Οι 10 νέοι ήταν ωραίοι

Το Contra.gr σας παρουσιάζει τους 10 καλύτερους ρούκις του εφετινού πρωταθλήματος της Superleague με την ελπίδα ότι οι συγκεκριμένοι θα συνεχίζουν να μας απασχολούν πολλά χρόνια ακόμα.

Οι 10 νέοι ήταν ωραίοι

1 . Γιώργος Αθανασιάδης (Πανθρακικός, τερματοφύλακας). Ανακάλυψη από τα χέρια του μετρ του είδους, Γιάννη Πλαβούκου (προπονητής τερματοφυλάκων του Πανθρακικού) Μόλις στα 21 του χρόνια και χωρίς καμία εμπειρία σε επίπεδο superleague, o Eλληνας πορτιέρο ανέλαβε την ευθύνη να υπερασπιστεί την εστία των ακριτών και τα κατάφερε εξαιρετικά. Με το που μπήκε, στον αγώνα με τη Βέροια, έπιασε πέναλτι, στη συνέχεια καθιερώθηκε και το όνομά του μπήκε στη λίστα κάθε σκάουτ που σέβεται τον εαυτό του.

2. Μιχάλης Μπακάκης (Παναιτωλικός, δεξί μπακ). Καταπληκτική σεζόν για τον 23χρονο Ελληνα δεξιό μπακ με τη φανέλα του Παναιτωλικού. Στην πρώτη σεζόν του στη Superleague, ο Μπακάκης διακρίθηκε σε τρεις θέσεις (δεξί μπακ, δεξί χαφ, αμυντικό χαφ) και βοήθησε με όλους τους πιθανούς τρόπους την ομάδα του να έχει μία καλή σεζόν. Ετρεξε πολύ, μάρκαρε ακόμα πιο πολύ, δημιούργησε για τους συμπαίκτες του. Εξαργύρωσε τη μεστή απόδοσή του με μεταγραφή στην ΑΕΚ.

Οι 10 νέοι ήταν ωραίοι

3. Γιάννης Ανέστης (Τερματοφύλακας, Πανιώνιος). Δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη ο πανύψηλος Ελληνας πορτιέρο (1.97μ) και έπαιξε 16 ματς βασικός στον Πανιώνιο. Ηταν μάλιστα τόσο καλός (και αποτελεσματικός) ώστε έκανε την ΑΕΚ να ασχοληθεί μαζί του και τελικά να τον κλείσει αφού η ηλικία του (23) για τερματοφύλακας θεωρείται ιδανική. Ανακάλυψη ενός βετεράνου τερματοφύλακα, του Αντώνη Μανίκα, που χτύπησε φλέβα χρυσού.

4. Σπύρος Ρισβάνης (κεντρικός αμυντικός, Παναθηναϊκός). Ένας ακόμα υψηλού επιπέδου απόφοιτος της μεγάλης, της Παιανίας, σχολής. Στόπερ με σπάνια σωματικά προσόντα (κάτι λιγότερο από 2 μέτρα το ύψος του) αλλά και με θαυμαστή τεχνική για τη θέση στην οποία αγωνίζεται, ο 20χρονος Ρισβάνης τσεκάρεται ήδη από μεγάλους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Δεν πήρε φανέλα βασικού στο σπίτι, ωστόσο κατέγραψε 15 συμμετοχές και κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του σε αγώνες όπως το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Το μέλλον ανήκει σ΄αυτό το παιδί.

Οι 10 νέοι ήταν ωραίοι

5. Τάσος Λαγός (αμυντικό χαφ, Παναθηναϊκός). Μία από τις μεγάλες αποκαλύψεις του Παναθηναϊκού εφέτος και ένα μεγάλο προσωπικό κερδισμένο στοίχημα του Γιάννη Αναστασίου. Προερχόμενος από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ο Λαγός έγινε βασικός και αναντικατάστατος στον άξονα του τριφυλλιού φανερώνοντας αγωνιστικές αρετές τόσο στο ανασταλτικό κομμάτι όσο και στο δημιουργικό. Ο Παναθηναϊκός, ορθώς σκεπτόμενος, έσπευσε να ανανεώσει το συμβόλαιο του 22χρονου μέσου ο οποίος ξεπέρασε τα 2000 αγωνιστικά λεπτά στην εφετινή Σούπερ Λίγκα.

6. Παναγιώτης Τριάδης (επιθετικός, Ξάνθη). Θεωρητικά ήταν η απάντηση της Ξάνθης (και των ακαδημιών της) στην απώλεια του Βλαχοδήμου. Πράγματι, ο 22χρονος περιφερειακός επιθετικός έχει πολλά στοιχεία που μοιάζουν μ΄αυτά του άσου του Πλατανιά. Στις 20 φορές που αγωνίστηκε στο εφετινό πρωτάθλημα, ο Τριάδης έδειξε ότι διαθέτει πλούσιο ταλέντο, εξαιρετική τεχνική και τις υποδομές για να μπορέσει κάποια στιγμή να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Αυτό που προς το παρόν του λείπει είναι η ουσία στο παιχνίδι του.

7. Στέλιος Κίτσιου (δεξί μπακ, ΠΑΟΚ). Σεζόν καθιέρωσης για τον 21χρονο αμυντικό του Δικεφάλου του Βορρά. Οι πάντες περίμεναν ότι βασικός δεξιός οπισθοφύλακας εφέτος του ΠΑΟΚ θα ήταν ο Γιάννης Σκόνδρας (μεταγραφή από τον Ατρόμητο), ωστόσο ο Κίτσιου κέρδισε από την αρχή την εμπιστοσύνη του Χουμπ Στέφενς και πήρε τη φανέλα στο σπίτι του ξεπερνώντας κατά πολύ τα 2000 αγωνιστικά λεπτά. Μπορεί να παίξει άνετα και αμυντικός χαφ και το γεγονός αυτό τον καθιστά υπερπολύτιμο για το ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Οι 10 νέοι ήταν ωραίοι

8. Ανδρέας Μπουχαλάκης (επιθετικός, Εργοτέλης). Ο 21χρονος επιθετικός ανήκει στον Ολυμπιακός αλλά εφέτος αγωνίστηκε στον Εργοτέλη (από τον οποίο, άλλωστε, προέρχεται) με τη μορφή δανεισμού. Ουσιαστικά στην πρώτη σεζόν του στη Superlague έδειξε πτυχές του ταλέντου του και αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια σκοράροντας 2 φορές. Το καλοκαίρι θα περάσει από...εξετάσεις καθώς θα κληθεί να αποδείξει ότι αξίζει μία θέση στο ρόστερ του Ολυμπιακού.

9. Νίκος Καθάριος (μέσος, Πανθρακικός). Χρειάστηκε μόλις 12 ματς για να ασχοληθεί μαζί του η ΑΕΚ και ο Ολυμπιακός. Μία αποκάλυψη του εφετινού πολύ καλού Πανθρακικού που κατέγραψε εκτός των 12 συμμετοχών και 1 γκολ κατά τη διάρκεια του μαραθωνίου. Μέσος με καλό έλεγχο της μπάλας και αντίληψη του χώρου, ο 20χρονος άσος μπορεί να κερδίσει πολλά αν συνεχίζει να δουλεύει σοβαρά και υπεύθυνα.

10. Αντώνης Μάγκας (κεντρικός αμυντικός, Λεβαδειακός). Κατέγραψε τις πρώτες 16 συμμετοχές του στη Σούπερ Λίγκα σε μία ομάδα που αγωνιζόταν να αποφύγει τον υποβιβασμό στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν. Βοιωτός γέννημα θρέμμα, προϊόν των ακαδημιών του Λεβαδειακού, ο 20χρονος στόπερ διακρίθηκε για την καθαρότητα και την οξυδέρκεια στο παιχνίδι. Προίκα για τις επόμενες σεζόν του τα 935 αγωνιστικά λεπτά του.

Οι 10 νέοι ήταν ωραίοι

News 24/7

24MEDIA NETWORK