικά 3-1 τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ο Βασίλης Δανιήλ τα βάζει με τη διαιτησία και τις τρεις αποβολές ποδοσφαιριστών του "τριφυλλιού". Ακολουθεί έντονος διάλογος με δημοσιογράφους.

"Σε γυναικείες φυλακές"

Μετά τη λήξη του ντέρμπι "αιωνίων" της 24ης Μαρτίου 2002 και την επίθεση στον Μάκη Ευθυμιάδη, ο Τάσος Μητρόπουλος μιλά με άκρως υποτιμητικά σχόλια για τον Άγγελο Φιλιππίδη, συνιστά να βάλουν στις γυναικείες φυλακές τον πρόεδρο του Παναθηναϊκού (!) κι απαντά με το ίδιο νόμισμα στους οπαδούς που τον έκραζαν.

Ποντάρετε στον Stoiximan.gr με 0% Γκανιότα & 140+ ειδικά στοιχήματα!

"Σας αντιπαθώ... εξαιρετικά"

Απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο Μένιο Σακελλαρόπουλο, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά το επεισοδιακό "ντέρμπι του Ευθυμιάδη", ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος είπε: "Εσείς φυσικά γνωρίζετε ότι σας αντιπαθώ... εξαιρετικά".

Οι ατάκες και τα ευτράπελα των ντέρμπι "αιωνίων" (VIDEOS)
INTIME SPORTS

"Κότες και πελάτες"

"Είδαμε την καλή ομάδα στα Γιάννινα που σε κάθε σφύριγμα του διαιτητή διαμαρτύρονταν. Στην Ευρώπη, όμως, κότες ". Τάδε έφη Σωκράτης Κόκκαλης πριν από το επεισοδιακό ντέρμπι της Ριζούπολης εν έτει 2003. Λίγες ημέρες αργότερα, είχε αποκαλέσει " πελάτες" τους "πράσινους".

"Γιατί δεν βγαίνει ο Δούρος;"

Λίγες ημέρες μετά το 2-2 της Λεωφόρου και την περίφημη αγκωνιά του Σωτήρη Κυργιάκου στον Ζιοβάνι που έμεινε ατιμώρητη, ο Νίκος Αλέφαντος ζητά -έμπλεος δακρύων- από το διαιτητή Γιώργο Δούρο να βγει στον αέρα και να του δώσει εξηγήσεις για τη διαιτησία του.

"Δεν θα πιω "Παράγκα", αλλά Da Pipa"

Ικανοποιημένος από τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού με 3-2 τον Ιανουάριο του 2006 εμφανίστηκε ο Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος απάντησε με χιούμορ σε ερώτηση των δημοσιογράφων.

"Ήταν ένα καλό ματς ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες. Μετά το πέναλτι παίξαμε πολύ καλά και κερδίσαμε δίκαια. Δώσαμε τις απαντήσεις μας μέσα στο γήπεδο. Έτσι κερδίζονται τα πρωταθλήματα και όχι με τα DVD. Θα πάρουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο. Δεν θα πιω το κρασί "Παράγκα", αλλά το Da Pipa", ήταν τα λόγια του τότε ισχυρού άνδρα της "ερυθρόλευκης" ΠΑΕ.

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε στείλει δώρο σε όλους τους προέδρους των ομάδων της Α' Εθνικής, μεταξύ αυτών και στον Σωκράτη Κόκκαλη, ένα μπουκάλι κρασί με την ονομασία "Παράγκα" και ένα DVD με τα διαιτητικά λάθη.

"4-1 ή 5-1"

Ο Παναθηναϊκός ήταν εμφανώς ανώτερος του Ολυμπιακού στο ντέρμπι της 13ης Ιανουαρίου 2008 στο "Γ. Καραϊσκάκης", με συνέπεια ο Γιάννης Γκούμας να δηλώσει: "Δεν πήραμε αυτό που αξίζαμε, ήταν πλασματικό το σκορ, ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο και το 1-1 δεν είναι η πραγματική εικόνα, έπρεπε να νικήσουμε 4-1 ή 5-1". Τρεις ημέρες αργότερα, οι "ερυθρόλευκοι" επιβλήθηκαν 4-0 των "πρασίνων" στο ίδιο γήπεδο σε αναμέτρηση για το Κύπελλο Ελλάδας...

Ο διάλογος Κόκκαλη - Κανέλλη

Ο Πέτρος Κόκκαλης συνομιλεί με την Λιάνα Κανέλλη μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού (4-0) στο Κύπελλο της σεζόν 2007-08. Ο πρόεδρος-βασιλιάς, τα 100 χρόνια που δεν υπάρχουν και οι τάξεις στο ποδόσφαιρο.

"Οι φούστες του Σισέ"

"Αν ο Σισέ θέλει να φύγει από την Ελλάδα, χωρίς φούστες και μπλούζες, μπορεί να αποχωρήσει", ήταν η δήλωση του Βαγγέλη Μαρινάκη μετά το 2-1 επί του Παναθηναϊκού στο επεισοδιακό ντέρμπι της 19ης Φεβρουαρίου 2011.

BONUS

"Ποτέ ξανά, ποτέ ξανά"

Ο Γιώργος Βαρδινογιάννης πανηγυρίζει τον τίτλο του Παναθηναϊκού το 1996 με φιλάθλους σε κλαμπ της Θύρας 13 στους Αμπελοκήπους και εκστομίζει την ιστορική ατάκα για τον Ολυμπιακό: "Θα κλειδώσω στην Παιανία το πρωτάθλημα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK